Konuzin: Branićemo stav Srbije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da će Moskva braniti stavove Srbije u MSP-u, kada bude počela rasprava o legalnosti nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2009.

18:03

Default images

"Branićemo stavove Srbije u toj debati, jer su oni u skladu sa međunarodnim pravom", izjavio je Konuzin. On je podsetio da je Rusija je od samog početka blisko sarađivala sa Srbijom kada se radi o procesu pred Međunarodnim sudom pravde.

"U stalnom smo kontaktu s našim srpskim kolegama i usklađujemo naše pozicije. Kada u Međunarodnom sudu pravde bude počela javna rasprava, Rusija neće ostati po strani", rekao je ruski ambasador.

Komentarišući pisanje pojedinih kosovskih dnevnika koji su u prvi plan iznosili činjenicu da Rusija nije komentarisala mišljenja koja su sudu dostavile druge zemlje, Konuzin je ukazao da, kada je reč o sudskoj raspravi, postoje strategija i taktika.

"To što Rusija nije učestvovala u razmatranju mišljenja drugih zemalja deo je taktike, a strategija je ostala ista", naveo je ruski ambasador.

Javna rasprava o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova počeće 1. decembra, a u njoj će pravo na izlaganja, saopštenja i komentare imati sve zemlje članice UN, bez obzira na to da li su ranije dostavile pisane podneske s argumentacijom i replike.

Privremene vlasti u Prištini imaju, takođe, pravo na usmeno obrazloženje podneska i odgovora na argumentaciju protivnika secesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: