Istraga za napad na košarkaša

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv četiri osobe osumnjičene za nanošenje povreda košarkašu Strahinji Miloševiću.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

20:19

Default images

Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da je zahtev za istragu Višem sudu u Novom Sadu podnet protiv Bojana M, Damira M, Gorana B. i Mihajla S. zbog sumnje da su u noći između subote i nedelje napali košarkaša Partizana Strahinju Miloševića i naneli mu teške telesne povrede.

On je precizirao da su oni osumnjičeni za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi u sticaju sa krivičnim delom teške telesne povrede pošto je Milošević napadnut zbog toga što je sportista, košarkaš Partizana a u vezi sa utakmicom koja je odigrana dva dana ranije.

Zahtev za sprovođenje istrage podnet je i protiv Gojka Ch. osumnjičenog za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

"Više javno tužilaštvo stavilo je predlog da se svim osumnjičenima odredi pritvor. Osumnjičeni su inače i ranije činili krivična dela nasilničkog ponašanja zašta se vode krivični postupci protiv njih pred Osnovnim sudom u Novom Sadu", kazao je Zorić.

Košarkaš Partizana Strahinja Milošević povređen je 4. aprila u incidentu koji se dogodio ispred jednog kafića u Novom Sadu.

Zorić je rekao da je republički tužilac Zagorka Dolovac prisustvovala juče u Novom Sadu sastanku sa predstavnicima najviših republičkih, pokrajinskih i gradskih organa posvećenom bezbednosnoj situaciji u gradu i zaštiti materijalne i lične sigurnosti građana Novog Sada.

"Republičko tužilaštvo šalje snažnu poruku javnosti da će u okviru svojih zakonskih ovlašćenja učiniti sve da svim oblicima nasilja stane na put kako bi se podigao nivo bezbednosti, a građani osećali sigurno", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: