Dačić: Sve će biti komplikovanije

Komentarišući pobedu Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, lider SPS-a IvIca Dačić izjavio da će od sada sve biti komplikovanije.

Info

Izvor: B92, Blic

Ponedeljak, 21.05.2012.

08:22

Default images

On je za Blic istakao da treba poštovati narodnu volju i što pre raditi na konstituisanju novih organa vlasti.

Na pitanje da li dosadašnji koalicioni dogovori sa DS-om nastavljaju da važe, Dačić je rekao da nova situacija postavlja novu poziciju na političkoj sceni.

"To znači da mandatara postavlja predsednik i pitanje je kome će dati mandat. Svakako sve će biti komplikovanije", rekao je Dačić za "Blic".

Podsetimo, nakon parlamentarnih izbora i prvog kruga predsedničkih izbora 6. maja, koalicija SPS- PUPS-JS postigla je dogovor s koalicijom "Izbori za bolji život", čiji je stožer DS, da započnu razgovore o formiranju zajedničke vlade nakon drugog kruga predsedničkih izbora.

Ceo dogovor bio je faktički baziran na pretpostavci Tadićeve pobede u drugom krugu predsedničkih izbora, što se nije ostvarilo, jer je lider naprednjaka Tomislav Nikolić sinoć pobedio Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Novoizabrani predsednik Srbije je na konferenciji za novinare, nakon proglašenja pobede, rekao da je razgovarao sa liderom socijalista, oko čije podrške će se lomiti buduća vlada.

"Razgovarao sam sa gospodinom Tadićem. Kulturno i ozbiljno. Hvala mu na čestitkama", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: