Institut otvoren za žrtve nasilja

Sve žrtve nasilja u Beogradu mogu da se obrate Institutu za sudsku medicinu za stručno utvrđivanje stepena povreda.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2005.

15:51

Default images

Upravnik Branimir Aleskandrić izjavio je da brojne žrtve porodičnog i drugih oblika nasilja zbog sramote ne prijavljuju slučaj policiji ili lekarima i da Institut može da im diskretno obezbedi valjanu medicinsku dokumentaciju za eventualno suđenje.

Prema njegovim rečima, Institut treba da postane gradski centar za utvrđivanje stepena i načina povređivanja, jer lokalne lekarske ustanove dijagnostikuju i leče povrede, ali najčešće bez stručnog ulaska u pojedinosti koje su neophodne za suđenje.

Institut će nastojati da, uz podršku policije i pravosuđa, njegova ambulanta bude centralna gradska ustanova za utvrđivanje povreda za potrebe sudskih i policijskih postupaka, a Aleksandrić je najavio da će Institut raditi i na edukaciji lokalnih zdravstvenih ustanova o izradi valjane sudsko-medicinske dokumentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: