Hirurgu osam meseci zatvora

Dečji hirurg Nebojša Zlatanović osuđen pred Opštinskim sudom u Kragujevcu na osam meseci zatvora zbog nesavesnog lečenja.

Izvor: B92, kragujevac.co.yu

Ponedeljak, 01.10.2007.

18:09

Default images

Kako prenosi portal kragujevac.co.yu, Zlatanović je bezuslovno i nepravosnažno osuđen zato što je 1. oktobra 1998, prilikom pregleda troipogodišnje Mile Andrić, nesavesno postupao i nije preduzeo sve neophodne mere što je za posledicu imalo smrt deteta.

Odlukom suda, optužbe su oslobođeni infektolozi Ljiljana Nešić i Predrag Čanović jer bolest od koje je devojčica umrla nije infektivna, već hiruška, te oni nisu mogli da učine krivično delo koje im se stavlja na teret.

Osuđujući Zlatanovića na kaznu zatvora ispod minimunma predviđenim zakonom za ovo krivično delo sudija Zlata Nestorović je objasnila da je u obzir uzela da je pomenuti lekar izvršio više od 2.000 operacija i spasao mnoge živote.

U Srbiji je i ranije bilo uslovnih i bezuslovnih prvostepenih presuda za krivično delo protiv zdravlja ljudi, ali su te presude često poništavane u drugostepenom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: