Nešić: Predsednika Veća za prekršaje namerno zadržavao predmete

Izvor: B92

Petak, 04.07.2003.

18:14

Default images

Predsednik leskovačkog Odbora za ljudska prava Dobrosav Nešić optužio je u petak predsednika Veća za prekršaje u tom gradu Božidara Stoilkovića da je namerno zadržao u fiokama 167 predmeta kako bi im istekao rok važnosti. "Reč je o žalbama na rešenja prvostepenog organa koje nisu rešene u predviđenom zakonskom roku od dve godine, pa su tako i rešenja o izrečenim kaznama sudije za prekršaje zastarala", rekao je Nešić. Nešić je sa pravnim savetnikom te nevladine organizacije Dragutinom Vidosavljevićem pokazao spisak sa više od 50 nerešenih žalbi upućenih Veću, i naveo da prema, njihovim informacijama, ima 167 takvih slučajeva.

On je optužio Stoilkovića da je i njegov zahtev za poništenje rešenja o kazni po ranijem Zakonu o informisanju dve godine "držao u fioci" kako bi mu istekla važnost. Nešić je kao glavni i odgovorni urednik mesečnika "Prava čoveka" kažnjen sa više stotina hiljada dinara po tužbi Radio Leskovca. Budući da je odbio da plati kaznu, tokom NATO bombordovanja, Nešić je bio primoran da dug izmiri jednomesečnom zatvorskom kaznom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: