Šabac: Uhapšen anesteziolog

Šabačka policija privela anesteziologa Opšte bolnice koji je osumnjičen za nesavesno pružanje pomoći trogodišnjoj Ivani Nešković.

Izvor: B92

Subota, 06.10.2007.

15:00

Default images

U saopštenju šabačke policije se ističe da je osumnjičeni "propustio da primeni adekvatan način lečenja", nakon čega je devojčica preminula. Ivana Nešković umrla je 27. septembra nakon operacije u Klinici za otorinolaringologiju i maksiofacijalnu hirurgiju u Beogradu gde je prevezena zbog povrede vrata izazvane nožem. Ona je pala na oštricu noža u porodičnoj kući.

Porodica Nešković tvrdi da je Ivana u beogradsku bolnicu prevezena kasno zbog nesavesnog rada šabačkih lekara i da se nakon ukazane prve pomoći na transport čekalo više od jednog časa.

Zamenik direktora šabačke Opšte bolnice Milorad Mićić je u saopšenju za javnost te ustanove naveo je da su lekari postupili po pravilima i da je preminula devojčica do Beograda stigla u "svesnom i stabilnom stanju".

Njegove navode demantovali su u Klinici za ORL i MFH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: