EK: Da prodaja NIS-a bude otvorena

Evropska komisija zabrinuta zbog eventualne kontroverzne prodaje srpske kompanije NIS ruskom gigantu Gaspromu, prenosi BBC.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

17:08

Default images

Ruska kompanija ponudila je 400 miliona evra za većinski paket akcija NIS-a, i Beograd bi mogao da prihvati rusku ponudu do kraja meseca. Komisija navodi da stručna javnost procenjuje da NIS vredi mnogo više, da je za njega zainteresovano i nekoliko evropskih kompanija i da prodaja treba da bude transparentna.

"Komisija se nada da će prodaja jednog tako važnog resursa kao što je srpska naftna kompanija biti otvorena i vođena objektivnim, komercijalnim i ekonomskim interesima", izjavila je portparolka Evropske komisije Kristina Nađ, a prenosi BBC.

Istovremeno, elektronski Balkan magazin piše da bi u Beograd danas trebalo da stigne pismo iz Moskve sa razjašnjenjima ponude Gaspromnjefta, koja se uglavnom odnose na naftni deo, kupovinu većinskog dela Naftne industrije Srbije.

Uprkos najavi da u petak dolazi ruska delegacija na nastavak pregovora o sklapanju gasno-naftnog aranžmana između Ruske Federacije i Srbije, u Beograd iz Gasproma danas ipak niko ne dolazi.

Ipak, ovaj izvor ne isključuje mogućnost da već ovog vikenda u Beograd ipak stigne i sama ruska delegacija, kako bi se finalizovali pregovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: