Prikupljanje namirnica za škole

“Metro”, “Kredi agrikol” banka i “Banka hrane” organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja namirnica za škole koje pohađaju deca sa posebnim potrebama.

Izvor: B92

Subota, 12.03.2011.

20:04

Default images

Druga humanitarna akcija “Magični doručak” organizovana je u prodajnim objektima kompanije “Metro keš end keri”.

Akciju su organizovali banka “Kredi agrikol Srbija” i nevladina humanitarna organizacija “Banka hrane”. U Beogradu, Nišu, Pirotu i Leskovcu u ovakve škole ide oko tri hiljade dece.

Kupovinom paketa sa slatkišima po simboličnoj ceni, kupci u “Metrou” su donirali hranu za oko 3.000 đaka koji pohađaju škole za decu sa posebnim potrebama u Nišu, Pirotu, Leskovcu i Beogradu.

Ideja organizatora je da se hrana na ovakav način prikupi na početku svakog polugođa. U septembru je na ovaj način u Beogradu prikupljeno dve i po tone hrane, a sada su banka “Kredi agrikol Srbija” i “Metro keš end keri” donirali zajedno još 6.000 evra u namirnicama.

Radnici “Kredi agrikol” banke u ovoj akciji bili su volonteri koji su ubeđivali kupce da se priključe akciji.

Još osam prehrambenih kompanija priključilo se “Magičnom doručku” kao prijatelji projekta koji su donirali svoje proizvode.

Prikupljene namirnice će već naredne nedelje biti podeljene školama. “Banka hrane” je do sada u 89 akcija prikupila i podelila 93 tone namirnica za obroke za skoro 13.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: