"Izbori najranije 11. marta 2012."

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio u Jagodini da bi izbori mogli da budu najranije 11 marta 2012.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2011.

11:57

Default images

Prema njegovim rečima, priče da će prvo biti održani lokalni, pa parlamentarni izbori su zloupotreba političkog sistema.

On je za jagodinsku TV "Palma plus" rekao da su izbori najozbiljniji posao koji jedna nacija radi u četiri godine i da na izbore treba ići kada se za to steknu zakonom propisani uslovi, a ne kada neki lider opozicije legne u krevet i ne jede i ne pije.

"Tako se radi u svim normalnim zemljama, a ne kada neki samoproglašeni lider opozicije legne u krevet, ne jede i ne pije hoće izbore - kakva je to zemlja, valjda postoji neki red", rekao je Jovanović.

Priče da li će biti prvo lokalni, pa parlamentarni izbori su "marifetluci, to je zloupotreba političkog sistema i to nije normalno", ocenio je Jovanović.

"Što se tiče LDP, nisam naivan da očekujem od Tomislava Nikolića da uradi posao koji nije mogao da uradi Boris Tadić, a niti imam pravo da kažem da će Tadić nešto uraditi što nije uradio za proteklih osam godina i gde je bio neuspešan", rekao je Jovanović.

"Zato od građana tražim podršku za nas? Jer je svaki naš stav život potvrdio", dodao je on.

Jovanović smatra da je rekonstrukcija vlade bila greška i da je, umesto raspisivanja izbora nakon krize sa Dinkićem, Srbija dobila novi kabinet Mirka Cvetkovića koji samo produbljuje krizu zbog svoje nespremnosti da se suoči sa prvom obavezom vlade koja vodi zemlju u krizi - definisanje reformske politike, kretanje događajima u susret, a ne bežanje od problema.

On kaže i da, kada je reč o evrointegracijama, Srbija ide po sistemu "požuri polako, tako da nikada ne stignemo".

"U društvu nismo raščistili u kom pravcu ova zemlja treba da ide", rekao je on i istakao da je "Evropa danas u Srbiji politička tema, ali Evropa ne može biti paravan za čitav niz nedoslednosti, za licemerje, nesposobnost, za svinjarije kojih je prepun naš politički život".

Vladajuća koalicija očekuje da će građani poverovati da je to navodno neminovno na putu izgradnje evropskog društva i evrointegaracija, što je pogreška, smatra lider LDP, koji ocenjuje da nama Evropa nije potrebna da bi nas prevaspitavala ili da bi evropski komesari više brinuli o nacionalnim interesima Srbije od vlasti Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: