Srbljanović: Bez podzemnih gradova

Kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu prestonice Biljana Srbljanović zatražila je da se javnosti saopšti puna istina o smrti dvojice vojnika na Topčideru.

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2008.

16:46

Default images

Ona je poručila i da treba učiniti sve u pronalaženju haških begunaca. "Beograd neće postati demokratski, evropski grad dokle god u njemu postoje zabranjeni podzemni gradovi, koji služe za skrivanje begunaca od međunarodne pravde, dokle god se zvanično ne objavi istina o ubistvu Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića", rekla je Srbljanovićeva.

Ona je u razgovoru sa roditeljima i pravnim zastupnicima roditelja vojnika Milovanovića i Jakovljevića koji su 5. oktobra 2004. godine pronađeni mrtvi u vojnom objektu Karaš u kasarni na Topčideru, rekla da su "dva momka ubijena u prestonici dok su služila svojoj zemlji, navodi se u saopštenju LDP-a.

Dražena i Dragana su roditelji poslali u Beograd da služe vojsku u takozvanoj elitnoj gardijskoj jedinici, na tom odsluženju deca su mučki pobijena, a zatim posthumno jedan, pa drugi optuženi da su ubice i samoubice, rekla je Srbljanović, ukazujući da "mnogi materijalni dokazi, u koje spada i poslednji izveštaj komisije FBI-ja, potvrđuju da su ova dva momka ubijena.

Kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu Beograda, započevši danas drugu fazu kampanje "Grad građanima", koja se pre svega bavi pitanjem bezbednosti u Beogradu i individualnim pravima građana, naglasila je da su "mladići ubijeni dok su čuvali stražu nedaleko od ulaza u vojni objekat u kojem se skrivao Ratko Mladić sa svojom privatnom vojskom".

"Ubijeni su jer su videli nekoga koga nisu smeli videti, onoga zbog kojeg je čitava zemlja i dalje blokirana u procesu evropskih integracija, onoga koga vlast i vojska uporno štite", ocenila je ona.

Biljana Srbljanović je zaključila da "manipulacije partijskih službenika u radu Specijalnog suda, korumpiranih istražitelja i sudija, ubijaju ovu decu svakog dana iznova", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: