Vučić: Izbori već 2011. godine

Funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić kaže da ima "pouzdanu informaciju" da će parlamentarni izbori biti održani 2011. godine, godinu dana pre redovnog roka.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 04.08.2010.

14:14

Default images

Vučić nije precizirao od koga je dobio tu informaciju, ali je istakao da ima i drugih pokazatelja koji govore o tome da će izbora biti.

"Prebijene pare nema nigde osim kod njihovih lopova koji će da finansiraju njihovu kampanju. Dinar ode u ambis, znaju da su izgubili sve moguće bitke i sada im je samo važno da izgledaju što lepše", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će SNS od septembra intenzivirati stranačke aktivnost i nastaviti da se bori protiv vlasti.

On je ocenio da su izbori potrebni Srbiji jer u državi postoji potpuna "konfuzija i dezorijentacija" u svim sferama, a posebno u spoljnoj politici.

Vučić je kazao da Srbija gubi teritoriju i kritikovao vlasti što su najpre predale rezoluciju o Kosovu Generalnoj skupštini UN ne konsultujući se sa međunarodnom partnerima, a sada izražavaju spremnost da sa njima govore.

Na konferenciji je Vučić optužio državu i da "ništa nije učinila" da pomogne srpskom narodu koji je proteran iz Hrvatske tokom operacije "Oluja".

Trivanova: Nema vanrednih izbora

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan je kao neistinite odbacila tvrdnje zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da vladajuća koalicija namerava da u maju iduće godine raspiše vanredne parlamentarne izbore.

"Vučićeve pouzdane informacije o izborima jednako su pouzdane kao i one koje je imao za izbore 2009. i 2010. godine, kao i mnoge neistine koje je Srpska napredna stranka u prethodnom vremenu servirala", izjavila je Trivanova.

Demokratskoj stranci, prema njenim rečima, izbori uvek odgovaraju, jer je uverena u svoju snagu, ali je za nju državni interes ispred stranačkog i izbora zato neće biti do 2012. godine.

"Naš zadatak je, kao najveće političke stranke i stranke koja vodi državu, da završimo sve ono što je započeto u Srbiji, a to, pre svega, znači da odbranimo zemlju i državnu ekonomiju od recesije, da zaštitimo građane od posledica ekonomske krize, da završimo puteve, mostove, infrastrukturu, i sve ćemo to uraditi do 2012. godine, kada se očekuju redovni parlamentarni izbori", objasnila je Trivanova.

"Ono što Vučić zove kampanjom, to je, zapravo, vredan rad i napor Vlade Republike Srbije da uradi sve ono što njeni prethodnici nisu. Da završi sve započete projekte i da uradi sve ono što je potrebno da ova zemlja ima razvijenu ekonomiju i infrastrukturu", rekla je ona.

Komentarišući Vučićevu ocenu da Vlada Srbije nije učinila ništa za Srbe prognane iz Hrvatske, Trivanova je ocenila da je licemerno da takve lekcije deli predstavnik stranke koja je delimično i sama odgovorna za stradanja tokom devedesetih godina.

"Mislim da je krajnje neumesno i licemerno da stranka koja je imala ratnu ideologiju, koja je poprilično kriva za stradanja i žrtve koje smo doživeli tokom devedesetih, danas odgovornost za stradanje izbeglica prebacuje na aktuelnu vlast, koja je sve učinila da njihov položaj u Srbiji reši, ali i da uspostavljanjem dobrosusedskih odnosa u regionu povrati njihova izgubljena prava", navela je Trivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: