Glasali kandidati za gradonačelnika

Na lokalnim izborima glasali su kandidati za gradonačelnika Beograda.

Izvor: FoNet, Tanjug

Nedelja, 11.05.2008.

21:01

Default images

Potpredsednik DSS-a i kandidat za beogradskog gradonačelnika Aleksandar Popović glasao je jutros na parlamentarnim i lokalnim izborima. On je glasao na biračkom mestu broj 38 u beograskoj opštini Stari grad.

On je izjavio da očekuje da će današnji izbori pokazati da je Srbija ozbiljna demokratska zemlja sa demokratskim institucijama.

"Nadam se da će izbori rezultirati formiranjem Vlade na republičkom nivou, kao i lokalnih organa upravljanja koji će omogućiti da se cela Srbija razvija na dobar način, da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet, i da postane napredna zemlja sa jakom i razvijenom ekonomijom i sa punom političkom stabilnošću", rekao je Popović novinarima nakon glasanja na biračkom mestu u opštini Stari grad.

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić glasao je jutros na biračkom mestu broj 27 u Ulici Mihaila Pupina 117, zajedno sa suprugom Ksenijom i u pratnji ćerke Milice i sina Danila.

Aleksandar Vučić je uveren da će izbori rešiti krizu u zemlji, a njegovoj stranci doneti mogućnost da formira novu gradsku vladu.

"Očigledno je da će danas verovatno biti najveći odziv u istoriji Beograda i Srbije. Pravedno je da se na takav način reši politička kriza u zemlji. Na nivou grada očekujem da pobedimo i da formiramo gradsku vlast. Siguran sam da će se građani opredeliti za bolju budućnost Beograda", izjavio je Vučić.

Kandidat Koalicije Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija za gradonačelnika Beograda Žarko Obradović glasao je danas na opštim izborima u Srbiji na biračkom mestu broj 26 na opštini Savski venac. On je na glasanje došao oko 9.30 časova sa ćerkom Ninom.

On je "uveren da će Beograd pod novom upravom postati bolji grad nego što je sada, bez obzira na to ko će pobediti na izborima".

"Za Beograđane je najbolja stvar koja se desila tokom kampanje za izbore ta što su svi kandidati za gradonačelnika jasno izneli svoje ciljeve, oko kojih je visok stepen saglasnosti. Beograd će zato neosporno u periodu od naredne četiri godine postati bolji grad, bez obzira ko pobedi na izborima", rekao je zamenik predsednika SPS-a.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Za evropsku Srbiju Dragan Đilas glasao je oko 11 časova na biračkom mestu 28, opština Savski venac.

Dragan Đilas pozvao je Beograđane da "uzmu svoju sudbinu u ruke" i izađu na glasanje.

"Verujem da će Beograđani danas zaista uzeti svoju sudbinu u ruke i izaći na glasanje, izraziti svoju političku volju i tako odrediti budućnost i našeg glavnog grada i cele Srbije", rekao je novinarima Đilas nakon glasanja na biračkom mestu na Senjaku.

Kandidatkinja Liberalno-demokratske partije za gradonačelnicu Beograda Biljana Srbljanović glasala je danas oko podneva na biračkom mestu u Osnovnoj školi Stari Grad.

Srbljanovićeva je ocenila da velika izlaznost na današnjim izborima predstavlja dokaz visoke građanske svesti, ali i odlučujućeg značaja ovih izbora za budućnost zemlje.

"Od večeras, od zatvaranja izbornih mesta, sigurana sam da Beograd i Srbija ulaze u Evropu i da je pobeda već naša", rekla je Srbljanovićeva novinarima, posle glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: