Hrvatska: Izabran novi ministar

Poslanici Hrvatskog sabora izglasali su poverenje novom ministru privrede Đuru Popijaču i potpredsednicima Darku Milinoviću i Ivanu Šukeru.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

19:42

Default images

Poslanici opozicije su tokom rasprave kritikovali nove potpredsednike, navodeći da su dosad napravili malo pozitivnih poteza. Oni su izrazili sumnju da će novi ministar privrede uspeti da sprovede ozbiljnije mere u privredi. Poslanici vladajućih stranaka su, s druge strane, ukazali da nove funkcionere čeka težak posao.

Premijerka Jadranka Kosor pre sedam dana je predložila Šukera i Milinovića za potpredsednike, a predsednika Hrvatskog udruženja poslodavaca Đura Popijača za novog ministra privrede.

Konsultacije o izboru novog ministra privrede i potpredsednika Vlade trajale su gotovo dve nedelje, odnosno od kada je zbog afere oko nezakonitog poslovanja u koprivničkoj kompaniji Podravka neopozivu ostavku na te funkcije podneo Damir Polančec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: