Apatin očekuje korist od prodaje

Lokalna vlast u Apatinu očekuje da prodaja Apatinske pivare CVC-u donese korist tom gradu.

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

18:57

Default images

“Anhojzer-Buš In Bev” i “CVC kapital partners” postigli su dogovor o prodaji “In Bevovih” pivara u Centralnoj Evropi CVC-u, među njima je i Apatinska pivara. U pivari nije bilo moguće dobiti bilo kakav komentar u vezi sa prodajom niti od rukovodstva fabrike niti od sindikata.

Dosadašnja najveća svetska kompanija u industriji piva “Anhojzer – Buš – Inbev” prodala je svoje akcije u pivarama u regionu, među kojima je i “Apatinska pivara”, kao i dobrom delu istočne Evrope globalnoj finansijskoj i investicionoj kompaniji CVC za 2,23 milijarde dolara.

Globalna finansijska i konsultantska kompanija CVC planira da grupu koju kupuju razviju u regionalnog šampiona što, kako navode, znači “održavanje vodeće pozicije koju ova kompanija trenutno ima u Srbiji”.

Oni navode da ne planiraju promene u poslovanju pivare ili u vezi sa brendovima koji se proizvode u Srbiji.

Opširnije o ovoj temi možete čitati u našoj rubrici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: