Stanje obolele i dalje loše

Zdravstveno stanje pacijentkinje iz Kraljeva, obolele od novog gripa, ni posle šest dana lečenja u kragujevačkom Urgentnom centru nije se poboljšalo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

18:54

Default images

Stanje četrdesetšestogodišnje B.Đ. i dalje je kritično, a ceo tim lekara bori se za njen život. Ona je u kragujevački Urgentni centar primljena sa simptomima novog gripa i u veoma lošem opštem stanju, a sada se ceo tim lekara bori sa komplikacijama nastalim usled virusne infekcije H1N1. Životno je ugrožava teška upala pluća.

Lekari odbijaju da daju bilo kakve prognoze, ali ocenjuju da je stanje pacijentkinje za nijansu lošije nego prethodnih dana. Epidemiološki nadzor članova porodice i osoba sa kojima je obolela Kraljevčanka bila u kontaktu sproveo je kraljevački Zavod za javno zdravlje.

Rezultati su pokazali da među njima nema obolelih od težeg oblika novog gripa, tako da mesta panici nema. Stručnjaci tvrde da će niže temperature koje se najavljuju za naredne dane pogodovati širenju virusa. Kragujevčani se ovih dana već sa prvim simptomima gripa javalju lekarima, što do sada nije bio slučaj, jer su građani ranije najpre sami pokušavali da se leče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: