Al Džazira emitovala navodnu poruku Sadama Huseina

Izvor: B92

Petak, 04.07.2003.

18:56

Default images
Katarska televizija Al Džazira emitovala je u petak snimak tonske poruke koju je navodno uputio bivši irački lider Sadam Husein, u kojoj on tvrdi da se još nalazi u Iraku i preti novim napadima na američke snage. "Ne predaji i ne saradnji, i zahvaljujemo bogu na svemu", navodi se u poruci, koja je, kako je precizirala Al Džazira, sastavljena 14. juna. Na snimku, glas koji prema tvrdnjama televizije pripada Sadamu Huseinu poziva Iračane da ne pomažu snagama zapadne koalicije u njihovim nastojanjima da uhvate zvaničnicke bivšeg iračkog režima. "Pozivam vas da zaštitite te herojske borce i da ne dajete osvajačima nikakve informacije o njima ili njihovom prebivalištu", poručio je glas sa snimka. "Mi (režim) smo ispunili svoje obaveze prema vama i žrtvovali što smo morali, osim naših vrednosti, koje se zasnivaju na snažnoj veri i časti. Nismo našem narodu zadali udarac u leđa". Preuzimajući odgovornost za dosadašnje napade na američko-britanske snage u Iraku, sa snimka se iračanima poručuje da su osnovane "ćelije i brigade Džihada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: