Pododbor za prava deteta

Odbor za ravnopravnost polova Skupštine Srbije formirao je danas Pododbor za prava deteta.

Izvor: B92

Petak, 07.03.2008.

18:38

Default images

Poslanica G17 plus Nadica Momirov izaqbrana je za predsednicu tog tela. Pododbor će, kako je na sednici rečeno, funkcionisati u tom obliku dok se ne usvoji novi poslovnik o radu skupštine, koji predviđa obrazovanje odbora za prava deteta.

Predsednik Odbora Elena Božić Talijan rekla je, obrazlažući razloge za formiranje Pododbora za prava deteta, da je to potrebno radi veće samostalnosti u radu na rešavanju pitanja iz oblasti dečjih prava.

Ona je podsetila da je Radna grupa formirana na sednici 13. jula prošle godine, kada je odlučeno da se i predsedniku parlamenta Oliveru Duliću uputi predlog o formiranju odbora za prava deteta.

Članovi odbora su, pored predsednika, izabrali i pet članova Pododbora, koji u što skorije vreme treba da predlože plan rada i funkionisanja tog tela, kao i da uspostave saradnju sa drugim odborima, prevashodno sa Odborom za prosvetu i Odborom za zdravlje i porodicu.

Odbor je informisan i o sastanku njihovih predstavnika sa savetnikom ministra za inostrane poslove Irana o stanju rodne ravnopravnosti u dve zemlje, na kome je konstatovana i obostrana želja da se nastavi zajednički rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: