Kraljevo:Radnici zadovoljni odlukom

Radnici Fabrike vagona iz Kraljeva zadovoljni su odlukom Agencije za privatizaciju o raskidu ugovora sa većinskim vlasnikom, ukrajinskom kompanijom Azov impeks.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

23:25

Default images

Predstavnici sindikata očekuju da će ministarstvo ekonomije pomoći zaposlenima i novim organima upravljanja da ponovo pokrenu proizvodnju i uposle oko 880 radnika.

Kupoprodajni ugovor sa kompanijom Azov impeks koja je kupila kraljevačku Fabriku vagona raskinut je zato što većinski vlasnik nije poštovao socijalni program, a nije ispunio ni investicione obaveze u iznosu od 2,7 miliona evra.

Raskid kupoprodajnog ugovora, kažu zaposleni, znači da više neće morati da trpe maltretiranja većinskog vlasnika, a nadaju se da će Ministarstvo ekonomije pomoći da se pokrene proizvodnja.

Sindikalni lideri kažu da će u prelaznom periodu voditi računa da, sada već bivši vlasnik, ne iznese fabričku opremu koja mu ne pripada do imenovanja zastupnika državnog kapitala.

Kraljevačka Fabrika vagona ima oko 880 zaposlenih, od toga broja 350 su proizvodni radnici, dok svi ostali rade u administraciji.

Ovakav odnos radne snage teško da će privući novog kupca, pa bi nadležni, osim o reorganizaciji proizvodnje, trebalo da se pozabave i strukturom zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: