Protest Tibetanaca zbog Olimpijade

Više hiljada Tibetanaca demostriralo je u prestonicima Indije i Nepala zbog toga što se u Pekingu održavaju Olimpijske igre.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2008.

17:25

Default images

Na ulice Nju Delhija izašlo je oko 4.000 Tibetanaca, među njima monasi i monahinje, koji su uzvikivali da Kina nema pravo na Olimpijadu. "Kina je napustila život u skladu sa idealima Olimpijade, a Međunarodni olimpijski komitet nije uspeo da zaštiti Igre od Kine", rekao je lider tibetanskog Omladinskog kongresa Tenzin Jangdon.

On je naveo da je održavanje Igara u Pekingu poraz za svet, jer je dopustio Kini da organizuje Olimpijske igre, koje simbolizuju jednakost među ljudima.

U demonstracijama u Katmanduu učestvovalo je oko 2.000 Tibetanaca u egzilu i nepalskih istomišljenika. Policija je protiv demonstranata upotrebila pendreke i uhapsila 513 demostranata.

Za zvanični Katmandu, Tibet je integrali deo Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: