Privedeni radnici EDB-a zbog primanja mita

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.12.2003.

21:14

Default images

Kriminalistička policija Sekretarijata unutaršnjih poslova u Beogradu saopštila je u ponedeljak da je, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljene trgovine i davanja mita, privela istražnom sudiji Vladu Novakovića (54) iz Beograda. Istažnom sudiji privedeni su i rukovodilac pogona "Elektrodistribucije Beograd" Radoslav Ljubović (60), sef službe u EDB Dušan Mesarović (43), šef službe za trafo stanice Dragoljub Radulović (59) i energetičar za objekte EDB Milorad Stančić (42), zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo primanja mita.Lažno se predstavljajući, Novaković je u periodu od februara do decembra 2002. godine, prilikom izgradnje elektorenegretske mreže u naselju Batajnica, za potrebe 63 domaćinstva, organizovao izradu plana, projektne dokumentacije, podnošenje zahteva i dobijanje saglasnosti za izgradnju energetske mreže za posredovanje i materijalne troškove od građana Ulice sedma nova u Batajnici uzeo novac u iznosu od 85.480 maraka. Pritom je, nakon svih troskova izgradnje i usluga koji su iznosili 57.990 maraka, za sebe uzeo 19.490 maraka, s tim što je u toku izgradnje EE mreže Ljuboviću dao 2.000, Mesaroviću 3.000, Raduloviću 2.000 i Stančiću 1.000 maraka, kako bi oni u okviru svojih službenih oblašćenja ubrzali postupak izgradnje i puštanja mreže u rad, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: