Šteta od klizišta 25 miliona evra

Velimir Ilić kaže da se šteta od klizišta koja je do sada evidentirana u Srbiji procenjuje na 25 miliona evra.

Izvor: FoNet, Beta

Subota, 06.05.2006.

11:09

Default images

Ministar za kapitalne investicije je juče obišao područje opštine Užice i lokacije pogođene klizištima, a uveče je na pres konferenciji saopštio da se šteta na putnoj mreži te opštine procenjuje na 100 miliona dinara, dok će u obnovu porušenih kuća biti uloženo između pet i 10 miliona dinara.

Prioritet je obnova seoskih saobraćajnica koje su neophodne za đački prevoz, rekao je Ilić i naveo da će tokom narednih dana biti prikupljene ponude od izvođača radova, među kojima su najznačajniji užički "Putevi" i druge užičke firme koje rade putnu mrežu.

"Radovi na sanaciji putne mreže zbog klizizšta počeli su na Zlatiboru u tri sela, a nastaviće se u užičkoj opštini u delu Ponikava, gde je prioritet sanacija 4-5 kilometara puta kako bi bili nastavljeni radovi na sanaciji aerodromske piste i vađenje zaostalih bombi", dodao je Ilić.

Inače, ministar za kapitalne investicije je pres konferenciju održao u prostorijama užičkog odbora svoje stranke Nove Srbije.

Povećan nivo Dunava

Nivoi reka i dalje veoma visoki (Fonet)
Sa sinoć izmerenih 5 metara i 69 centimetara Dunav je kod Bezdana dostigao svoj maksimum u novom talasu, koji je pre nekoliko dana stigao iz Mađarske, saopštile su Vode Vojvodine. Porast Dunava oseća se i u Novom Sadu, gde je jutros izmereno 612 centimetara, sedam više nego juče, dok se vrh talasa ovde očekuje sutra, kada će vodostaj biti oko 630 santimetara. Prema prognozama, za narednih nedelju dana nema najava o novom porastu vodostaja Dunava.

Tisa i dalje blago opada, a njen nešto brži pad usporio je novi talas na Dunavu, pa je jutros kod Titela izmeren vodostaj od 728 centimetara, koliko i juče. Bez obzira na višednevno opadanje, vodostaji na Tisi i dalje su znatno iznad granice, u proseku za oko pola metra, što znači da opasnost i dalje preti.

Vanredna odbrana na Tisi uvedena je pre mesec dana, Tisa se i dalje celim tokom nalazi u vanrednoj odbrani, a i dalje je na snazi vanredno stanje u Zrenjaninu, Titelu i Žablju. Trenutno se na području Vojvodine u vanrednoj odbrani nalaze 342, a u redovnoj 389 kilometara odbrambenih nasipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: