Jubilej Zaharija Trnavčevića

Novinar Zaharije Trnavčević obeležio je 60 godina novinarskog staža.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.12.2008.

11:50

Default images

U bogatoj novinarskoj karijeri Trnavčević je radio u najvažnijim medijima u Srbiji. Pre tačno 60 godina Zaharije Trnavčević je započeo novinarsku karijeru u listu Zadruga. 1964. počeo je da vodi poljoprivrednu emisiju na RTS-u, gde je ubrzo zatim počeo da vodi i Dnevnik, još jednu autorsku emisiju Reflektor i program "Znanje imanje" koji je kasnije prerastao u "Znanje na poklon" na televiziji B92.

Osim novinarstva, bavi se publicistikom, književnošću, bio je narodni poslanik, danas je savetnik ministra poljoprivrede.

Publicista Risto Kostov će uskoro predstaviti bogat život i rad Zaharija Trnavčevića u monografiji.

Zaharije Trnavčević u devetoj deceniji života i sa više od 60 godina iskustva radi na novim projektima – koje će gledaoci uskoro videti na televiziji B92.

Deset godina "Znanja na poklon"

Emisija televizije B92 posvećena proizvodnji hrane - "Znanje na poklon", slavi deset godina postojanja.

Iako televizija B92 postoji osam godina, jedna emisija slavi jubilej - 10 godina postojanja. Program "Znanje na poklon" izrastao je za tih deset godina u najgledaniju emisiju posvećenu proizvodnji hrane.

Pre deset godina, dok je postojala samo produkcija televizije B92, lokalnim televizijskim stanicama, članicama ANEM-a, distribuirane su VHS kasete sa programom "Znanje na poklon".

Od tada, sa Zaharijem Trnavčevićem emisija je postala jedan od najpopularnijih programa nedeljom ujutru - dragocen izvor informacija za poljoprivrednike, ali sadržajem zanimljiva i za hobiste ili potrošače, sve zainteresovane za proizvodnju hrane.

Vremenom, emisija je kod gledalaca prepoznata kao uticajna u svim društvenim sferama, tako da je poprimila i novu dimenziju zaštite poljoprivrednika kojima su na neki način ugrožena prava.

Tokom godina, u pravljenju programa "Znanje na poklon" autora Zaharija Trnavčevića učestvovali su Dragana Božić-Gajević, Dejan Jovanović, a danas su u redakciji Natalija Milanović, Marija Đurić, Uroš Davidović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: