"Hapšenje Mladića sve izvesnije"

Hapšenje Mladića sve izvesnije, bivši komandant VRS lociran u Makedoniji, blizu granice s Grčkom, piše Glas javnosti.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2006.

10:14

Default images

List piše, prenoseći pisanje banjalučkog lista Fokus, da je Mladić pre dve nedelje lociran u Makedoniji, u vikend-naselju na obali Dojranskog jezera, blizu granice s Grčkom. Fokus, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da premijer Srbije Vojislav Koštunica ima ozbiljne namere da Mladića izruči Haškom tribunalu, ali da na sve načine pokušava da izbegne okončanje tog scenarija na teritoriji Srbije.

Razloge za izbegavanje hapšenja u Srbiji list vidi u želji Koštunice da sačuva Vladu, kojoj socijalisti prete rušenjem ako uhapsi Mladića.

Predsednik Makedonije Branko Crvenkovski juče je demantovao da je Mladić u Makedoniji, piše Glas javnosti.

Milorad Mirčić, poslanik Srpske radikalne stranke, kaže da bi hapšenje Mladića pokazalo koliko Koštunica i njegova vlada potcenjuju narod i da toj vladi nije bila dovoljna izdaja na Vidovdan, pa će to ponoviti i na Uskrs. Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, kaže da je svaki dan dobar za hapšenje Mladića, a Dragan Šutanovac iz Demokratske stranke da sva Vladina obećanja stavlja pod znak pitanja.

Džems Lajon, specijalni savetnik za balkanska pitanja pri Međunarodnoj kriznoj grupi, tvrdi da svaki put pred isticanje roka za predaju Mladića mediji naprave cirkus, ali i da će međunarodna zajednica poverovati da je Mladić uhapšen samo kada ga vidi u Hagu. On tvrdi da ništa neće biti od hapšenja Mladića jer Vlada Srbije trguje Mladićem zbog kosovskog pitanja.

Dopisnici stranih medija od svojih redakcija nisu dobili upozorenja da bi trebalo da budu u pripravnosti za predstojeće praznike, ali niko od njih se, ipak, neće udaljiti od Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: