Sukob opštine i TV-stanice

Od završetka lokalnih izbora i dolaska nove opštinske vlasti traje sukob lokalne telvizije i organa opštinske vlasti u Kuršumliji.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2004.

14:33

Default images

Sukob TV Kuršumlija, koja je u predizbornoj kampanji na proteklim lokalnim izborima favorizovala poraženog kandidata, i prvih ljudi kuršumlijske opštine, tinja gotovo mesec dana, javlja dopisnik B92 Ljiljana Danilović.

Pošto je Skupština opštine Kuršumlija jednostrano raskinula ugovor o plaćanju informativnog programa koji je lokalna TV Kuršumlija emitovala u proteklih godinu dana, sa obrazloženjem da ta televizija nije registrovana, TV Kuršumliju su posetili predstavnici Finsijske policije, Inspekcije rada i Tržišne inspekcije. Glavni i odgovorni urednik te TV Slavko Savić kaže da se radi o revanšizmu i osveti nove opštinske vlasti. ''Prva inspekcija je već donela rešenje o kazni od oko 150.000 dinara. Druge dve kazne, od Inspekcije rada i Tržisne inspekcije, tek očekujem'', Savić.

S druge strane, predsednik SO Kuršumlija Slavko Čarapić negira navode vlasnika lokalne televizije i ističe da opština ne može da plaća televiziju koja nije registrovana. U TVK kažu da posledica sukoba može biti i "skidanje" te televizije sa repetitora.

U međuvremenu je došlo do žestogog verbalnog sukoba Čarapića i Savića. 

U kampanji za prošle lokalne izbore za predsednika opštine figurirala su dva kandidata, kandidat grupe građana Miodrag Drobnjak, kojeg je podržala Demokratska stranka, i Milan Đurđević iz Demokratske stranke Srbije, koji je i pobedio. Tada je TV Kuršumlija favorizovala poraženog kandidata, dok je druga lokalna televizija, TV Prizma, stala iza kandidata DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: