Saslušanje braće Karić odloženo

Saslušanje četvorice braće Karić pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu odloženo je danas za 16. maj.

Izvor: B92

Sreda, 03.05.2006.

11:19

Default images

Kako je rekao agenciji Beta Slobodan Šoškić, advokat porodice Karić, odlaganje saslušanja predložio je istražni sudija zbog obimnosti predmeta. Prema njegovim rečima, kod istražnog sudije pojavili su se Zoran i Dragomir Karić. Bogoljub i Sreten Karić su van zemlje.

Okružno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je ranije Okružnom sudu zahtev za proširenje istrage protiv Bogoljuba, Sretena, Zorana i Dragomira Karića, njihove sestre Olivere Nedeljković i Olge Erdeljanović.

Kako je agenciji Beta 18. aprila rekla portparolka Okružnog suda Ivana Ramić, Bogoljub i Sreten Karić i Olga Erdeljanović terete se za zloupotrebu službenog položaja. Zoranu i Dragomiru Karić i Oliveri Nedeljković stavlja se na teret zloupotreba službenog položaja pomaganjem.

Kako je preneo RTS, zahtevom za proširenje istrage oni se terete da su od aprila 1999, prekoračenjem granica službenog položaja, pribavili sebi i članovima porodice imovinsku korist od deset miliona dolara. Korist su ostvarili tako što su prihod koji je ostvarila kompanija Mobtel, preko preduzeća Daki internacional, prebacivali na lične račune.

Osumnjičeni su u svojstvu ovlašćenih osoba u kompanijama koje su bile u njihovom vlasništvu, preko poslovne jedinice Astra banke na Kipru, čiji je direktor bila Olga Erdeljanović, omogućili devizne kredite bez garancija kiparskim preduzećima Jusiko, u vlasništvu Bogoljuba Karića, i Polivos, naveo je RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: