Pitanja otvorena zbog carine

Spor zbog novog carinskog režima na administrativnim prelazima sa Kosovom ponovo je pokrenuo pitanje razgovora o primeni Plana od šest tačaka, piše “Politika“.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2009.

13:29

Default images

Vlada Srbije nije postigla nikakve dodatne sporazume niti dogovore sa misijom Euleks u vezi sa procedurom prelaska na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, saopšteno je juče iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Povodom izjave portparola Euleks-carine Aleksandre Džordž za “Politiku”, u kojoj je navela da Euleks “ima dogovor sa Beogradom u vezi sa ovim pitanjem”, ministarstvo je saopštilo da je “reč samo o potvrđivanju već ranije zaključenih, postojećih protokola sa Unmikom u skladu sa Rezolucijom 1244”.

Euleks je za “Politiku” saopštio da ima sporazum sa Beogradom, pošto se “Vlada Srbije složila sa izveštajem generalnog sekretara UN o Kosovu od 24. novembra prošle godine o uspostavljanju punktova pod kontrolom međunarodnog carinskog osoblja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: