Šami: Crna Gora apsolutno nenadležna za potpisivanje sporazuma sa SAD

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2003.

16:35

Default images

Izjava crnogorskog ministra inostranih poslova Dragiše Burzana da će Crna Gora potpisati sporazum sa SAD o izuzeću američkih državljana iz nadležnosti Međunarodnog krivičnog suda je jeftin dnevno politički marketing, izjavio je šef poslaničke grupe DSS-a u Skupštini državne zajednice Zoran Šami. On je na konferenciji za novinare rekao da crnogorska vlada vlada apsolutno nije nadležna i da međunarodne ugovore može da potpisuje samo državna zajednica: "Potpuno je jasno da po tom pitanju Savet ministara, pre svega, treba da se izjasni, a potom, verovatno, u nekoj proceduri i parlament. Crna Gora može da potpiše sporazum sa stranom državom, taman toliko koliko mi koji ovde sedimo možemo da odlučimo gde će biti održane sledeće olimpijske igre", kazao je Šami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: