Stradao vozač "juga" kod Ljubovije

Na magistralnom putu Ljubovija - Mali Zvornik, u selu Lonjinu dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a šest je zadobilo povrede.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 08.07.2009.

12:31

Default images

Kako je za Tanjug rekla istražni sudija Dubravka Todorović iz Ljubovije, do nesreće je došlo kada je automobil "jugo", kojim je upravljao Ratko D. (36) iz Beograda i koji se kretao iz pravca Ljubocije ka Malom Zvorniku, iz suprotnog pravca naleteo na automobil "klio", kojim je upravljao Radivoje R. iz Majura kod Šapca i direktno se sudario sa "jugom".

U oba automobila povrede je zadobilo šest osoba i one su prevezene u ljubovijski Dom zdravlja, gde im je ukazana prva lekarska pomoć, a zatim su prebačeni u bolnicu Medicinskog centra u Loznici.

U tri saobraćajne nesreće koje su se dogodile juče i danas - kod Levosoja, kod Smedereva i kod Novog Pazara - tri osobe su poginule, a četiri povređene.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na autoputu Niš-Skoplje, kod Levosoja, poginuo je Sabendin N. iz Biljače, dok je suvozač Astrit D. lakše povređen.

Do saobraćajne nesreće je došlo kada je Sabendin N. upravljajući putničkim motornim vozilom marke "opel kadet" nebezbedno pretičući teretno vozilo direktno udario u drugo putničko vozilo.

Automobilom marke "golf", koji se kretao u suprotnom smeru, upravljao je Artan S. iz sela Nesalce, koji nije povređen, navodi se u saopštenju. A u saobraćajnoj nesreći kod naselja Orešac, u blizini Smedereva, jedna osoba je poginula, a još tri su lakše povređene, rečeno je danas u smederevskom Opštinskom sudu.

"Nastradao je Predrag N. (33) iz Udovica. Nesreća se dogodila sinoć oko 21 sat kada je vozilo "opel vektra" kojim je upravljao pokojni Predrag N. udarilo u traktor sa prikolicom koji je išao u istom pravcu", rekao je istražni sudija Opštinskog suda u Smederevu Dragan Rogan.

Traktorom sa prikolicom upravljao je Dragoljub Ž. (62) iz Seona, koji je u udesu zadobio lakše povrede. Lakše su povređeni i putnici u automobilu Miloš V.(22) i Ivan V. (27) iz Udovica.

Istražni sudija rekao je da će dalja istraga utvrditi uzrok nesreće.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na magistralnom putnom pravcu Novi Pazar-Ribariće u mestu Jošanica, poginuo je Fikret M, koji je izazvao udes, saopšteno je iz MUP-a.

On je, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom "folksvagen" stranih registarskih oznaka i čeonim delom udario u teretno vozilo marke "mercedes" novopazarske registracije.

Pri sudaru su se oba vozila zapalila.

Ivanjica: Za 10 dana oduzeto 40 dozvola

Za poslednjih deset dana, policija u Ivanjici oduzela je više od 40 vozačkih dozvola, uglavnom zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
U subotu, tokom večeri i noći oduzeto je 29 dozvola vozačima koji su bili pod dejstvom alkohola, a prethodnog vikenda bez dozvole je ostalo još 17 vozača.

Policija je kontrolu pojačala zbog sve učestalijih udesa, ali i zbog nesavesnih vozača koji voze prebrzo i u alkoholisanom stanju.

Na nekoliko putnih pravaca u ovoj opštini kontrola će biti nastavljena i u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: