Još ništa od najavljenih pregovora

Iako je DS najavila da će održati konsultacije sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP i URS, nema informacija da se u tom pravcu nešto bitno dogodilo.

Info

Izvor: B92

Subota, 16.06.2012.

09:38

Default images

Potpredsednica SPS Slavica Djukić Dejanović je rekla da postoji težnja koalicije okupljene oko socijalista da sa DS-om formira parlamentarnu većinu, ali da nema informacije da se u tom pravcu nešto bitno dogodilo.

Kako je juče saopšteno iz DS-a,uže Predsedništvo odlučilo je da ta stranka treba da intezivira pregovore vezane za pravljenje programske vlade zasnovane na odgovornoj ekonomskoj politici, borbi protiv siromaštva i borbi protiv korupcije, sa ciljem da ta vlada bude stabilna i podržana od široke većine u Skupštini Srbije.

"Stoga će danas Demokratska stranka održati dodatne konsultacije vezane za formiranje vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP-om i URS-om", navedeno je u saopštenju.

Djukić Dejanović je rekla da postoji težnja koalicije okupljene oko socijalista da sa DS formira parlamentarnu većinu, ali da nema informacije da se u tom prvacu nešto bitno dogodilo.

Ona je kazala da pregovore vodi lider socijalista Ivica Dačić i da od nedavnog sastanka sa liderom DS-a Borisom Tadićem, o čemu je javnost obaveštena "nema informacija da se nešto bitno dogodilo".

Đukić Dejanović je rekla da je o najavi užeg Predsedništva DS da se nastave razgovori s koalicijom oko socijalista čula iz medija, s obzirom da je u Kragujevcu, gde radi kao lekar.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković najavio je sinoć da će iste večeri razgovarati sa Dačićem, izmedju ostalog, i o ekonomskom programu.

Marković, medjutim, nije želeo da komentariše najavu DS da će danas održati dodatne konsultacije oko formiranje vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP i URS, kao ni poziv lidera naprednjaka Aleksandra Vučića socijalistima da formiraju vladu.

Prethodno je Srpska napredna stranka zvanično pozvala Socijalističku partiju Srbije na razgovore o formiranju republičke vlade.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić naveo je, uz poziv SPS-u na razgovore, četiri prioriteta i cilja koje bi buduća vlada trebalo da ostvari, odnosno oko čega bi trebalo da se postigne dogovor.

Ti prioriteti su da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala i ispitivanje svih "pljačkaških privatizacija", kao i pitanje kako i na koji način sačuvati teritorijalni integritet Srbije ne odustajući od evropskog puta.

Lider SNS smatra da će se do ponedeljka znati ko će formirati vladu. U Ujedinjenim regionima Srbije i Liberalno demokratskoj partiji kažu da za sada nema novih informacija u vezi sa razgovorima o formiranju buduće vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: