Vladika Jovan stigao u zatvor

Vladika Jovan javio se po podne na prijavnicu skopskog zatvora Idrizovo na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2006.

21:02

Default images

Egzarha patrijarha Srpke pravoslavne crkve u Makedoniji makedonski sud osudio je na godinu dana zatvora zbog navodnih finansijskih malverzacija u vreme kada je bio vladika Makedonske pravoslavne crkve.

Uprava zatvora Idrizovo potvrdila je agenciji Beta da je vladika Jovan došao danas u 14.30 sam, bez policijske pratnje, na prijavnicu zatvora i da je već počeo izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne.

Za njim je sredinom prošlog meseca raspisana domaća i međunarodna poternica zato što se nije pojavio na izdržavanju zatvorske kazne koju mu je izrekao sud u Velesu.

Vladika Jovan je prošle godine proveo osam meseci u zatvoru Idrizovo za krivično delo raspirivanja mržnje na verskoj i nacionalnoj osnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: