Ponedeljak, 21.05.2012.

08:22

Dačić: Sve će biti komplikovanije

Komentarišući pobedu Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, lider SPS-a IvIca Dačić izjavio da će od sada sve biti komplikovanije.

Izvor: B92

Daèiæ: Sve æe biti komplikovanije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

192 Komentari

Sortiraj po:

prvo skoci pa kazi hop

pre 11 godina

jooooooj sto volim za dacica sto je pobedio toma,ali ne samo zbog njega vec zbog srbije.
nisam simpatizer nijedne politicke partije ni politicara niti glasam od 2000.

ali ovaj dacic ucenjivac posle prvog kruga veseli se covek uz trubace i derese neznam ko ce biti predsednik al znam ko ce biti premijer,pravi patriota nema sta ucenjivac srpskog naroda.

al na srecu toma predsednik i da je srece(u sta sumnjam) pa da sns formira vladu sa ds pa da ucenjivaci i oni sto pomalo kraduckaju odu svlasti,mislim na sps,urs, pa i velju ilica,
bogoljub nek se vrati posteno nek mu se sudi i ako je kriv znase ali isti princip i za dinkica dacica mrkonjica i ostale.

a ako nije kriv pustite coveka,bogoljuba neka gradi a ne neki dacicevi kinezi za sumnjiv iznos

toliko od obicnog coveka kojinikog ne podrzava jer politicari su politicari,al bar mogu da komentarisem i molim b 92 da objavi ovo da vidimo ljudi sta kazu za ove ucenjivace i sto kraduckaju ALI PO MNOGO malo

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

@(sale, 21. maj 2012 18:30)
Ako su oni bili takvi,zasto zuti trebaju da budu jos gori?Da li je ovo takmicenje ko ce da postigne vecu medijsku tamu? SNS se pojavljivao reda radi na TVu i to najcesce u negativom kontekstu.

Borisav Jankovic

pre 11 godina

Sve mi se cini da se sma "safe sex" koalicija: DS + SPS, a SNS dobije po neko mesto drzavnog sekretara. Svi cisti : DS nije u kaoliciji sa SNP, SPS osteje "pouzdan partner", ali uvazavajuci "narodnu volju" oni pre
ustaju SNP "kontrolu" vlasti bez otvorenog ucesca.
pozdrav iz NY

sale

pre 11 godina

@(Gradjanin Srbije, 21. maj 2012 16:20)

Ajde ti, kao provereni borac za slobodu medija, reci da li je zastupljenost radikala (i seseljevih i tominih) na drzavnim medijima danas uporediva sa zastupljenoscu opozicije na drzavnim medijima u vreme dok je aca vucic bio ministar informisanja...

Da ili ne?

batko

pre 11 godina

Pa za sve je bio kriv Sloba, pa je za sve kriva svetska ekonomska kriza, pa je uvek neko drugi kriv. Kako pokriti budžetski deficit? Otvaranjem gomile agencija, davanjem subvencija(!?) novim investitorima i uništavanjem domaćih dobrostojećih preduzeća. Mnoga pitanja ostaju otvorena, kao na primer: ko stoji iza izvoza maline? Pa nije narod postavio Cvetkovića za premijera. Za četiri godine dužni smo 6 milijardi evra više, plate su nam veće deset odsto, a evro je veći 40%. Po svim pokazateljima iz Evrope (kojoj toliko željno hrlimo) mi smo na samom dnu o bilo čemu da je reč: o pravosuđu, školstvu, zdravstvu...Sve reforme urađene su u cilju zadovoljavanja ličnih potreba i interesa, a ne interesa društva. Od mene toliko.

Miroslav

pre 11 godina

Kad ce se ovaj narod opametiti pa u proslost poslati sps sns ds ldp i sve one stranke koje su vec 20 i vise godina u parlamentu i na vlasti
Pa kad mogu francuzi da oteraju sarkozija,nemci da uskrate poverenje merkelovoj i da na svakim izborima dovedu nove ljude,pa zasto i mi ne mozemo da se opametimo i svaki put glasamo za neke nove
Pa 25 godina gledamo iste likove kako se igraju sa ovom drzavom,i stalno nas plase ako dodje neko drugi propascemo,strasno!!!

Daca

pre 11 godina

@View; BRAVO!

Ja se jos setih i pokojnog psihijatra Raskovica, koji nam dade pravu DIJAGNOZU!

PORAZAVAJUCE!

Hvala na ukazanom prostoru!

SIMBA NOV I SAD

pre 11 godina

Izuzetno pametno rezmisljanje Predsednice Kad nisu hteli razgovor pre drugog kruga, sada ti odlucujes.
Mislim da sa DS-om nemamo buducnost. Treba dobro razmisliti i povuci pravi potez. Narod je u nedelju rekao da nece vladu sa DS-om. Jos ovog puta treba razmisliti jer za cetiri godine nece ni biti potrebe za koalicijom sa nekim.

S R E C N O

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

(sale, 21. maj 2012 12:31)

Kazes nije medijski mrak? Itekako jeste medijski mrak,samo uzmi u ruke dnevnu stampu u toku izborne kampanje.Kao osoba koja poznaje dosta novinara,mogu sa sigurnoscu da tvrdim da su mediji gori nego u Slobino vreme. Pitanje se postavlja samo od sebe,zasto je Tadic predstavljen kao neporocni vizionar koji nema nijednu manu,dok su Nikolica predstavili kao olicenje svog zla? Zasto se nigde ne govori o kradjama DS-a za ovih 8 godina? Kako to da svi pitaju od kojih para je dosao Djulijani,a niko se ne pita odakle DSu novac za kampanju (Posebno drugi krug)i otkupljivanje 95% reklamnih termina u drugom krugu? Da li znas da je 450 000 eura donirano od strane cak 3 preduzeca koja imaju godisnji promet od 100 000 eura,ko krije prave finansijere DS-a?I kao poslednje pitanje,kako to da NIJEDNA televizija/novine ne PRESNESE vest o mitingu naprednjaka u Beogradu koji je posetilo 100 000 pristalica te stranke,dok su se mitinzi DS-a vrteli po svim novinama i TV kanalima? Ovolika medijska hajka na jednog coveka je nezapamcena u istoriji Republike Srbije.Ja kao nepristrasni borac za pravdu sam resio da osvetlim ovaj mrak zato sto mi se vise povraca od istog.

mark

pre 11 godina

54 % gradjana Srbije ne zeli ni Borisa ni Tomu ,o tome bi trebalo da razmisle oni koji vode zemlju,da li su se ikada zapitali zasto ? Narod se opametio,potrebni su nam novi i sposobni politicari koji ce povesti zemlju napred, jednostavno ovakav monopol na nasem politickom trzistu tera birace.

Robespjer

pre 11 godina

To što će vama političarima biti komplikovanije ili "komplikovanije" nije problem građana Srbije!Ko ne radi u interesu građana i trpi lopove u svom političkom kokusu treba da leti sa vlasti!Sanjam dan kada će građani svojim glasom kažnjavati aroganciju vlasti a pravosuđe zatvarati korumpirane lopove!I ovaj novi predsednik treba da leti kao i prethodni ako bude vladao da bi vladao i uživao u povlasticama!Tadiću preporučujem da iz svog okruženja odstrani likove poput kompromitovanog Dulića koji bi trebao mnogo toga objašnjavati ako želi da predstavlja politički faktor a Nikoliću da ne bude arogantan kao prethodnik i ne dozvoli karijeristima i lopužama iz svog okruženja(a ima ih,puno) da životare na "narodnoj grbači" pljačkajući što nije opljačkano!Metla je u našim rukama,narode!Kada budu lako smenjivi i njihov odnos će se promeniti!Mala smo zemlja da bi smo stvorili novu garnituru političara ali možemo ove promeniti svojim glasom ili na jedan drugi način,ako budemo morali!A ti Dačiću ne pametuj puno!Ako nećeš Vladu sa naprednjacima,odbij kombinaciju,i pravi je sa DS-om ako je moguće!Mene ne interesuje ko će u Vladu!Ko god da bude:Ekonomija,socijalni program,borba protiv korupcije i kriminala!To me interesuje!

Dj.R.

pre 11 godina

Svako snosi odgovornost za sopstvene poteze, tako i Boris Tadic. Niko (pogotovo SPS) mu nije kriv sto je slusao "eksperte" iz svog okruzenja, sto je nepotrebno podneo ostavku, vodio negativnu kampanju, "stvorio" nedisciplinovano biracko telo...tipican primer coveka koji je predugo na vlasti, koji je izgubio vezu sa stvarnoscu. Naizgled jasna situacija oko formiranja buduce vlade upravo je postala vrlo zanimljiva! Pobeda Tomislava Nikolica vratila je naprednjake u zivot, sada postoji mogucnost da i oni budu u vlasti. Ivica Dacic je imao izuzetno dobar rezultat na izborima, postigao nacelnu saglasnost oko nastavka saradnje sa DS-om (ipak treba napomenuti da su demokrate, u zelji da osnaze svoj polozaj i poziciju u daljim pregovorima, prolongirale konacnu potvrdu saradnje za zavrsetak drugog kruga predsednickih izbora - ne znam koliko je to pametno) i potvrdio da ostaje pri prvobitnom dogovoru. Socijalisti su i dalje u dobroj poziciji! Ipak, ukoliko ti pregovori DS-a i koalicije oko SPS-a udju u probleme, naprednjaci ce to sigurno spremno docekati. Ulozi su veliki, u politici je sve dozvoljeno...nista nije nemoguce! U ovom trenutku jedino ne vidim smisao koalicije DS-SNS (kako oni kazu - vode suprotnu politiku, imaju priblizno isti rejting, niko ne bi imao dominantnu poziciju - svaki nesporazum mogao bi dovesti do potencijalnog "cepanja" vlade na dva dela, do potpune nestabilnosti u zemlji). Jedno je sigurno - ko ostane u opoziciji (SNS ili DS) ima realne sanse da odnese ubedljivu pobedu na izborima 2016. godine (mozda i mnogo ranije). Uvek se isplati planirati na duze staze, ali kod nas to nije uobicajeno - ni u politici, ni u privredi, sportu...zato smo tu gde jesmo. U svakom slucaju, bilo bi dobro da se vlada formira sto pre - da se radi (toliko je otvorenih pitanja - nezaposlenost, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, PRAVA reforma pravosudja i obrazovnog sistema, Kosovo, EU...)!

Bora

pre 11 godina

Glasao sam za Tomu ne zato sto ga "mirisem" nego zato sto mi se Boris smucio a jos vise svita oko nega.
Kazu bice rata sa Tomom, hahahaha, pa kad pomislim na onu Trivanku, Malovicku, Homena, Dulica, Pajtica, Sutanovca i Petrovica pa prosto pozelim da bude rata samo da ih vise ne gledam.
(jugo, 21. maj 2012 13:10)

Super!!ajde molim te samo ostavi podatke adresu ime prezime broj lk. Da te regrutujemo kad bude tog rata da ides u prve redove.vazi?

mapajopolipinapa

pre 11 godina

(jugo, 21. maj 2012 13:10)
Jugo, ni u snu o zlu ne misli, ali ni u snu. Kao dete sam prosla kroz ratne 90-e i znam sta je to i sta je strah, mada kao dete nisam imala strah od smrti, ali sam se plasila za roditelje.
I ja sam podrsku dala Tomi, mada je do sada podrsku dobijao Boris, ali toliko minusa, pa mislim da je i sam Tadic i svita oko njega bila svesna da nam govori o sigurnoj buducnosti njih tj. Trivanke, Sutanovca, Djedlica, Tadica, da ne govorimo o Pajticu i ostatku ekipe. 2007. i 2008. sam verovala u DS, pa ko zna mozda ih opet odabere nekada i to nekada kada zaboravim sve ovo sada, ili nekada kada uspem u ostvarenju najvece zelje koja se odnosi na roditeljstvo, a uz to mora i posao.
Pozdrav Jugo

Beloved

pre 11 godina

1990 - 23 godine. Sada 45 i pitam se da li ću ikada dočekati da se u ovoj zemlji zauvek raskrsti sa facama tipa Toma, Koštunica, Ilić, Vučić, Dačić, Karić ? Najbolje godine života su mi otišle u nepovrat a kad samo pomislim da će ovi da jašu 4 godine dođe mi da povraćam ! Crveno-crna koalicija ponovo jaše. Prvo što će nam se desiti je uvođenje viza. Cenim najkasnije do jeseni. Srbijo LAKU NOĆ !

nemanja

pre 11 godina

Ja sam tek napunio 18 godina i nisam ni izasao na ove izbore iako sam mogao. Iskreno mrzelo me je da odem da glasam posebno kad sam video da je do 5h izaslo samo 33% glasaca. Da sam otisao glasao bih za Tadica ne zato sto on nesto vredi i valja nego zato sto mislim da je Nikolic jos neobrazovaniji od njega. Koliko sam video taj covek ni engleski ne govori.
A sad jel moze neko da mi kaze sta ce se desiti ako Nikolic postavi za mandatara nekog iz njegove stranke a on ne uspe da sastavi vladu?? Jel se ponovo ide na izbore? I da li ce on mozda to namerno uraditi u nadi da iskoristi situaciju i pokusa da dobije vise mesta u vladi nego sto sad ima?

NEMANJA

pre 11 godina

Boris Tadić je očigledno platio cenu vraćanja i veličanja uloge SPS-a. Šta je uradio? SPS-u je omogućio da vrati deo svojih glasača iz 90-tih, a ti glasači su glasali listom za Tomu.Dao je i previše prostora Dačiću,ministarstvo policije, pojavljuje se svaki dan na TV-u i odoše birači. Sad će ponovo napaviti grešku, ponovo će Dačiću dati i policiju i sve što poželi,samo da DS bude u Vladi, ovaj opet neće silaziti sa TV-a,hapšenja,korupcija,ugled raste, a Boris će za 4 godine dobiti manje i od Koštunice.Potcenio je Nikolića a precenio Dačića. E to je razlog neuspeha Borisa Tadića.

slatko smejanje

pre 11 godina

Sve ce biti komplikovanije, za Dacica naravno. Ako se kojim slucajem ponove parlamentarni izbori zbog jucerasnjeg obrta, u sta ne sumnjamo, Dacic bi mogao da bide i cetvrtoplasirani, jer bi u ovako izmenjenim okolnostima vecu podrsku mogao dobiti Kostunica. Budimo realni, u prethodnih 20 godina najbolje je bilo u vreme demokratije pokojnog premijera Djindjica i i Kostunice.
Nemojmo samo da nam se SPS vrati na tron, to bas pa i ne bi valjalo i bilo bi gora od onoga sto sada govore mnogi, a ti mnogi govore da ce nas Toma vratiti u 90-e.
I neka je Toma pobedio, neka postoji bar neka promena, a ne ovoliko ulozeno u kampanju i opet sve isto.

Nenad

pre 11 godina

(Zoran Jankovic, 21. maj 2012 12:34) Nisi u pravu.Na parlamentarnim izborima je pobedila vladajuca koalicija.DS 67 poslanika,koalicija oko SPS-a 44,Dinkicev URS 16,sto znaci da su dobili 127 mandata bez nacionalnih manjina koje su podrzale prethodnu vladu,sa njima broj mandata skace iznad 130 sto je komotna vecina u skupstini.

Bosnjak

pre 11 godina

Dacic je jos u prvom krugu izbora rekao da zna ko ce biti Premijer, om naravno. Komsije, cestitam vam Nikolica za Predsjednika, Vucica za zamjenika Premijera i Dacica za Premijera. Zivi bili pa vidjeli. DS posle poraza Nikolica nema sta da radi u vladi Srbije.

slucajni_prolaznik

pre 11 godina

ja nisam izasao na izbore! zasto?
zato sto nisam imao za koga da glasam. imao sam nameru da glasam za Tadica,a li nisam mogao zbog ekipe oko njega...odlucio sam da ostanem kuci.

miroslav

pre 11 godina

ova država srlja u veću propast od one u koju nas je uvalio Milošević.
juče sam bio u Arilju gde jasno i glasno pozivaju na isterivanje Fiata iz Kragujevca sa još većim pretnjama da sve treba zapaliti,pobiti....

Nikola

pre 11 godina

@(Branimir Stulic, 21. maj 2012 08:44)
Ne pazi,sramota je da neko posle slobe hoce opet da bude kao sloba.Jos je veca sramota sto su sloba i co. postali upravo oni koji su trebali nesto da promene.Najveca sramota je da je jedina opcija protiv novog slobe, toma nikolic.A ubedljivo van konkurencije su hostapleri kao ti,koji su protiv slobe izlazili samo da zamene mesta a ne da promene nesto.

Milan

pre 11 godina

Jedino sto je sigurno jeste Dacicev kapacitet za izdaju pa u tom smislu niti Tadic sme da se na Ivicu osloni niti Toma da ga zove na saradnju!

Milan

pre 11 godina

Sada bi najbolje bilo da vladu naprave Nikolič, Koštunica, Dačič pa neka vladaju 4 godine, da vidimo i tih 2000 evra od akcija i stotine hiljada novih radnih mesta koje je obećao Vučič.Da svima bude bolje!

Stari lisac

pre 11 godina

MOZDA VAMA ZVUCI GLUPO ALI JA SAM POCEO DA VADIM METALNE KANTE IZ PODRUMA..bice biznisa..heheheh...A da porucim i onima koji imaju stare automobile da ih osveze jer ce im trebati...ovi sa direktnim ubrizgavanjem tesko da mogu da podnesu mesavinu benzina i vode...

jugo

pre 11 godina

Glasao sam za Tomu ne zato sto ga "mirisem" nego zato sto mi se Boris smucio a jos vise svita oko nega.
Kazu bice rata sa Tomom, hahahaha, pa kad pomislim na onu Trivanku, Malovicku, Homena, Dulica, Pajtica, Sutanovca i Petrovica pa prosto pozelim da bude rata samo da ih vise ne gledam.

Sanja

pre 11 godina

@DeXX, 21. maj 2012 09:13
Amnezija u Srba, kako to poznato zvuci... Kad se radovala Ana Bekuta, Šaban Šaulić, Hasan Dudić, to je bio cool, jel? A što se tiče korupcije, protiv toga treba da se bori Vlada a ne predsednik... Zna se koja ovlašćenja on ima ...

Lepe vesti se brzo šire

pre 11 godina

Nationalist Wins Serbian Presidency, Clouding Ties to the West

— Tomislav Nikolic, a nationalist and former cemetery supervisor, was elected president of Serbia on Sunday......

New York Times

http://www.nytimes.com/2012/05/21/world/europe/serbian-presidential-elections.html?_r=1&ref=world

Srećno nam predsednikovavavsnjejeeeee ojha!!

Bojan Lekic

pre 11 godina

Pa naravno da ce biti komplikovanije kad sada Tadic vise nije predsednik i ne postavlja mandatara. Dacicu, ako hoces da bude premijer, moras da ides kod Tome, da te postavi za mandatara. JBG.

Za krađu glasova nema opraštanja

pre 11 godina

Dačić je kao ministar policije znao da je prvi krug izbora pokraden i da će se teško to ponoviti na isti način u drugom. Zbog toga je i žurio da pre drugog kruga obezbedi sebi mesto premijera a svojima najvažnija ministarstva.

drndo maroje

pre 11 godina

SIma, 21. maj 2012 12:09

bas tako, simo, kao da ovde teče med i mleko, svi zaposleni i rade za lepu platu, samo nam još nedostaje da teoretišemo ko će od parazita koji resor da pelješi.

nas čekaju bolni rezovi koje DS nije smela da pravi, a kad neka vlada (možda i ova) krene da ih radi, niko se neće ni setiti da je DS to trebalo da uradi još pre 2008. godine.

marko

pre 11 godina

moj utisak je da ko god formira vladu bice ispljuvan kasnije jer je srbija ionako u teskoj ekonomskoj situaciji a narod lose zivi i mislim da nijedna vlada za 4 godine nece moci mnogo da uradi

Maks

pre 11 godina

@ (ACA, 21. maj 2012 11:27)

Koalicija DS-SPS uopšte nije neprirodna jer su po programu i političkom pravcu te sve stranke vrlo slične. Koliko puta bi Tadić trebalo da ponovi da je DS u socijalističkoj internacionali? DS spada u "socijaldemokrate", a SPS u "demokratske socijaliste", tako da su obe stranke socijalističke, samo što su socijaldemokrate (DS) nešto otvorenije prema kapitalizmu.
Zbog toga je DS-u SPS mnogo bliži i od DSS-a (koji se po programu i političkom pravcu znatno razlikuje od DS, a to što su nazivi stranaka slični nije baš nešto bitno) i od SNS-a i od većine drugih stranaka.
To nije samo neko moje mišljenje, nego lako može da se dođe do tog zaključka ako se uporede programi stranka, a i DS je mnogo puta ponovio da su oni u socijalističkoj internacionali.

Marko

pre 11 godina

Dacic nema ni malo obraza, ima podrsku 8%-10% gradjana (ne racunajuci PUPS i JS), a zeli da bude premijer?

Kakvi ljudi takva vlast...

SIma

pre 11 godina

U medjuvremenu Dinar je pao na istorijski minimum, opet je sve poskupelo i probili smo prag zaduzivanja. Cekaju nas goruci problemi u ekonomiji, dok se mi zavitlavamo izborima i sastavljanjem vlade. Jos jedna izgubljena godina.

Shonke

pre 11 godina

Sad se svi ovi što nisu glasali za Tadića bave kadrovskim rešenjima u DS-u. Šta se vi štrecate oko toga?
Što se ne bavite listom SNS-a u kojoj su ljudi sa poternice (BK), ljudi u zatvoru (JP putevi, Železnice) i ljudi JUL-a (Vulin)?
Da ne govorimo i o mrljama na biografijama Tome i Vučića.
Pa sad treba DS da se pročisti... Da, treba da se reši balasta nesposobnih licemera (Dulić i slični) i tajkuna koji deluju iz senke, kao i da stranku počnu da vode sposobniji ljudi (npr. Ješić, Djilas...) ali to su njihove stvari.
Treba sami da analiziraju zašto su dozvolili da izgube u Beogradu. Tu je Tadić izgubio izbore. Nikad se nije desilo da kandidat proevropskog demokratskog bloka izgubi u Beogradu.

Drugo, ovi što su glasali za SPS su stvarno najveći genijalci. U poslednje 22 godine za vreme ni jedne vlade u kojoj je učestvovao SPS nije bilo boljitka po građane Srbije.
DS je bio u vlasti od 2001 do 2003 (DOS) i 2008-2012, DSS 2001-2003 (delimično u tom mandatu u okviru DOS) i 2004-2008 a SPS 1990-2000 (malo sami malo sa SRS) i 2008-2012. G17 u raznim oblicima od 2001-2012.

Dakle, čak i za vreme vlade DSS tokom koje je došlo do zastoja u evrointegracijama i najvećih lopovluka u privatizaciji i upravljanju javnim preduzećima posle obaranja režima SM (vidi: insajder, preporuke EU o privatizaciji itd.) došlo je do nekog rasta privrede. Ali zato tokom mandata svake vlade u kojoj je učestvovao SPS bilo je lošije na kraju nego na početku rada te vlasti.

sale

pre 11 godina

@(Gradjanin Srbije, 21. maj 2012 11:55)

Biti radikal (Seseljev ili Tomin, sve jedno) je stanje svesti... Vi ljudi vec 20 godina lupetate o nekakvom medijskom mraku, a ne skidate se sa televizija...
Kakav medijski mrak, kad tvoja stranka direktno kontrolise desetine medija po srbiji... Medijski mrak je bio u vreme dok je preposteni vucic bio ministar informisanja... Ovo danas, to je medijska anarhija, u kojoj svako moze a objavi sta god hoce, bez ikakvih posledica...

Slobodan Djakovic

pre 11 godina

Vestina politikanstva za one koji se politikom bave ogleda se u nastojanju da ostanu u sedlu po svaku cenu. Vestina naroda da nosi tezinu sopstvenog izbora ogleda se u svesti kolektivne odgovornosti - i odsustvu iste. Mi kao narod imamo puno "istorijskog iskustva" ali zaborav nam je ipak jaca strana.

Bojan

pre 11 godina

"narod je dao glas SPS-u za koaliciju sa DS i to ne treba menjati !!!"

Pa narod je vrlo jasno rekao sta misli o toj koaliciji i kao sto je ispratio Tadica, ispratice i vas! A jos je Tadic najjaci igrac u toj opciji, pa se presaberite malo.

jeja

pre 11 godina

O čemu pričate,pa Tadić je omogućio Dačicu da se osnaži i da mu govori šta god mu se ćefne. Tadić je DInkića prozivao u ovoj kampanji lično i direktno, a na Dačiceve izjave je uvek kao mala maca odćutao, bez obzira što ga je ovaj direktno vredjao.Djilas i Antic su non stop zajedno od mosta do polaganja cveća. DS je sve učinio da Dinkića i Jovanovića koji su prirodni parnteri DS unište, a da osnaže SPS. Mudra politika, sada ćemo se svi o jadu zabaviti.

milan

pre 11 godina

Zanimljivo je kako su se svi odmah setili koja su ustavna ovlascenja predsednika.
Sta to znaci, Tadic je nemilice krsio ista ta ovlascenja, ali posto ga "volimo" bilo mu je oprosteno sve?!
Principijelnost, legalitet, legitimitet...gde je to u ovoj zemlji? Ako je neko "nas" sve mu je dozvoljeno, ako nije, udri odmah.
Nadam se da po pitanju usavnih ovlascenja Nikolic nece biti ni priblizno tako ocajan kao bivsi predsednik, Tadic.

Zoran Jankovic

pre 11 godina

Shvatite ljudi da se tesko zivi i da su rezultati ovih predsednickih a i parlamentarnih izbora upravo glas za promene, glas protiv doskorasnje vlasti a ne podrska Nikolicu i SNS-u. Moramo svi zajedno da ucestvujemo u promenama pocevsi od svojih kuca,porodica, firmi,komsiluka... moramo se buditi svakodnevno sa idejom da budemo bolji ljudi danaas nego juce, da vise radimo, da budemo korisniji. Nikolic nam u tome ne moze pomoci. Od njega mozemo da ocekujemo da stane na put ovoj pljacki i otimacini drustvenih firmi ako je ostala koju, da zakonima uredi ambijent za strane investicije ... A ako ne odgovori i ne ispuni ono o cemu je govorio i obecavao predlazem da ga menjamo vec narednog proleca.

petar petrovic

pre 11 godina

Braco, svaka cast izabraste agresiju, nepostovanje, cinizam, dvolicnost, izmisljotine i laz, neka Vam je bog na pomoci ali neverujem da i on moze da Vama pomogne.Sada sam bar jednu dilemu rascistio Toma ce da ugasi poslednje svetlo u balkanskoj krcmi

ACA

pre 11 godina

Neprirodna i u svakom smislu nelogicna koalicija DS-SPS moze samo jos vise da destabilizuje srbiju, ali neka i oni ce biti kaznjeni na sledecim izborima,narod sigurno ne zeli ovakvu opciju

Strogg

pre 11 godina

Kao francuska sobarica! Ijuu, zakomplokovalo se! ma nije valjda! Shvatio si da Krkobabić i Ushiro-Geri Palma nisu centar kosmosa! kako god bilo bolno i nepopularno, velika koalicija DS+SNS je jedino racionalno rešenje! Jedini način da se ove krvopije i lezilebovići skinu sa grbače poreskih obveznika! Čedi ovo, Ivici ovo, žirafa ovome....ma daj bre sjašite više !

perica

pre 11 godina

Od Dacica sam ovo i ocekivao.Jedino se Palma moze usprotiviti koaliciji sa Sns ali pitanje koliko on moze da utice.Jednom recju obrali smo bostan.Bice rata.,Siptari samo cekaju ovakvu vladu i predsednika.Ja bogami pasos pa bezanija,nece ovde biti zivota.

HowlingWolf

pre 11 godina

ja mislim da je G nikolic qe da srbiju vodi puno bolje nego tadic kada se zna da je tadic bio veci nacionalista nego kostunica jer on bio demokrat samo na papiru i mislio da ce evropa trpiti jos dalje i zbog toga mislim da problem kosova ce se brzo resiti i srbija ce da udje u evropu gde mu je mjesto i zivicemo ko komsije bez obzira gde je granica
(ADI, 21. maj 2012 10:21)

Slazem se - izaberite demokratsku vlast na Kosovu i da pomerimo granicu gde je i bila, i onda svi lepo zajedno u Evropu.

Marko

pre 11 godina

U ovom trenutku, najbolja vlada bi bila DS-SNS, Jorgovanka ministar finansija, Djilas premijer. Gradonacelnik neka bude ko bude. Ako imaju pameti to ce i uraditi.

crni domino

pre 11 godina

Dokle ce Srbija da zavisi od trecerazrednih politicara i partija i njihovih ucena? Takvim ponasanjem oni unistavaju Srbiju.
Ima li coveka u ovoj Srbiji koji ce nauciti redu i politickoj pristojnosti ovakve politicare?
I zasto nema lustracije da ljudi prljave proslosti odu iz politickog zivota Srbije? Ivica Dacic je jedan od takvih ljudi.

psi

pre 11 godina

Ej DS ljudi,
-Prvo niste izasli na izbore pa su radikali (pardon naprednjaci) dobili i Toma je novi predsjednik. To je cinjenica.
-Dacic je u pravu potpuno, situacija je defakto komplikovanija.
-E posto je situacija komplikovana em veoma bijedna, vrijeme je da prestanete da pljujete iz sve snage po nekom koga zelite s vama u koaliciji ili brate u opoziciju pa mijenjajte Srbiju iz korijena.
-To sto je vise od pola Srbije za DSS-SNS-SPS je ono sto treba da vas brine! Kakve su vam to komsije, prijatelji, rodjaci?! Zavrnite rukave pa ih mijenjajte. S takvom apatijom da cak ni na izbore niste u stanju da izidjete cisto sumnjam da cete ista pomjeriti s crne tacke. Kako god- dok god se svijest i poimanje demokratije u glavama vasih bliznjih ne promijeni ,DS na vlasti je samo nista drugo do laziranje izborne volje vasih sugradjana. A to ne zelite, jel tako? ;)

vlax

pre 11 godina

ja sam pre mnogo godina svojim glasom dao ds-u pravo da legitimno izvrši lustraciju... nekoliko godina posle toga oni su sa sps-om potpisali istorijsko pomirenje. to gadjenje koje svi osećaju danas zbog tome, ja sam osećao tada i zbog toga ja juče nisam imao za koga da glasam. možda će vas proći kada se i sa tomom istorijski pomire.
nisu krivi prazni listići nego prazne reči...

Filip

pre 11 godina

Ovo je sasvim logicna posledica prevare koja je servirana narodu 5. oktobra 2000. Glavni "neprijatelj" svih je zapravo bio samo SPO, jer se jedini dosledno zalagao za otvaranje dosijea, istrage i lustraciju. Skinuli su samo Slobu, ali su svi drugi igraci ostali, prikljucili im se novi i svi se ojacali pod laznim utiskom demokratije. Protiv vec "nacetog" SPO je pokrenuta medijska hajka a nikada nista nije dokazano, pa ni prica o famoznim stanovima u Beogradu, jer su oni koji su te stanove uzeli uglavnom clanovi drugih stranaka koje su sa SPO cinili vlast u BG. Narod je naseo na stravicnu propagandu i poverenje poklonio onima koji su ga prevarili. Nama kao narodu ostaje da se napokon probudimo i spasimo ono sto nam je preostalo, a onda nas cekaju decenije oporavka u jednoj, nadam se, zdravijoj i srecnijoj atmosferi.

svirko

pre 11 godina

haha, nato pravi raketni stit rusima ispred nosa, izrokali su pola afrike i azije, balkan. pa da li mislite da ce nato dozvoliti rusku bazu u srbiji? ili crnu rupu u EU?

btw, pazite se rusofili ima i srba za nato, sto bi se reklo, cuvajte ledja i cekajte rusku pomoc (:

repriza ili ne procenite sami

pre 11 godina

E moji DS-ovci. Sta sada? Niste hteli u opoziciju 2008 godine, po svaku cenu ste hteli da vladate sa SPS-om, sa Mrkom, Ivicom, Skundrom, Bajatom i ostalom ekipom iz proslosti. Pomirenje ha? Jos ste ih zavoleli u medjuvremenu jer su vas naucili da radite po njihovoj tehnologiji. Sve ste zavrsavali iza zatvorenih vrata, nikog niste nista pitali... A samo da je medju vama bilo 3 pametna coveka a ne basketasi iz kraja znali bi da 2008 godine dolazi kriza i da ce se koalicija SRS-SPS urusiti ko kula od karata. Znali ste i da ce Kosovo proglasiti nezavisnost... Samo da ste ih pustili sada bi imali apsolutnu vecinu. Ali avaj, bolje da drzim sve upravne odbore, tendere, JP i jos ponesto nego da mislim 2-3 godine unapred. Nema vise dalekovidih ljudi u vasim redovima od 2003 godine. Ima samo onih sa napumpanim usnama i Chopard, Omega ili Cartier ili Rolex satovima i penthausima u centru grada. Zato sada ne ponavljate gresku... Pustite SPS i SNS da vladaju da nas dokusure... Ili se bojite da pod budnim okom EU ne izvuku nekog Sandera iz vasih-nasih redova. Mozda vise njih. Tesko vas vreme ceka. Neka, zasluzili ste! A o Kale-kula majstoru ne vredi trositi reci. Sloba je za njega bio malo dete. Videcete!

Republika Srpska

pre 11 godina

pametan čovek,u ovoj vladi do sada je i onako jedini dao jasan i iskren stav o Kosovu,,,,SPS i SNS i DSS,kako se sinoć Nikolić lijepo nasmeja na pomen Dačića a i krajnje je vrijeme da se vodi pluralistička i prizemna politika,niti na nebu niti pod zemljom

PPeca@SER

pre 11 godina

Kazu jutros na Radio Beogradu... "Zamisli da je Dacic nocas slucajno zaboravio da napuni bateriju na mobilnom... pa kad ga zovu kaze da mu je pri kraju i da ne moze da prica... ko ce da mu veruje"?!? :)

Vrh brate :P

Vojislav

pre 11 godina

Sta reci o ovom liku... da je ikada slusao narod,ne bi se grlio sa onima koji su ga pljuvali i ulazio u vladu sa DS... moral i obraz u stranu,ionako niko od njih ne zna sta je to...

Posmatrač

pre 11 godina

Sve izdajnici i prodane duše. Zabole vas sve za Srbiju i narod. Jedan je izdao Miloševića, drugi Šešelja. Više nam je muka od goluba preletača. Oni koje je mrzelo da izadju na izbore, očigledno i ne razmišljaju o svojoj deci i budućnosti Srbije. Tražili ste, pa sad gledajte. Opet će pošten svet da ispašta. A omladina put pod noge u beli svet.

Pančevački "analitičar"

pre 11 godina

Ova poruka - komentar je više za izborni štab Demokrata, nego za OVU VEST.
Naime, drugi krug predsedničkih izbora poklopio se sa drugim krugom za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.Znači imali smo 2(dva) listića Tomu i Borisa i dva kandidata za Novi Sad.
U pančevačkoj izbornoj jedinici 39-I, koja obuhvata mahom gradsku sredninu, koplja su ukrstili jedan Demokrata(osvojio 45%) i jedan EsPeEsovac, koji je dobio (44% glasova).Ukupno blizu 90% i 10% šmrljavih listića.Kad, ISTO BIRAČKO TELO , na listiću druge boje, dade Tomi oko 50, a Borisu 45% glasova.
Da li sada, lokalne Demokrate, treba da "zovu" lokalne Socijalste i da ih pitaju, ZAR NIJE LOGIČNO da Boris dobije 90%, a Toma, pa 5-6%.BAR TU U DELU, MEDISKI POPULARNOG PANČEVA!!!?????????????????????????????????
I tako u većem delu Vojvodine.

Masha

pre 11 godina

Ako deca ne znaju sta tacno znaci izreka "Ne pravi se racun bez krcmara", neka samo procitaju naslov ovog clanka i sve ce im biti jasno.

Banat

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan razlog zašto bi Dačić išao sa DS-om. Ni kratkoročni, ni dugoročni.

DS je do daljnjeg završio karijeru i, ukoliko se 10 najviđenijih ljudi iz te stranke ne udalji iz nje (Tadić, Šutanovac, Trivanova, Petrović, Pajtić...), opet kada dođu na vlast, biće ovako kako je bilo od 2008.

U svakoj normalnoj zemlji dolazi do dobrovoljnih stranačkih čistki svakih 4-5 godina. Jednostavno, 1 izborni ciklus je rok trajanja lidera u strankama. Samo u retkim slučajevima neko može da vodi stranku duže od 8 godina. Ovo se posebno odnosi na najuže rukovodstvo koje izgubi na izborima, kao što su izgubili Tadić i društvo.

Nezavisni Analiticar

pre 11 godina

Tadić,ako dugoročno gleda,mora da ode u opoziciju. Da je nekim slučajem 2008. pustio da Koštunica, Dačić i Nikolić formiraju vladu,danas bi imao apsolutnu većinu u parlamentu,dobio bi treći predsednički mandat,a Dačić bi bio negde oko cenzusa. Drugi scenario je da uđe sa naprednjacima u vladu i opet Dačića vrati na ivicu cenzusa, jer je mali Sloba bez vlasti nemoćan. Njegova partija je skup ljudi koji su usli u SPS isključivo iz interesa,pa će brzo promeniti stranu. Ovih ideoloskih glasača je sve manje,jer je njihova prosečna stzarost negde oko 70 godina. Dakle pitanje je da li je bolje imati jak SPS i SNS,ili samo jak SNS. Možda je bolje imati samo moćnog Nikolića, nego moćnog Nikolića i moćnog Dačića. Ali to je na Tadiću...

Uros

pre 11 godina

Ako cemo iskreno, svaki posten i pametan covek sa postenom i sposobnom ekipom od 10ak ljudi oko sebe oduvao bi i Tomu i Borisa i Ivicu i ostalu ekipu ispod cenzusa... Glasao sam za Tadica, jer mislim da je ipak bolje resenje od Nikolica, ali mi je jasno da je on sa svim instrumentima koje je imao mogao da uradi mnogo vise u pogledu razvoja drzave i zivotnog standarda. Da je DS stvarno iskreno radio za drzavu i narod to bi se videlo i ne bi pobeda nikad dosla u pitanje, ali za to je bilo potrebno da se razni partijski puleni odreknu raskalasanog zivota i zavrnu rukave... Milan Kucan se nekad kao clan Predsednistva SFRJ vozio Ladom na posao, ali, postavlja se pitanje, da li je bolje da ceo zivot budes funkcioner u Ladi, ili da za jedan mandat apnes koliko ti treba za 2 zivota, pa posle neka te smene... Verujem da nije laka dilema kada si u toj poziciji... Neki su izabrali ovo drugo i nema sta da mi bude zao zbog njih, zao mi je samo naroda sto nikako ne mogu da se probiju oni koji bi posteno da vode zemlju za neke normalne plate i privilegije, kao sto to rade u vecini normalnih zemalja u svetu, ali ni narod nije za bolje kad ne shvata... Pogledajte malo celnike drzava, videcete da sto je bednija drzava to je vladajuca svita bogatija... Ne bih se kladio da je Angela Merkel bogatija od Dacica, Djilasa ili Velje Ilica, pa sto oni da se ponasaju drugacije, kad su vec nasli nacin koji donosi uspeh i bogatstvo...

MaxBunker

pre 11 godina

Smarate više sa tim 6. oktobrom. Šesti oktobar se desio onog dana kada su DS i SPS potpisale tzv. istorijsko pomirenje. I to je to.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Dačić: Sve će biti komplikovanije

Dok si ti bio ministar, ništa nije bilo komplicirano. Sada kada vidiš da češ biti nitko i ništa, e sada je jako komplicirano. Zato što nikada mu nije bila važna njegova Država, nego njegov položaj. Kada sam to rekao tijekom prvih izbora 6 Maja, operater B92 nije objavio moj komentar, tako da, nadam se če ovaj objaviti jer sada je to opčepoznata stvar ....
ČESTITAM NA NOVOG PREDSJEDNIKA ...

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

Ljudi,vi koji pricate da ce biti rata. Moram da vas podsetim da DS drzi vecinu medija u Srbiji i da kod nas vlada jedan ogroman medijski mrak. Vecina informacionih sredstava Tadica je predstavila kao neporocnog vizionara,dok je Toma predstavljen kao olicenje Adolfa Hitlera koji ce da zarati sa celim svetom. Poenta ove propagande u novinama je bilo da se zastrasi biracko telo i da samim ti odustanu od davanja svog glasa Nikolicu. DS je u toku ovih izbora vodio jednu od najprljavijih i najodvratnijih kampanji u istoriji. Meni se licno smucilo da gledam anti-reklame o Nikolicu,gladni Toma,EVROPSKA buducnost Srbije,onda onaj tako izmanipulisani klip da nema pregovora sa EU itd. Izjava Sutanovca da naprednjaci hoce da naprave od Srbije svinjac posto je to njihovo prirodno okruzenje je sramotna,alo bre zemljace ko si ti da govoris da je stranka za koju je glasao NAJVECI broj gradjana Srbije za svinjac? Glasao sam za Tomu,ali ne zato sto sam pristalica SNS-a,vec zato sto su mi se Tadic i zuti zgadili,i verujte mi vise sam srecan sto necu morati Borisa da gledam ovih 5 godina,nego sto ce mi Toma biti predsednik. Rata nece biti,samim ti posto je sve to gore bila jedna prvljava propaganda DS-a.

Iskreno se nadam da ce redakcija B92 objaviti moj komentar,posto cilj ovog komentara je da propagira slobodu medija najvise. Zahvalan unapred.

Mita

pre 11 godina

@Voja
Ne Vojo to nije želja birača...Birači nisu hteli Koštunicu i taj put,jer da jesu dobio bi mnogo više!Birači su želeli ovaj put od 2000,a ne devedesete,ali su kaznili vlast ne zbog evropskog puta,nego zbog partijske države i lopovluka...Zbog toga!Tako da jedino što je sigurno je to da,Koštunica se neće uopšte pitati o budućnosti Srbije...

Ronnie O'Sullivan

pre 11 godina

Dacic sada, iako smatra da je i dalje faktor bez koga se ne moze, uopste nije u tako dobroj poziciji kako to mozda na prvi pogled izgleda. Koje su opcije sada pred njim? Jedna je da se drzi dogovora oko koalicije DS-SPS-LDP-URS i da na taj nacin ostvari svoj udeo u vlasti ali je ta opcija rizik posto niko sa sigurnoscu nemoze da kaze koliko bi ta vlada zaista i trajala (mozda jako kratko a opet moze da bude i pun mandat), da ne govorimo o tome da bi ta vlada njemu mogla da steti iz prostog razloga sto je on vec blago opomenut od strane svojih biraca na jucerasnjim izborima (on je podrzao Tadica a ispostavilo se da njegovi glasaci to nisu poslusali) ako bi sad jos i usao u vladu sa DS-om ti biraci bi mogli od blage opomene da mu uruce i "suspenziju" na narednim izborima. Druga opcija mu je da ide na varijantu slusanja narodne volje i da formira vecinu sa SNS i DSS, u toj varijanti Dacic skoro sigurno zadrzava svoje biracko telo ali onda mora da trpi neke druge posledice (u sustini sve ono sto je doziveo lepo, razne nagrade za kao naj evropejca i ostalo ce biti zamenjeno epitetima tipa retrogradne snage, snage devedesetih,...) a takodje nece moci ni da dobije onoliko vlasti koliko bi dobio u prvoj varijanti. Treca opcija mu je da ide linijom manjeg otpora pa da se napravi neka manjinska vlada kojoj bi SPS dao podrsku, u toj varijanti moze biti vlada DS-LDP-URS plus podrska SPS-a, ili SNS-DSS plus podrska SPS-a (ova druga varijanta mu je sigurno prihvatljivija jer tu onda nece uopste gubiti glasace a istovremeno nece biti previse ni napadan). I na kraju, poslednja opcija koju ima je da pregovara i sa jednima i sa drugima i na kraju da se ne dogovori, sto bi izazvalo nove izbore (najrizicnije resenje za njega ali kao svaki rizik moze da donese i prilican dobitak). Naravno, broj eventualnih kombinacija se tu ne zavrsava jer postoji mogucnost raspada koalicije SPS-PUPS-JS gde se onda moze desavati sve i svasta ali to u sustini i nije realno jer od svog osnivanja ta koalicija sasvim fino funkcionise i prosto ne vidim ko bi se tu sad nesto odvajao.

E sad, reci ce neko pa kako nije u dobroj poziciji kada ima sve te opcije pred sobom (od kojih su neke cak i dobre za njega) ali istina je da je njemu mnogo vise odgovara situacija od ranije. Ponekad je visak opcija i los jer da ima samo jednu opciju, da je recimo Tadic juce postao predsednik, on bi mirne duse mogao da kaze narod je tako izabrao i da ostvari sve svoje ciljeve (ulazak u vlast, zadrzavanje birackog tela, i ne bas previse napada na njega i stranku). Ovako ima vise izbora, ali svaki od njih mu garantuje da nesto mora i da izgubi a ne samo da dobije. Mozda se neko nece sloziti, ali po meni je Dacic od najveceg pobednika pre 14 dana postao najveci gubitnik drugog kruga.

Filip

pre 11 godina

@ (Zgrozen i zgadjen, 21. maj 2012 10:33)

A ti ocekujes da napravimo demonstracije zbog cega?Da ne ocekujes da izadjemo na ulice da bi vratili Tadica?Na tu pricu se palo jednom,lila je krv u centru da bi nas lopovi pljackali...Ili da dovedemo nekog drugog,recimo Cedu,ili Dinkica.Kad bude bilo normalne opozicije i sposobnijih ljudi mozda jednog dana u oktobru i bude neka revolucija.

mlekadzija

pre 11 godina

Nema razloga da bude komplikovanije. Ako se bude drzao date reci nema mesta nedoumici koje ce stranke formirati novu vladu. Ali...vlast je vlast pa se ni Ivica zato nece mnogo promisljati oko toga.

mike

pre 11 godina

Da sam na Tominom mestu, ne bih isao na varijantu da SNS, po svaku cenu, pravi vladu. Iako sam glasao za Nikolica i SNS, smatram da im je to, prema rezultatima izbora i rasporedu snaga, mnogo bolja varijanta. Ovako morace da ulaze u koaliciju sa prevrtljivim Dacicem, koji ih je vec par puta prevario. Mislim da bi to bio jako los potez. Daleko im lepa kuca. Neka ga ostave demokratama, njima bolje ide sa njim :-)
Bice kohabitacije, pa sta? To je mozda i super varijanta, jer ce u tom slucaju kontrola izvrsne vlasti biti stalna. Kada su predsednik i kompletna vlada iz jedne te iste stranke, to neminovno vodi u korupciju drustva, cijeg smo se prisustva nagledali svih ovih godina. Kod Tadica se vise nije znalo u kojoj funkciji kada nastupa, da li kao predsednik drzave ili stranke, mada je svoju stranku mnogo vise favorizovao. Kohabitacija je bila balast kada su u vladi bili DS i DSS, ali samo iz jednog jedinog razloga, zato sto je Tadiceva DS bila u vlasti i sto je on vec tada pokazivao da zeli apsolutnu vlast u Srbiji.

neriljano

pre 11 godina

KAd pomislim na ovog Dacica, pozelim vladu SNS-DS, naravno, bez Borisovih repova u zutima, i "kljucnih" ljudi u SNS-u. Zamislite skusptinu bez Sutanovca, Trivanove, Ilica Velje, Canka, Mrkonjica, Obradovica, IVICE...

slobodan tanasijevic

pre 11 godina

Socijalizam funkcioniše po načelima nauke i razuma. Pri tome se radi o nauci samo iz oblasti materijalne sfere,a sam razum uvek i u ogromnoj meri robuje strastima.Tako ovaj društveni sistem ne može da usreći ljude.Postoje drugi savršeniji društveni sistemi koje bi trebalo primeniti.

Neinformisan

pre 11 godina

Eti ti sad - bumbar pre dve nedelje izjavio da znamo ko je premijer,ali se ne zna ko je predsednik.Sad znamo i ko je predsednik,a on kaze da je sad sve komplikovanije.
Srbija je stvarno zemlja cuda.Ne bi me iznenadilo da se na proslavi njegovog inagurisanja u premijera volsebno pojave Mocart i Sopen da zasviraju malo Palmi na uvce. ..a,Dacic ce vec smisliti neki text uz datu melodiju,da napravi stimung.
'Ko bi rek'o cuda da se dese..' :))

Zolja

pre 11 godina

Dođe vreme kada pametni zaćute, budale progovore, a fukara se obogati.
Ivo Andrić
Evo, opet nam stiže to vreme, da se bogati nov afukara, a ni od ove stare se nismo oslobodili.
Pomozi nam Bože u danima koji dolaze, daj nam strpljenja i snage.

Dobronamerni

pre 11 godina

Gospodine Dačiću,
ništa neće biti komplikovanije ako Vam je, kako ste tvdili tokom izbornog procesa, INTERES GRADJANA na prvom mestu.
Ako Vam je to ZAISTA ISKLJUČIVO vodilja, onda, ŠTA GOD URADITE NE MOŽETE POGREŠITI.

Saša

pre 11 godina

Onaj ko nas je vratio u devedesete je DS, oživljavanjem mrtvaca SPS-a!Zajedno su završili legalizaciju sve pokradene imovune i potpunu tajkunizaciju Srbije.Najveća inflacija u Evropi, najmanje plate u Evropi, najskuplji benzin u Evropi, najveće odpuštanje zaposlenih u Evropi i ako nisu pipnuli državni aparat, najveća rasprodaja državnih resursa u Evropi, najveće zaduživanje države u tako kratkom periodu u Evropi, najpartokratskija država u Evropi itd. Kakve su to levica i socijaldemokratske stranke, koje vode i finansiraju tajkuni.

S

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem da je Nikolic pobedio. Svi oni koji najvise gundjaju, a ne izlaze na izbore nadam se da su srecni. Ne razumem da samo 46% gradjana zanima ko ce voditi drzavu. I evo opet smo seljacki narod, koga ce Nikolic da predstavlja u svetu, mene je sramota!

6. Oktobar

pre 11 godina

Cisto da pojasnim situaciju: kvazi-radikali i SPS imaju većinu u parlamentu i predsednika republike. O kakvim "promenama" vi to govorite?
(5. Oktobar, 21. maj 2012 09:18)

O pravim, a ne kozmetickim promenama! Jasno mi je bilo da pored Kostunice nece svanuti 6. oktobar, ali nisam mogao ni da sanjam da se to nece desiti ni za vreme apsolutne vladavine DS-a!
Jasno vam je da narod ne zeli ovakve kombinacije, jer nikada ne dobije vladu za koju je glasao, a na kraju je uvek neko drugi odgovoran!
Hocu da znam za koga glasan i hocu da znam ko je JEDINI odgovoran za sve postupke! Trebali ste menjati izborni zakon, ali ocigledno ste imali drugacije kalkulacije - ocigledno ste se zaigrali!

cccc

pre 11 godina

Dacicu u svoj ovoj prici ti si ispao najsmesniji.Garantujem da Palma i Krkobabic vise ne zele da prave vladu sa DS.Zato sada Dacic modifikuje svoje izjave.Ipak je SNS osvojio najvise glasova na izborima i normalno je da mandatar bude njihov clan.I logicno bi bilo da socijalisti u tome ucestvuju.

poenta cele priče

pre 11 godina

Mislim da i Evropa sada ima dobar razlog da nas uspori.
(sasa jokic, 21. maj 2012 09:55)

Što i jeste cilj svih ovih koji nam prosečnu robu prodaju za mnogo novca. Najveća prepreka putu u Evropu su naši lokalni monopolisti. A to znači mnogo novca stoji iza ideje o usporenju tog puta, kao fora zarad naše nezavisnosti i identiteta, tralala...
OK narode, glasao si, gledaj sada kako će sve da procveta i kako će sudstvo odjednom da postane fer i pošteno, baš onakvo kakav nam je i preCednik!

Ne zelim da vredjam

pre 11 godina

Jeste smesno i zalosno sa ovim Dacicem.
Ali evo da pomognem DS-u:
Mora da se oslobodite nekih likova iz vase stranke.Dobro razmislite o Homenu, Trivan,Milivojevicu, Malovic, Pajticu, Sutanovcu,Petrovicu...za pocetak.
Spustite se na zemlju i pogledajte ozbiljno kako se zivi i sta ste uradili. Manite se pomodarskih fazona iz kruga dvojke.Odreknite se maksime "Evropa ili smrt". Po potrebi isterajte neke mangupe iz svojih redova. Ako iole nesto od ovoga poslusate vidimo se za 4 godine.I na kraju - imajte u vidu da smo mi gradjani jos uvek zivi i da bar disemo,ako ne jedemo mnogo.

precanin

pre 11 godina

E Tadicu, Tadicu, da mogu sa zadovoljstvom bi ti zavukao saku za uvo da se naucis pameti ! Pravio si pomirenje sa SPS-je a da svoje clanstvo nisi pitao ! Zasto ? Sada, kada je Dacic opran, okrenuce Ti ledja samo tako ! Zar Ti to nisi znao ? Njemu si poverovao , pljunuo si zrtvu koju je Djindjic dao, nije Ti ta poruka bila jasna ?

realnost

pre 11 godina

E pa dragi moji gradjani i gradjanke Srbije tako je to kada sve ste je trebalo da bude odradjeno 6. oktobra nije odradjeno.Bili su im drazi novci i tajni dosijei a sada gledamo splet.....Kada nekog ne procesuiras kada je to vreme onda precutno podrzavas to sto je on uradio i onda te narod kazni!!!!!
Dacicu NE ZANOSI SE da ces ti drugacije proci za 4 godine ako napravis koaliciju sa SNS jer ces narodu tako samo otvoriti oci koliko si ustvari isti onaj potparol sps-a za vreme Milosevica!!!!!Meni je zaista dovoljno da vidim ko ti sedi u glavnom odboru a i SNS-u takodje i da sve shvatim!!!!Ali ocigledno narod premalo zeli da vidi neke stvari!!!!!
D-dine bivsi Predsednice....radili ste i sada skupljate plodove svoga rada!!!!!!Svi su vam bili drazi od prirodnih koalicionih partnera i izvornog DS-a tako da sada razmisljajte malo koga trebate da zovete u vladu!!!!!KONACNO da i vas opauci narod....ali onako dobro.....valjda ste shvatili da je narod spreman i na kraci period krize ali da se neke stvari rese!!!!!Mozda resenje nije Nikolic ali na svu srecu samo su u pitanju predsednicki izbori tako da DOBRO razmislite sta vam je narod porucio!!!!!!
Valjda ce se sada neko opametiti!!!!!!!!!!videcemo ko!!!!!!

Pedja NS

pre 11 godina

@Branimir Stulic

Iako previse cenim taj niknejm... Ljude koji su vladali devedesetih rehabilitovao je Boris Tadic tako sto im je dao vodece funkcije u zemlji da ne bi isao u vladu sa Kostunicom.

Formiranje SNSa, to jest prestruktuiranje SRSa je takodje posledica shminkerske "politike" koju je bivsi predsednik vodio.

miki

pre 11 godina

Interesantno kako Dacic i SPS nisu bili ,,zlo iz decedesetih'' dok su bili u koaliciji sa Tadicem, a sad cim je frka, cim postoji sansa da se neprirodna saradnja SPS i DS prekine, odmah se vracamo u proslost i vise SPS nije prihvatljiva... Licemeri.

Sale

pre 11 godina

Ko moze sa Palmom i SPS-om,taj moze i sa SNS-om,onako kako je narod na izborima rekao i odlucio.
Gradjani ne trpe aroganciju i bezobrazluk

Zgrozen i zgadjen

pre 11 godina

Neka im i Toma predsednik, neka i Kostunica premijer, neka i Dacic u vladi.

Dici ce se inteligentan narod ponovo na 6. oktobar, ali ovoga puta na pravi. Nijedan od ovih gore navedenih se posle toga nece vise NIKAD baviti politikom.
Dajmo im godinu, dve, a kad ovu zemlju dovedu do ivice unistenja, onda ce se vratiti stvari na pravo mesto, a ove vise nikada u zivotu necemo videti posle.

A Tadicu, valjda si sad shvatio nesto...

Nex

pre 11 godina

Ako se posle ovih izbora konsoliduje građanska Srbija i ako dobijemo realnu opciju koja ne mora da kalkuliše sa Dačićima, Palmama i ostalima, onda ćemo mi biti pobednici ovih izbora. U protivnom upadamo u totalni mrak iz koga nema izlaska. To će biti kao zatvorska kazna od 5 godina sa tendencijom produženja.

Dexterijus

pre 11 godina

Pro-naionalisticka vlast SNS-SPS-DSS ako "nezakera" oko KiM, vec vodi slicnu politiku kao i dosad, moze da Srbiju izbavi iz krize brze no demokrate. Oni su druga "fela" ljudi. Demokrate su krale i pokushavale svima da udovolje. Ovi ce da kradu ali nikom nece udovoljavati.
I drugo sve sto se dobro desilo ovoj zemlji u zadnjih 12 godina u ekonomiji doslo je iz DSS, G17, SPS...ali ne i iz DS-a!!!

Žurkolomac

pre 11 godina

U ovoj zemlji izgleda mnogima nije jasno da tita vec dugo nema. Ne moze tadic da bude na vlasti 100 godina, a Srbija uz to propada sve više. Nije ni ovaj novi ništa bolji, ali zato postoje demokratski izbori da se nešto proba promeniti i pomeriti. Mada licno mislim da je potpuno svejedno ko je u Srbiji na vlasti, dok sami ljudi ne promene svoju svest i ponašanje...

zoran

pre 11 godina

Čist politički matketing i prilika da se više profitira i participira u preraspodeli funkcija u državi , dogovor sa demokratama je postignut jer ni jedna strana nije bila spremna da na bazi trenutnih stvari izmedju dva kruga predsedničkig izbora sačeka . Normalno je razgovarati o kolalicionoj vladi na kraju izbora . Pamet u glavu jer služite Srbiji i narodu srbije.

govoritj Moskva

pre 11 godina

DOBRO POZALOVATJ v ROSIJU.Zaboravite EU i bacite se na izgradnju Ruske vojne baze u NISU.Ne zaboravite da vam je novoizabrani predsednik u pratnji Kostunice u MOSKVI 25 maja na kongresu njihove partije gde ce dobiti nova uputstva.

Jututunsko vrzino kolo

pre 11 godina

Razmislite malo, gospodo iz SPS-a, koalicija sa DS-om je definitivno gubitnicka. Na ovim izborima DS je dobio manje glasova nego na proslim, BT je doziveo opravdani i ocekivani krah. Mozda je najbitnije pogledat PRAVOJ istini u oci i prihvatiti da je veliki deo glasova DS i URS ustvari KUPLJEN. Ako SPS misli da postane relevantna politicka opcija levice, preporucujem joj da ne pravi trule kompromise sa gubitnicima, radi kratkorocne koristi, jer ako DS ne nepravi ozbiljnu reorganizaziju, na sledecim izborima ce biti oduvana sa politicke scene poput SRS-a, a i vi cete se vratiti na poziciju od 2000. zajedno sa njima.

sve je jasno

pre 11 godina

Ivica ce se prikloniti onome koji mu najvise ponudi. Setite se kako je SPS iskulirao Vucica u Beogradu na prethodnim izborima iako su se bili sve dogovorili. Nema razloga da verujemo da isti scenario nece biti i sada. Nova vlada SNS-SPS-DSS u najavi.

Aleksa

pre 11 godina

@ (sasa jokic, 21. maj 2012 09:55)

Sto se tice usporavanja ka EU, tu smo usporeni jos 2003 kada je DS polako poceo da skrece sa Djindjicevog puta a totalno smo ustopovani 2008 kada je DS usao u koaliciju sa SPS-om. Tako da ovo ne moze nista gore da nas uspori ka EU.

Iva

pre 11 godina

Svi bismo da vidimo i to čudo, kolicija DS SNS. Ali pitanje je kako bi to funkcionisalo. Bilo bi preglasavanja u samoj većini, naprednjaci bi se pokoravali Tomi,ko zna kako bi to funkcionisalo... Logično bi bilo da se Tadić i ekipa zapitaju malo šta ih je snašlo i da ih to motiviše da prave ozbiljnu vladu čiji će stožer biti jak premijer, a ne mutavac kao Cvetković. Treba nam jak premijer,samo tako da se spasimo od ovog zla što nas snadje.
Sramota je, predsednik bez znanja jednog jedinog stranog jezika, ne mož da mrdne bez prevodioca nigde.
NYT objavio : Tomislav Nikolic, a nationalist and former cemetery supervisor, was elected president of Serbia- msm da je jasno šta nas je snašlo....

Sremac

pre 11 godina

Jedan broj glasača DS je žestoko zamerao svojoj stranci kada je napravila vladu sa SPS. Tokom cele prethodne četiri godine su prosto vapili za prekidom takve koalicije. A sada kada je prekid te koalicije moguć, ali kada bi to značilo i gubitak vlasti, ljutnji nema kraja.
Što bi rekli "ne laje kera sela radi".

ADI

pre 11 godina

ja mislim da je G nikolic qe da srbiju vodi puno bolje nego tadic kada se zna da je tadic bio veci nacionalista nego kostunica jer on bio demokrat samo na papiru i mislio da ce evropa trpiti jos dalje i zbog toga mislim da problem kosova ce se brzo resiti i srbija ce da udje u evropu gde mu je mjesto i zivicemo ko komsije bez obzira gde je granica

Saša

pre 11 godina

Pričaju ljudi da se radi o kompromisu. Da se ne čačka kradja izbora u prvom krugu, da ne pukne bruka, a za uzvrat Toma na mestu predsednika. Uzgred, u Srbiji niko ne može da dođe na vlast, a da se predhodno nije obavezao da radi za interese SAD i EU! Tu su uvek strane ambasade za sve vrste konsultacija u hodu.

pruki

pre 11 godina

Samo dve stvari Tadić je zaslužio da izgubi ali mi nismo zaslužili da nam predsednik bude Toma Nikolić. Drugo nadam se da će kad skinemo ove "nove" konačno svanuti 6. oktobar ali stvarno.

sasa jokic

pre 11 godina

Cekajte, ako je Tadic mogao sa Kostunicom, pa sa Dacicem, pa sto ne bi mogao sa Tomom?
Toma je rekao nastavljam evropski put, znaci tu nema mesta za Kostunicu.
Uostalom sada vise nije bitno, ovaj narod je sludjen, DS nije stranka koju je nekada vodio Zoran, SPS je nasminkan, kao i SNS, mislim da ce ta sminka polako poceti da se skida, i sve vise cemo se vracati nazad.
Mislim da i Evropa sada ima dobar razlog da nas uspori.

Veljko

pre 11 godina

Za Tomu, a i nas nezaposlene je najbolje da, ako vec nece ovi vlastodrsci dosadasnji da ga puste da normalno vlada sa SNS-om kako je narod izglaso na Djurdjevdan, da ih lepo pusti da se krckaju jedno godinu-dve na vlasti dok nas ne dovedu do Grckog scenarija i onda da ih na vanrednim izborima lepo pocisti za narednih 20 godina.

Divos

pre 11 godina

Zapravo neće biti komplikovanije. Jasno je da je "priželjkivana" koalicija DS,SPS,LDP (sa privescima+manjine) već sve izkalkuisala, podelila fotelje, razgrabila sve što se razgrabiti može, i puno je tu bilo raznih likova čije su apetite nekako "zadovoljili". Ali, ovi likovi ne igraju kladionicu, a da igraju morali bi znati da je u produžecima (a posebno penalima) sve moguće i ponekad pobeđuje onaj koji nije bio u planovima.
A kao što sam rekao, nije komplikovano bar za ove iz SPS. Dilema je da li pogaziti vlastite "principe" (po kojima su i inače ovi likovi poznati) i promeniti poželjnog partnera u vladi, ili ne. Dilema nije laka (ili možda jeste), a ja sam opet ubeđen da će ovi likovi nakon odluke pokušati da uvere narodne mase kako su eto ispali još principijelniji. Samo pitanje je ko će im poverovati.

DeXX

pre 11 godina

Gledam sinoc obracanje Nikolica na tv-u. Oko njega pijani harmonikasi, neobrijani, znojavi, mobilni telefoni prste na sve strane, pijani Kemis koji trckara za svakom strankom koja mu ponudi neku crkavicu, neki tipovi sa kajlama oko vrata itd. Dobrodosle 90`` te, zbogom evropo i civilizacijo. Ne mogu da verujem da je narod glasao za coveka koji obecava borbu protiv korupcije sa kupljenom diplomom.

Ljubivoje I

pre 11 godina

Tek ću se definitivno razočarati u DS ako se sada posle poraza upinje da sastavi vladu. Treba ih pustiti da se ponovo konstituišu kao devedesetih. Neka nastave svoj započeti posao. Sve je isto samo njega nema.Predlažem da im se ponudi Vesna Pešić da ih nauči lepom ponašanju.

Vlada

pre 11 godina

DS treba da odustane od forimiranja vlasti i da istu prepusti SNS-SPS + eventualno DSS koaliciji. Realnost je da je narod glasao bas za to i da to treba i da dobije. DS treba da ode u opoziciju, izbaci likove poput Dulica, Trivanove i ostalih i vrati se na kolosek od pre 10 godina. Sto se tice mene, ja cu rado za taj period odleprsati odavde :)

Branko

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao Dačo da ćeš pošto prespavaš promeniti mišljenje. Ako malo prilegneš posle podne biće napredak u tvojoj "evoluciji" a sutra ujutu bićeš "novi" čovek nalik na "starog" Daču. DS i Tadića je trebalo kazniti za lelujanje u nestvarnosti, ali sa sa ovim "ćorcima"....mislim da je potpuni promašaj! Srećan nam predsednik (kao)"svih građana" a ne (kao) političke stranke!

Djomla

pre 11 godina

Cek malo da pitam relevantno pitanje:

Da li komplikovanije zato sto Dacic sada treba da pogazi svoju datu rec ili jer voli vlast vise nego 'leba da jede?

gumeni bombon

pre 11 godina

e sad je prilika da srbija i grcka naprave balkansku uniju koju smo hteli prije balkanskih ratova!!! i da se super druzimo ovde na balkanu!!! ako nas puste naravno jer nisu to uradili u vreme balkanskih ratova sto bi sad!

Rasa

pre 11 godina

I sta kazes zna se ko ce biti premijer... Nikolicu raspustaj parlament pod hitno i raspisuj nove izbore da se jedno zauvek otarasimo Dacica, Dinkica i Cede a DS na postenim izborima nece preci vise od dvadeset mandata.

yo

pre 11 godina

Realno ako ljudi hoce promene najbolja bi bila koalicija SNS-DSS-SPS. Ljudima je muka korumpiranog DS-a i bahate vladavine! U EU,al ne po svaku cenu,ne smemo vise biti magare u blatu!

mmisa

pre 11 godina

Ovo lici na najavu da SPS i Dacic menjaju stranu. Sacekajmo jos neki dan ali me ne iznenadjuje previse. Kao i u svemu pa i u politici u Srbiji je sve moguce kao odraz svesti vecine srpskog naroda. Pa ovi politicari nisu pali sa Marsa. Njih je izabrao ovaj narod a ako ih nije bas birao onda je dopustio da oni vladaju drzavom. Vodje ovog naroda i drzave su stvoreni u ovoj drzavi i proizasli iz ovog naroda. Prema tome kakvi smo u svakodnevnom zivotu takvi smo i u politici i bice nam onako kako smo zasluzili.

isandic

pre 11 godina

Niko mi nije kriv što sam društveno neodgovoran, lenj, razmažen... pa nisam izašao na glasanje! Ovo nije šamar Tadiću, već svima nama koji mislimo da će neko drugi da nam rešava probleme. Stidim se sebe i oprosti mi Srbijo.

ГЛАС НАРОДА СРБИЈЕ

pre 11 godina

Мудри људи слушају глас народа Србије, који је на изборима гласао са 80% за проевропске странке. Зато је најбоље решење ВЕЛИКА КОАЛИЦИЈА најјачих проевропских странака СНС, ДС, СПС и друге мање странке, које су спремне БЕЗ УЦЕНА да помогну што бржем ЕВРОПСКОМ путу Србије, без криминала и корупције.

Када главни политичари не слушају ГЛАС НАРОДА на следећим изборима губи 1/2 гласова: Слоба, Вук, Коштуница, Шешељ, Тадић,..

Srx

pre 11 godina

Daj Boze da bude lakse i da vec sutra forimirate vladu i izaberete premijera. Daj Boze i da vam bude teze samo da kradete, otimate i pravite prciju od necega sto nije vase, jedino to da vam bude teze

Dovla

pre 11 godina

Mislim da je vreme za veliku koaliciju sns-ds-sps jer jedino nam tako ima spasa a ne da se prepucavaju ! Ds nek uzme resore reg.razvoj, vojska, dijaspora i soc.rad a sns premijer , finansije, poljoprivredu ... Ma dosta je bilo prepucavanja nek se dokazuju medjusobno i napred malim korakom

justina

pre 11 godina

Pustite demokrate SPS i SNS da naprave vladu, neka opet narod dobije crveno-crnu koaliciju, tako je hteo, malo je bilo. A vi u opoziciju i dobro razmislite zasto je ishod ovakav. Na zalost, najbolji medju vama je kaznjen. A s njim i cela Srbija.

Uzas

pre 11 godina

Danas drugi vetar duva, prognoza promenljivomalo toma malo ivica..Sigurno ce i marica imati puno posla kao u devedesetim.
TO milicio moja!HAPSI

Alcale

pre 11 godina

"To znači da mandatara postavlja predsednik i pitanje je kome će dati mandat. Svakako sve će biti komplikovanije"
Čekaj BRE pa zar to nije inače PRAVILO koje MORA da poštuje predsednik ili je to još jedno pravilo koje vi i DS ne morate da poštujete?!
UVEK I SVUDA je pravilo da se mandat PRVO daje najvećoj parlementarnoj stranci! Samo u srbiji se miševi okupe a već saziva ignoriše najveću stranku i otuda zapravo i potiče stanje zemlje.
Građani su žrtve političkih kompromisa platio je Boris platićeš i ti za ignorisanje volje građana!

Bojan

pre 11 godina

Tadic mora da shvati kakvo mu je okruzenje i da ce za DS biti pogubno na duze staze da ide sa SNS-om. Oni konacno moraju da naprave neke rezultate u dnevnom zivotu ljudi, a sa SPS-om ostaju cementirani tu gde su.
Naprednjaci da pruze podrsku Tadicu, da se napravi cistka u DS-u i da se zajedno formiraju vladu.
Ali ne na personalnim resenjima, vec na konceptu reformi za koju ce biti neophodna cvrsta volja i velika podrska.
Da DS da jakog premijera(npr Djilas) a da vladu KONTROLISE parlament, kako do sada nikada i nije!

meskalin

pre 11 godina

E dacicu, dacicu sad ti je pala sjekira u med !.

Sad kad malo odigras kriket izmedju SNS i DS ima da osiguras i djecu svoje djece, njihovu djecu tamo do 2100-te.

kameni

pre 11 godina

Neka napravi SNS vladu sa SPS pa nek nas vrate u 90.! I onda će narod (valjda) shvatiti ko su i sta su! DS će onda za 5 godina sam formirati vladu!

Moca

pre 11 godina

Naravno da će biti komlikovanije jer više ne postoju "uigran tim" koji već je unapred definisan i ista ekipa koja je uživala u blagodetima vlasti uz maks čerupanje naroda i Srbije. Kako će biti sa Tomom videćemo ali mislim da ćemo lakše izaći na kraj sa njim ako bude "skrenuo" sa staze.

Darko

pre 11 godina

Vidim da ste shvatili i ti i Bajatović i to veoma brzo. Nego šta bi hoćeš li ti biti premijer? Što se mene tiče DS može da se iskupi samo ako napravi vladu sa SNS i uhapsi tebe i Palmu. E da, pozdrav za Borisa Tadića i samo da ti kažem izgubio si izbore od Tomislava Nikolić čoveče...

Nesrećnik sam od malena, od sve muke pesme pevam...

pre 11 godina

Koji je ovo ***** od čoveka, nemam reči. Takav čovek će da nam kroji sudbinu OPET, iznova i iznova, samo sada sa Radikalima (u pitanju je samo promena imena stranke).

LJudi, imao sam 18 godina kada su mi ovi isti(u tada proširenom sastavu) slali u besmisleni rat na Kosovo (znaju oni zašto je bio besmislen). Postao sam težak invalid, koji se i dan danas bori sa stotinu zdravstvenih problema. Ako ovi skroje vlast, biće to poovratak na ono najgore, ali to smo izgleda i hteli.

Borise Tadiću, ti si kriv za ovo. Nikada ti neću oprostiti.

Srki

pre 11 godina

Bilo bi mi ostvaranje životnog sna da koaliciju naprave DS i SNS, pa neka budući "premijer" crkne od muke. Ovo bi za Srbiju bilo najbolje rešenje, ali kada su političari ovde radili u interesu naroda? Nikada.

5. Oktobar

pre 11 godina

Cisto da pojasnim situaciju: kvazi-radikali i SPS imaju većinu u parlamentu i predsednika republike. O kakvim "promenama" vi to govorite?

neko ko zna

pre 11 godina

Tebi ( a tu mislim i na palmu ), Ivice Dacicu, Medeni Kolacicu ( kako volis da ti pevaju na prijemu za posao u Jagodini ). Bas me zanima kako ce gospodar Jagodine sada da se ponasa. Ne znam koja je opcija ostvarivija za formiranje vlade, svakako bice zanimljivo, nasrocito onima koji su davali izjave odmah po zavrsetku prvog kruga..

bojan

pre 11 godina

mene nije sramota sto sam rodjen u Srbiji kao neke ovde.Izbori su bili i prosli ko vam je kriv sto niste izasli na glasanje.Sada pljujete sve redom i uvek vam je neko kriv sto je ovaj predsednik a onaj premijer.

Stevka

pre 11 godina

koji je ovo licemer. njemu je bitno da vlada. sve jedno sa kim. njega ne zanima pravac niti kakva ce politika da se vodi. vazno da je on u fotelji. komunjara

djole bre

pre 11 godina

"Nova situacija postavlja novu poziciju" Jedna rečenica koja pokazuje svu ljigavost političara, kada je u pitanju vlast, svaki dogovor je moguć. Zato 52% birača nije izašlo u drugom krugu.

View

pre 11 godina

Setih se 'zaboravljene' afere Index (i zvučnih imena njenih aktera, kao što je Trivan). Setih se direktora-srednjoškolca Javnog servisa 'evropske' Srbije. Setih se da nam je tokom drugog Tadićevog mandata, Biljana Plavšić postala sugrađanka. Setih se kako je jedna kafanska tuča postala državna tajna (!?) a račun te tuče ispostavljen svima nama. Setih se Zorice Tomić i njene pariske stanarine od "tričavih" 7.000 evra.

Setih se grljenja Tadića i Dačića i izjave da "svaka stranka ima svoju bol". Setih se V. Jeremića i njegove bespoštedne 'borbe' za davno izgubljeno Kosovo i još bespoštednijeg trošenja ko zna koliko miliona nečega u tu svrhu. Setih se odlaska Tadića i Jeremića na proslavu godišnjice Gadafijeve vladavine i nekog privatnog aviona plaćenog budžetskim novcem, ne bi li V. Jeremić stigao na vreme iz Londona u Tripoli (a kriza drma li drma, pa su penzije i plate morale biti zamrznute).

Setih se da smo u Savetu Evrope podržali kamenovanje žena u Iranu, vojnu huntu u Burmi ... i, generalno, da smo pod vođstvom Tadića i njegovih "demokrata" ponosno digli ruku kad god je trebalo podržati nekog belosvetskog masovnog ubicu sopstvenog naroda. Setih se Lukašenka na Kopaoniku u društvu vladajuće "elite". Setih se spomenika azerbejdžankom diktatoru Alijevu na Tašu.

Setih se mrtvih gardista sa Topčidera, Leskovca ... i ćutanja "demokrata" na tu temu. Setih se 'mudre demokratske' strategije beganja sa svih međunarodnih skupova na kojima je prisutan neki Albanac. Setih se gradnje škole u susednoj državi novcem građana Srbije, dok osnovci u Srbiji još koriste čučavce.

Setih se nekih zakona donetih po tzv. 'hitnom postupku', kao što je recimo Zakon o informisanju. Ili, Zakon o izvršenju i obezbeđenju ...

Setih se "reforme" pravosuđa i zastare postupka protiv M. Miloševića. S druge, pak, strane ono što nije zastarelo su 'dugovi' građana državnom posredničkom preduzeću Infostan, te su građani 2009. godine plaćali 'dugove' (+ kamate) iz marta 1999. godine (meseca kada je počelo bombardovanje).

Setih se Mladićeve (BiH) i Miloševićeve (CG) penzije iz budžeta Republike Srbije. Itd., itd., ...

Pa mi nije jasno - Zašto se plašite T. Nikolića?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Stvar je jenostavna. NS+SPS+DSS, sa Dačićem kao premijerom. A kada se bude odlučivalo o Evropskim stvarima, DS kao, provereni Euronisti, glasaju za iz opozicije.

ivica kv

pre 11 godina

Tako vam i treba DS-ovci,probudili sre vampira i oziveli sad gledajte kako vam vraca...toliko o istorijskom pomirenju DS-a i SPS-a...kad je svima pao mrak na oci oni su se ljubakali i sve nas koji smo 12 godina prolivali i krv da smenimo SPS i Milosevica,oni su nas na kraju pljunuli,toliko o DS-u.

Lanna

pre 11 godina

Sada DS treba da kazni apoliticne i neodgovorne gradjane Srbije i izabere da ostane u opoziciji pa neka SPS i narodnjaci prave vladu koja ce donijeti 90-te nadam se samo gradjanima Srbije ne i okolnim zemljama. Vidim i "analiticari" tipa Janjica su zivnuli.

Goran

pre 11 godina

ja volim sto ce sve biti komplikovanije, i nadam se da ce se tvoja jeftina racunica pokvariti.
ti si zlo ove Srbije, uvek si bio i bices.
nadam se da cu i tebi uskoro videti ledja.

Hasan

pre 11 godina

Pa ovo je cista manipulacija Dacica s Tadicem, jer je njemu lakse sa Nikolicem povratiti pozicije svoje partije. Za to im ai podrsku medjunarodne zajednice.

BI

pre 11 godina

Voleo bih da se napravi velika koalicija DS-SNS pa da ovaj Dačić pita šta se desilo. To bi bilo i najpravednije jer su te dve stranke dobile najveću podršku u biračkom telu. Kako može biti pravedno da SPS bude u vlasti a ne bude DS ili SNS?

Ko te ne zna, skupo bi te platio

pre 11 godina

Dacicu juce si rekao da dogovor ostaje, danas ti je vec komplikovano, sutra ces reci kako ponovo treba da se razmotre neki stavovi, a u sredu ces sastaviti vladu sa SNS i Kostunicom?

darko

pre 11 godina

za sve ove godine stekao sam visoko misljenje o Dacicu, sad je red da vidim da li je to moje misljenje opravdano. Nista nije komplikovano, SNS-u fali jedna straka i to je SPS, moze i moja baba da bude mandatar, ako dogovor sa DS-om stoji onda nema veze kome ce prvo da da mandat, posto SNS nema sa kim da pravi vladu

Branimir Stulic

pre 11 godina

Nemogu da poverujem da ce preko noci da se u Srbiji vrate na vlast isti oni ljudi koji su bili na vlasti tokom ratnih devedesetih godina. ZBOGOM SVETE! SRBIJE NECE BITI U TEBI..Ponovo me je Sramota sto sam rodjen u Srbiji.

Boban

pre 11 godina

Pa naravno jer očekuješ sebe za premijera. Ne bi me čudilo da ko na prošlim izborima promeniš koalicionog partnera. Ih bre pa fotelja ti je čudo.

Goran

pre 11 godina

ja volim sto ce sve biti komplikovanije, i nadam se da ce se tvoja jeftina racunica pokvariti.
ti si zlo ove Srbije, uvek si bio i bices.
nadam se da cu i tebi uskoro videti ledja.

Ko te ne zna, skupo bi te platio

pre 11 godina

Dacicu juce si rekao da dogovor ostaje, danas ti je vec komplikovano, sutra ces reci kako ponovo treba da se razmotre neki stavovi, a u sredu ces sastaviti vladu sa SNS i Kostunicom?

DeXX

pre 11 godina

Gledam sinoc obracanje Nikolica na tv-u. Oko njega pijani harmonikasi, neobrijani, znojavi, mobilni telefoni prste na sve strane, pijani Kemis koji trckara za svakom strankom koja mu ponudi neku crkavicu, neki tipovi sa kajlama oko vrata itd. Dobrodosle 90`` te, zbogom evropo i civilizacijo. Ne mogu da verujem da je narod glasao za coveka koji obecava borbu protiv korupcije sa kupljenom diplomom.

Boban

pre 11 godina

Pa naravno jer očekuješ sebe za premijera. Ne bi me čudilo da ko na prošlim izborima promeniš koalicionog partnera. Ih bre pa fotelja ti je čudo.

View

pre 11 godina

Setih se 'zaboravljene' afere Index (i zvučnih imena njenih aktera, kao što je Trivan). Setih se direktora-srednjoškolca Javnog servisa 'evropske' Srbije. Setih se da nam je tokom drugog Tadićevog mandata, Biljana Plavšić postala sugrađanka. Setih se kako je jedna kafanska tuča postala državna tajna (!?) a račun te tuče ispostavljen svima nama. Setih se Zorice Tomić i njene pariske stanarine od "tričavih" 7.000 evra.

Setih se grljenja Tadića i Dačića i izjave da "svaka stranka ima svoju bol". Setih se V. Jeremića i njegove bespoštedne 'borbe' za davno izgubljeno Kosovo i još bespoštednijeg trošenja ko zna koliko miliona nečega u tu svrhu. Setih se odlaska Tadića i Jeremića na proslavu godišnjice Gadafijeve vladavine i nekog privatnog aviona plaćenog budžetskim novcem, ne bi li V. Jeremić stigao na vreme iz Londona u Tripoli (a kriza drma li drma, pa su penzije i plate morale biti zamrznute).

Setih se da smo u Savetu Evrope podržali kamenovanje žena u Iranu, vojnu huntu u Burmi ... i, generalno, da smo pod vođstvom Tadića i njegovih "demokrata" ponosno digli ruku kad god je trebalo podržati nekog belosvetskog masovnog ubicu sopstvenog naroda. Setih se Lukašenka na Kopaoniku u društvu vladajuće "elite". Setih se spomenika azerbejdžankom diktatoru Alijevu na Tašu.

Setih se mrtvih gardista sa Topčidera, Leskovca ... i ćutanja "demokrata" na tu temu. Setih se 'mudre demokratske' strategije beganja sa svih međunarodnih skupova na kojima je prisutan neki Albanac. Setih se gradnje škole u susednoj državi novcem građana Srbije, dok osnovci u Srbiji još koriste čučavce.

Setih se nekih zakona donetih po tzv. 'hitnom postupku', kao što je recimo Zakon o informisanju. Ili, Zakon o izvršenju i obezbeđenju ...

Setih se "reforme" pravosuđa i zastare postupka protiv M. Miloševića. S druge, pak, strane ono što nije zastarelo su 'dugovi' građana državnom posredničkom preduzeću Infostan, te su građani 2009. godine plaćali 'dugove' (+ kamate) iz marta 1999. godine (meseca kada je počelo bombardovanje).

Setih se Mladićeve (BiH) i Miloševićeve (CG) penzije iz budžeta Republike Srbije. Itd., itd., ...

Pa mi nije jasno - Zašto se plašite T. Nikolića?

Nesrećnik sam od malena, od sve muke pesme pevam...

pre 11 godina

Koji je ovo ***** od čoveka, nemam reči. Takav čovek će da nam kroji sudbinu OPET, iznova i iznova, samo sada sa Radikalima (u pitanju je samo promena imena stranke).

LJudi, imao sam 18 godina kada su mi ovi isti(u tada proširenom sastavu) slali u besmisleni rat na Kosovo (znaju oni zašto je bio besmislen). Postao sam težak invalid, koji se i dan danas bori sa stotinu zdravstvenih problema. Ako ovi skroje vlast, biće to poovratak na ono najgore, ali to smo izgleda i hteli.

Borise Tadiću, ti si kriv za ovo. Nikada ti neću oprostiti.

BI

pre 11 godina

Voleo bih da se napravi velika koalicija DS-SNS pa da ovaj Dačić pita šta se desilo. To bi bilo i najpravednije jer su te dve stranke dobile najveću podršku u biračkom telu. Kako može biti pravedno da SPS bude u vlasti a ne bude DS ili SNS?

Stevka

pre 11 godina

koji je ovo licemer. njemu je bitno da vlada. sve jedno sa kim. njega ne zanima pravac niti kakva ce politika da se vodi. vazno da je on u fotelji. komunjara

Branimir Stulic

pre 11 godina

Nemogu da poverujem da ce preko noci da se u Srbiji vrate na vlast isti oni ljudi koji su bili na vlasti tokom ratnih devedesetih godina. ZBOGOM SVETE! SRBIJE NECE BITI U TEBI..Ponovo me je Sramota sto sam rodjen u Srbiji.

ivica kv

pre 11 godina

Tako vam i treba DS-ovci,probudili sre vampira i oziveli sad gledajte kako vam vraca...toliko o istorijskom pomirenju DS-a i SPS-a...kad je svima pao mrak na oci oni su se ljubakali i sve nas koji smo 12 godina prolivali i krv da smenimo SPS i Milosevica,oni su nas na kraju pljunuli,toliko o DS-u.

Ne zelim da vredjam

pre 11 godina

Jeste smesno i zalosno sa ovim Dacicem.
Ali evo da pomognem DS-u:
Mora da se oslobodite nekih likova iz vase stranke.Dobro razmislite o Homenu, Trivan,Milivojevicu, Malovic, Pajticu, Sutanovcu,Petrovicu...za pocetak.
Spustite se na zemlju i pogledajte ozbiljno kako se zivi i sta ste uradili. Manite se pomodarskih fazona iz kruga dvojke.Odreknite se maksime "Evropa ili smrt". Po potrebi isterajte neke mangupe iz svojih redova. Ako iole nesto od ovoga poslusate vidimo se za 4 godine.I na kraju - imajte u vidu da smo mi gradjani jos uvek zivi i da bar disemo,ako ne jedemo mnogo.

Hasan

pre 11 godina

Pa ovo je cista manipulacija Dacica s Tadicem, jer je njemu lakse sa Nikolicem povratiti pozicije svoje partije. Za to im ai podrsku medjunarodne zajednice.

pruki

pre 11 godina

Samo dve stvari Tadić je zaslužio da izgubi ali mi nismo zaslužili da nam predsednik bude Toma Nikolić. Drugo nadam se da će kad skinemo ove "nove" konačno svanuti 6. oktobar ali stvarno.

precanin

pre 11 godina

E Tadicu, Tadicu, da mogu sa zadovoljstvom bi ti zavukao saku za uvo da se naucis pameti ! Pravio si pomirenje sa SPS-je a da svoje clanstvo nisi pitao ! Zasto ? Sada, kada je Dacic opran, okrenuce Ti ledja samo tako ! Zar Ti to nisi znao ? Njemu si poverovao , pljunuo si zrtvu koju je Djindjic dao, nije Ti ta poruka bila jasna ?

Darko

pre 11 godina

Vidim da ste shvatili i ti i Bajatović i to veoma brzo. Nego šta bi hoćeš li ti biti premijer? Što se mene tiče DS može da se iskupi samo ako napravi vladu sa SNS i uhapsi tebe i Palmu. E da, pozdrav za Borisa Tadića i samo da ti kažem izgubio si izbore od Tomislava Nikolić čoveče...

Vlada

pre 11 godina

DS treba da odustane od forimiranja vlasti i da istu prepusti SNS-SPS + eventualno DSS koaliciji. Realnost je da je narod glasao bas za to i da to treba i da dobije. DS treba da ode u opoziciju, izbaci likove poput Dulica, Trivanove i ostalih i vrati se na kolosek od pre 10 godina. Sto se tice mene, ja cu rado za taj period odleprsati odavde :)

Lanna

pre 11 godina

Sada DS treba da kazni apoliticne i neodgovorne gradjane Srbije i izabere da ostane u opoziciji pa neka SPS i narodnjaci prave vladu koja ce donijeti 90-te nadam se samo gradjanima Srbije ne i okolnim zemljama. Vidim i "analiticari" tipa Janjica su zivnuli.

miki

pre 11 godina

Interesantno kako Dacic i SPS nisu bili ,,zlo iz decedesetih'' dok su bili u koaliciji sa Tadicem, a sad cim je frka, cim postoji sansa da se neprirodna saradnja SPS i DS prekine, odmah se vracamo u proslost i vise SPS nije prihvatljiva... Licemeri.

Zgrozen i zgadjen

pre 11 godina

Neka im i Toma predsednik, neka i Kostunica premijer, neka i Dacic u vladi.

Dici ce se inteligentan narod ponovo na 6. oktobar, ali ovoga puta na pravi. Nijedan od ovih gore navedenih se posle toga nece vise NIKAD baviti politikom.
Dajmo im godinu, dve, a kad ovu zemlju dovedu do ivice unistenja, onda ce se vratiti stvari na pravo mesto, a ove vise nikada u zivotu necemo videti posle.

A Tadicu, valjda si sad shvatio nesto...

Srki

pre 11 godina

Bilo bi mi ostvaranje životnog sna da koaliciju naprave DS i SNS, pa neka budući "premijer" crkne od muke. Ovo bi za Srbiju bilo najbolje rešenje, ali kada su političari ovde radili u interesu naroda? Nikada.

djole bre

pre 11 godina

"Nova situacija postavlja novu poziciju" Jedna rečenica koja pokazuje svu ljigavost političara, kada je u pitanju vlast, svaki dogovor je moguć. Zato 52% birača nije izašlo u drugom krugu.

Ljubivoje I

pre 11 godina

Tek ću se definitivno razočarati u DS ako se sada posle poraza upinje da sastavi vladu. Treba ih pustiti da se ponovo konstituišu kao devedesetih. Neka nastave svoj započeti posao. Sve je isto samo njega nema.Predlažem da im se ponudi Vesna Pešić da ih nauči lepom ponašanju.

Žurkolomac

pre 11 godina

U ovoj zemlji izgleda mnogima nije jasno da tita vec dugo nema. Ne moze tadic da bude na vlasti 100 godina, a Srbija uz to propada sve više. Nije ni ovaj novi ništa bolji, ali zato postoje demokratski izbori da se nešto proba promeniti i pomeriti. Mada licno mislim da je potpuno svejedno ko je u Srbiji na vlasti, dok sami ljudi ne promene svoju svest i ponašanje...

Saša

pre 11 godina

Onaj ko nas je vratio u devedesete je DS, oživljavanjem mrtvaca SPS-a!Zajedno su završili legalizaciju sve pokradene imovune i potpunu tajkunizaciju Srbije.Najveća inflacija u Evropi, najmanje plate u Evropi, najskuplji benzin u Evropi, najveće odpuštanje zaposlenih u Evropi i ako nisu pipnuli državni aparat, najveća rasprodaja državnih resursa u Evropi, najveće zaduživanje države u tako kratkom periodu u Evropi, najpartokratskija država u Evropi itd. Kakve su to levica i socijaldemokratske stranke, koje vode i finansiraju tajkuni.

sve je jasno

pre 11 godina

Ivica ce se prikloniti onome koji mu najvise ponudi. Setite se kako je SPS iskulirao Vucica u Beogradu na prethodnim izborima iako su se bili sve dogovorili. Nema razloga da verujemo da isti scenario nece biti i sada. Nova vlada SNS-SPS-DSS u najavi.

meskalin

pre 11 godina

E dacicu, dacicu sad ti je pala sjekira u med !.

Sad kad malo odigras kriket izmedju SNS i DS ima da osiguras i djecu svoje djece, njihovu djecu tamo do 2100-te.

Sremac

pre 11 godina

Jedan broj glasača DS je žestoko zamerao svojoj stranci kada je napravila vladu sa SPS. Tokom cele prethodne četiri godine su prosto vapili za prekidom takve koalicije. A sada kada je prekid te koalicije moguć, ali kada bi to značilo i gubitak vlasti, ljutnji nema kraja.
Što bi rekli "ne laje kera sela radi".

isandic

pre 11 godina

Niko mi nije kriv što sam društveno neodgovoran, lenj, razmažen... pa nisam izašao na glasanje! Ovo nije šamar Tadiću, već svima nama koji mislimo da će neko drugi da nam rešava probleme. Stidim se sebe i oprosti mi Srbijo.

5. Oktobar

pre 11 godina

Cisto da pojasnim situaciju: kvazi-radikali i SPS imaju većinu u parlamentu i predsednika republike. O kakvim "promenama" vi to govorite?

bojan

pre 11 godina

mene nije sramota sto sam rodjen u Srbiji kao neke ovde.Izbori su bili i prosli ko vam je kriv sto niste izasli na glasanje.Sada pljujete sve redom i uvek vam je neko kriv sto je ovaj predsednik a onaj premijer.

justina

pre 11 godina

Pustite demokrate SPS i SNS da naprave vladu, neka opet narod dobije crveno-crnu koaliciju, tako je hteo, malo je bilo. A vi u opoziciju i dobro razmislite zasto je ishod ovakav. Na zalost, najbolji medju vama je kaznjen. A s njim i cela Srbija.

6. Oktobar

pre 11 godina

Cisto da pojasnim situaciju: kvazi-radikali i SPS imaju većinu u parlamentu i predsednika republike. O kakvim "promenama" vi to govorite?
(5. Oktobar, 21. maj 2012 09:18)

O pravim, a ne kozmetickim promenama! Jasno mi je bilo da pored Kostunice nece svanuti 6. oktobar, ali nisam mogao ni da sanjam da se to nece desiti ni za vreme apsolutne vladavine DS-a!
Jasno vam je da narod ne zeli ovakve kombinacije, jer nikada ne dobije vladu za koju je glasao, a na kraju je uvek neko drugi odgovoran!
Hocu da znam za koga glasan i hocu da znam ko je JEDINI odgovoran za sve postupke! Trebali ste menjati izborni zakon, ali ocigledno ste imali drugacije kalkulacije - ocigledno ste se zaigrali!

Zolja

pre 11 godina

Dođe vreme kada pametni zaćute, budale progovore, a fukara se obogati.
Ivo Andrić
Evo, opet nam stiže to vreme, da se bogati nov afukara, a ni od ove stare se nismo oslobodili.
Pomozi nam Bože u danima koji dolaze, daj nam strpljenja i snage.

Djomla

pre 11 godina

Cek malo da pitam relevantno pitanje:

Da li komplikovanije zato sto Dacic sada treba da pogazi svoju datu rec ili jer voli vlast vise nego 'leba da jede?

Uros

pre 11 godina

Ako cemo iskreno, svaki posten i pametan covek sa postenom i sposobnom ekipom od 10ak ljudi oko sebe oduvao bi i Tomu i Borisa i Ivicu i ostalu ekipu ispod cenzusa... Glasao sam za Tadica, jer mislim da je ipak bolje resenje od Nikolica, ali mi je jasno da je on sa svim instrumentima koje je imao mogao da uradi mnogo vise u pogledu razvoja drzave i zivotnog standarda. Da je DS stvarno iskreno radio za drzavu i narod to bi se videlo i ne bi pobeda nikad dosla u pitanje, ali za to je bilo potrebno da se razni partijski puleni odreknu raskalasanog zivota i zavrnu rukave... Milan Kucan se nekad kao clan Predsednistva SFRJ vozio Ladom na posao, ali, postavlja se pitanje, da li je bolje da ceo zivot budes funkcioner u Ladi, ili da za jedan mandat apnes koliko ti treba za 2 zivota, pa posle neka te smene... Verujem da nije laka dilema kada si u toj poziciji... Neki su izabrali ovo drugo i nema sta da mi bude zao zbog njih, zao mi je samo naroda sto nikako ne mogu da se probiju oni koji bi posteno da vode zemlju za neke normalne plate i privilegije, kao sto to rade u vecini normalnih zemalja u svetu, ali ni narod nije za bolje kad ne shvata... Pogledajte malo celnike drzava, videcete da sto je bednija drzava to je vladajuca svita bogatija... Ne bih se kladio da je Angela Merkel bogatija od Dacica, Djilasa ili Velje Ilica, pa sto oni da se ponasaju drugacije, kad su vec nasli nacin koji donosi uspeh i bogatstvo...

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

Ljudi,vi koji pricate da ce biti rata. Moram da vas podsetim da DS drzi vecinu medija u Srbiji i da kod nas vlada jedan ogroman medijski mrak. Vecina informacionih sredstava Tadica je predstavila kao neporocnog vizionara,dok je Toma predstavljen kao olicenje Adolfa Hitlera koji ce da zarati sa celim svetom. Poenta ove propagande u novinama je bilo da se zastrasi biracko telo i da samim ti odustanu od davanja svog glasa Nikolicu. DS je u toku ovih izbora vodio jednu od najprljavijih i najodvratnijih kampanji u istoriji. Meni se licno smucilo da gledam anti-reklame o Nikolicu,gladni Toma,EVROPSKA buducnost Srbije,onda onaj tako izmanipulisani klip da nema pregovora sa EU itd. Izjava Sutanovca da naprednjaci hoce da naprave od Srbije svinjac posto je to njihovo prirodno okruzenje je sramotna,alo bre zemljace ko si ti da govoris da je stranka za koju je glasao NAJVECI broj gradjana Srbije za svinjac? Glasao sam za Tomu,ali ne zato sto sam pristalica SNS-a,vec zato sto su mi se Tadic i zuti zgadili,i verujte mi vise sam srecan sto necu morati Borisa da gledam ovih 5 godina,nego sto ce mi Toma biti predsednik. Rata nece biti,samim ti posto je sve to gore bila jedna prvljava propaganda DS-a.

Iskreno se nadam da ce redakcija B92 objaviti moj komentar,posto cilj ovog komentara je da propagira slobodu medija najvise. Zahvalan unapred.

Srx

pre 11 godina

Daj Boze da bude lakse i da vec sutra forimirate vladu i izaberete premijera. Daj Boze i da vam bude teze samo da kradete, otimate i pravite prciju od necega sto nije vase, jedino to da vam bude teze

repriza ili ne procenite sami

pre 11 godina

E moji DS-ovci. Sta sada? Niste hteli u opoziciju 2008 godine, po svaku cenu ste hteli da vladate sa SPS-om, sa Mrkom, Ivicom, Skundrom, Bajatom i ostalom ekipom iz proslosti. Pomirenje ha? Jos ste ih zavoleli u medjuvremenu jer su vas naucili da radite po njihovoj tehnologiji. Sve ste zavrsavali iza zatvorenih vrata, nikog niste nista pitali... A samo da je medju vama bilo 3 pametna coveka a ne basketasi iz kraja znali bi da 2008 godine dolazi kriza i da ce se koalicija SRS-SPS urusiti ko kula od karata. Znali ste i da ce Kosovo proglasiti nezavisnost... Samo da ste ih pustili sada bi imali apsolutnu vecinu. Ali avaj, bolje da drzim sve upravne odbore, tendere, JP i jos ponesto nego da mislim 2-3 godine unapred. Nema vise dalekovidih ljudi u vasim redovima od 2003 godine. Ima samo onih sa napumpanim usnama i Chopard, Omega ili Cartier ili Rolex satovima i penthausima u centru grada. Zato sada ne ponavljate gresku... Pustite SPS i SNS da vladaju da nas dokusure... Ili se bojite da pod budnim okom EU ne izvuku nekog Sandera iz vasih-nasih redova. Mozda vise njih. Tesko vas vreme ceka. Neka, zasluzili ste! A o Kale-kula majstoru ne vredi trositi reci. Sloba je za njega bio malo dete. Videcete!

Dobronamerni

pre 11 godina

Gospodine Dačiću,
ništa neće biti komplikovanije ako Vam je, kako ste tvdili tokom izbornog procesa, INTERES GRADJANA na prvom mestu.
Ako Vam je to ZAISTA ISKLJUČIVO vodilja, onda, ŠTA GOD URADITE NE MOŽETE POGREŠITI.

Aleksa

pre 11 godina

@ (sasa jokic, 21. maj 2012 09:55)

Sto se tice usporavanja ka EU, tu smo usporeni jos 2003 kada je DS polako poceo da skrece sa Djindjicevog puta a totalno smo ustopovani 2008 kada je DS usao u koaliciju sa SPS-om. Tako da ovo ne moze nista gore da nas uspori ka EU.

Neinformisan

pre 11 godina

Eti ti sad - bumbar pre dve nedelje izjavio da znamo ko je premijer,ali se ne zna ko je predsednik.Sad znamo i ko je predsednik,a on kaze da je sad sve komplikovanije.
Srbija je stvarno zemlja cuda.Ne bi me iznenadilo da se na proslavi njegovog inagurisanja u premijera volsebno pojave Mocart i Sopen da zasviraju malo Palmi na uvce. ..a,Dacic ce vec smisliti neki text uz datu melodiju,da napravi stimung.
'Ko bi rek'o cuda da se dese..' :))

yo

pre 11 godina

Realno ako ljudi hoce promene najbolja bi bila koalicija SNS-DSS-SPS. Ljudima je muka korumpiranog DS-a i bahate vladavine! U EU,al ne po svaku cenu,ne smemo vise biti magare u blatu!

Moca

pre 11 godina

Naravno da će biti komlikovanije jer više ne postoju "uigran tim" koji već je unapred definisan i ista ekipa koja je uživala u blagodetima vlasti uz maks čerupanje naroda i Srbije. Kako će biti sa Tomom videćemo ali mislim da ćemo lakše izaći na kraj sa njim ako bude "skrenuo" sa staze.

milan

pre 11 godina

Zanimljivo je kako su se svi odmah setili koja su ustavna ovlascenja predsednika.
Sta to znaci, Tadic je nemilice krsio ista ta ovlascenja, ali posto ga "volimo" bilo mu je oprosteno sve?!
Principijelnost, legalitet, legitimitet...gde je to u ovoj zemlji? Ako je neko "nas" sve mu je dozvoljeno, ako nije, udri odmah.
Nadam se da po pitanju usavnih ovlascenja Nikolic nece biti ni priblizno tako ocajan kao bivsi predsednik, Tadic.

cccc

pre 11 godina

Dacicu u svoj ovoj prici ti si ispao najsmesniji.Garantujem da Palma i Krkobabic vise ne zele da prave vladu sa DS.Zato sada Dacic modifikuje svoje izjave.Ipak je SNS osvojio najvise glasova na izborima i normalno je da mandatar bude njihov clan.I logicno bi bilo da socijalisti u tome ucestvuju.

jugo

pre 11 godina

Glasao sam za Tomu ne zato sto ga "mirisem" nego zato sto mi se Boris smucio a jos vise svita oko nega.
Kazu bice rata sa Tomom, hahahaha, pa kad pomislim na onu Trivanku, Malovicku, Homena, Dulica, Pajtica, Sutanovca i Petrovica pa prosto pozelim da bude rata samo da ih vise ne gledam.

kameni

pre 11 godina

Neka napravi SNS vladu sa SPS pa nek nas vrate u 90.! I onda će narod (valjda) shvatiti ko su i sta su! DS će onda za 5 godina sam formirati vladu!

Filip

pre 11 godina

@ (Zgrozen i zgadjen, 21. maj 2012 10:33)

A ti ocekujes da napravimo demonstracije zbog cega?Da ne ocekujes da izadjemo na ulice da bi vratili Tadica?Na tu pricu se palo jednom,lila je krv u centru da bi nas lopovi pljackali...Ili da dovedemo nekog drugog,recimo Cedu,ili Dinkica.Kad bude bilo normalne opozicije i sposobnijih ljudi mozda jednog dana u oktobru i bude neka revolucija.

Sale

pre 11 godina

Ko moze sa Palmom i SPS-om,taj moze i sa SNS-om,onako kako je narod na izborima rekao i odlucio.
Gradjani ne trpe aroganciju i bezobrazluk

sasa jokic

pre 11 godina

Cekajte, ako je Tadic mogao sa Kostunicom, pa sa Dacicem, pa sto ne bi mogao sa Tomom?
Toma je rekao nastavljam evropski put, znaci tu nema mesta za Kostunicu.
Uostalom sada vise nije bitno, ovaj narod je sludjen, DS nije stranka koju je nekada vodio Zoran, SPS je nasminkan, kao i SNS, mislim da ce ta sminka polako poceti da se skida, i sve vise cemo se vracati nazad.
Mislim da i Evropa sada ima dobar razlog da nas uspori.

Milan

pre 11 godina

Sada bi najbolje bilo da vladu naprave Nikolič, Koštunica, Dačič pa neka vladaju 4 godine, da vidimo i tih 2000 evra od akcija i stotine hiljada novih radnih mesta koje je obećao Vučič.Da svima bude bolje!

Marko

pre 11 godina

Dacic nema ni malo obraza, ima podrsku 8%-10% gradjana (ne racunajuci PUPS i JS), a zeli da bude premijer?

Kakvi ljudi takva vlast...

MaxBunker

pre 11 godina

Smarate više sa tim 6. oktobrom. Šesti oktobar se desio onog dana kada su DS i SPS potpisale tzv. istorijsko pomirenje. I to je to.

Rasa

pre 11 godina

I sta kazes zna se ko ce biti premijer... Nikolicu raspustaj parlament pod hitno i raspisuj nove izbore da se jedno zauvek otarasimo Dacica, Dinkica i Cede a DS na postenim izborima nece preci vise od dvadeset mandata.

Pedja NS

pre 11 godina

@Branimir Stulic

Iako previse cenim taj niknejm... Ljude koji su vladali devedesetih rehabilitovao je Boris Tadic tako sto im je dao vodece funkcije u zemlji da ne bi isao u vladu sa Kostunicom.

Formiranje SNSa, to jest prestruktuiranje SRSa je takodje posledica shminkerske "politike" koju je bivsi predsednik vodio.

marko

pre 11 godina

moj utisak je da ko god formira vladu bice ispljuvan kasnije jer je srbija ionako u teskoj ekonomskoj situaciji a narod lose zivi i mislim da nijedna vlada za 4 godine nece moci mnogo da uradi

Veljko

pre 11 godina

Za Tomu, a i nas nezaposlene je najbolje da, ako vec nece ovi vlastodrsci dosadasnji da ga puste da normalno vlada sa SNS-om kako je narod izglaso na Djurdjevdan, da ih lepo pusti da se krckaju jedno godinu-dve na vlasti dok nas ne dovedu do Grckog scenarija i onda da ih na vanrednim izborima lepo pocisti za narednih 20 godina.

govoritj Moskva

pre 11 godina

DOBRO POZALOVATJ v ROSIJU.Zaboravite EU i bacite se na izgradnju Ruske vojne baze u NISU.Ne zaboravite da vam je novoizabrani predsednik u pratnji Kostunice u MOSKVI 25 maja na kongresu njihove partije gde ce dobiti nova uputstva.

darko

pre 11 godina

za sve ove godine stekao sam visoko misljenje o Dacicu, sad je red da vidim da li je to moje misljenje opravdano. Nista nije komplikovano, SNS-u fali jedna straka i to je SPS, moze i moja baba da bude mandatar, ako dogovor sa DS-om stoji onda nema veze kome ce prvo da da mandat, posto SNS nema sa kim da pravi vladu

mike

pre 11 godina

Da sam na Tominom mestu, ne bih isao na varijantu da SNS, po svaku cenu, pravi vladu. Iako sam glasao za Nikolica i SNS, smatram da im je to, prema rezultatima izbora i rasporedu snaga, mnogo bolja varijanta. Ovako morace da ulaze u koaliciju sa prevrtljivim Dacicem, koji ih je vec par puta prevario. Mislim da bi to bio jako los potez. Daleko im lepa kuca. Neka ga ostave demokratama, njima bolje ide sa njim :-)
Bice kohabitacije, pa sta? To je mozda i super varijanta, jer ce u tom slucaju kontrola izvrsne vlasti biti stalna. Kada su predsednik i kompletna vlada iz jedne te iste stranke, to neminovno vodi u korupciju drustva, cijeg smo se prisustva nagledali svih ovih godina. Kod Tadica se vise nije znalo u kojoj funkciji kada nastupa, da li kao predsednik drzave ili stranke, mada je svoju stranku mnogo vise favorizovao. Kohabitacija je bila balast kada su u vladi bili DS i DSS, ali samo iz jednog jedinog razloga, zato sto je Tadiceva DS bila u vlasti i sto je on vec tada pokazivao da zeli apsolutnu vlast u Srbiji.

SIma

pre 11 godina

U medjuvremenu Dinar je pao na istorijski minimum, opet je sve poskupelo i probili smo prag zaduzivanja. Cekaju nas goruci problemi u ekonomiji, dok se mi zavitlavamo izborima i sastavljanjem vlade. Jos jedna izgubljena godina.

Bojan Lekic

pre 11 godina

Pa naravno da ce biti komplikovanije kad sada Tadic vise nije predsednik i ne postavlja mandatara. Dacicu, ako hoces da bude premijer, moras da ides kod Tome, da te postavi za mandatara. JBG.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Stvar je jenostavna. NS+SPS+DSS, sa Dačićem kao premijerom. A kada se bude odlučivalo o Evropskim stvarima, DS kao, provereni Euronisti, glasaju za iz opozicije.

vlax

pre 11 godina

ja sam pre mnogo godina svojim glasom dao ds-u pravo da legitimno izvrši lustraciju... nekoliko godina posle toga oni su sa sps-om potpisali istorijsko pomirenje. to gadjenje koje svi osećaju danas zbog tome, ja sam osećao tada i zbog toga ja juče nisam imao za koga da glasam. možda će vas proći kada se i sa tomom istorijski pomire.
nisu krivi prazni listići nego prazne reči...

Saša

pre 11 godina

Pričaju ljudi da se radi o kompromisu. Da se ne čačka kradja izbora u prvom krugu, da ne pukne bruka, a za uzvrat Toma na mestu predsednika. Uzgred, u Srbiji niko ne može da dođe na vlast, a da se predhodno nije obavezao da radi za interese SAD i EU! Tu su uvek strane ambasade za sve vrste konsultacija u hodu.

Alcale

pre 11 godina

"To znači da mandatara postavlja predsednik i pitanje je kome će dati mandat. Svakako sve će biti komplikovanije"
Čekaj BRE pa zar to nije inače PRAVILO koje MORA da poštuje predsednik ili je to još jedno pravilo koje vi i DS ne morate da poštujete?!
UVEK I SVUDA je pravilo da se mandat PRVO daje najvećoj parlementarnoj stranci! Samo u srbiji se miševi okupe a već saziva ignoriše najveću stranku i otuda zapravo i potiče stanje zemlje.
Građani su žrtve političkih kompromisa platio je Boris platićeš i ti za ignorisanje volje građana!

realnost

pre 11 godina

E pa dragi moji gradjani i gradjanke Srbije tako je to kada sve ste je trebalo da bude odradjeno 6. oktobra nije odradjeno.Bili su im drazi novci i tajni dosijei a sada gledamo splet.....Kada nekog ne procesuiras kada je to vreme onda precutno podrzavas to sto je on uradio i onda te narod kazni!!!!!
Dacicu NE ZANOSI SE da ces ti drugacije proci za 4 godine ako napravis koaliciju sa SNS jer ces narodu tako samo otvoriti oci koliko si ustvari isti onaj potparol sps-a za vreme Milosevica!!!!!Meni je zaista dovoljno da vidim ko ti sedi u glavnom odboru a i SNS-u takodje i da sve shvatim!!!!Ali ocigledno narod premalo zeli da vidi neke stvari!!!!!
D-dine bivsi Predsednice....radili ste i sada skupljate plodove svoga rada!!!!!!Svi su vam bili drazi od prirodnih koalicionih partnera i izvornog DS-a tako da sada razmisljajte malo koga trebate da zovete u vladu!!!!!KONACNO da i vas opauci narod....ali onako dobro.....valjda ste shvatili da je narod spreman i na kraci period krize ali da se neke stvari rese!!!!!Mozda resenje nije Nikolic ali na svu srecu samo su u pitanju predsednicki izbori tako da DOBRO razmislite sta vam je narod porucio!!!!!!
Valjda ce se sada neko opametiti!!!!!!!!!!videcemo ko!!!!!!

jeja

pre 11 godina

O čemu pričate,pa Tadić je omogućio Dačicu da se osnaži i da mu govori šta god mu se ćefne. Tadić je DInkića prozivao u ovoj kampanji lično i direktno, a na Dačiceve izjave je uvek kao mala maca odćutao, bez obzira što ga je ovaj direktno vredjao.Djilas i Antic su non stop zajedno od mosta do polaganja cveća. DS je sve učinio da Dinkića i Jovanovića koji su prirodni parnteri DS unište, a da osnaže SPS. Mudra politika, sada ćemo se svi o jadu zabaviti.

NEMANJA

pre 11 godina

Boris Tadić je očigledno platio cenu vraćanja i veličanja uloge SPS-a. Šta je uradio? SPS-u je omogućio da vrati deo svojih glasača iz 90-tih, a ti glasači su glasali listom za Tomu.Dao je i previše prostora Dačiću,ministarstvo policije, pojavljuje se svaki dan na TV-u i odoše birači. Sad će ponovo napaviti grešku, ponovo će Dačiću dati i policiju i sve što poželi,samo da DS bude u Vladi, ovaj opet neće silaziti sa TV-a,hapšenja,korupcija,ugled raste, a Boris će za 4 godine dobiti manje i od Koštunice.Potcenio je Nikolića a precenio Dačića. E to je razlog neuspeha Borisa Tadića.

Bojan

pre 11 godina

Tadic mora da shvati kakvo mu je okruzenje i da ce za DS biti pogubno na duze staze da ide sa SNS-om. Oni konacno moraju da naprave neke rezultate u dnevnom zivotu ljudi, a sa SPS-om ostaju cementirani tu gde su.
Naprednjaci da pruze podrsku Tadicu, da se napravi cistka u DS-u i da se zajedno formiraju vladu.
Ali ne na personalnim resenjima, vec na konceptu reformi za koju ce biti neophodna cvrsta volja i velika podrska.
Da DS da jakog premijera(npr Djilas) a da vladu KONTROLISE parlament, kako do sada nikada i nije!

mmisa

pre 11 godina

Ovo lici na najavu da SPS i Dacic menjaju stranu. Sacekajmo jos neki dan ali me ne iznenadjuje previse. Kao i u svemu pa i u politici u Srbiji je sve moguce kao odraz svesti vecine srpskog naroda. Pa ovi politicari nisu pali sa Marsa. Njih je izabrao ovaj narod a ako ih nije bas birao onda je dopustio da oni vladaju drzavom. Vodje ovog naroda i drzave su stvoreni u ovoj drzavi i proizasli iz ovog naroda. Prema tome kakvi smo u svakodnevnom zivotu takvi smo i u politici i bice nam onako kako smo zasluzili.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Dačić: Sve će biti komplikovanije

Dok si ti bio ministar, ništa nije bilo komplicirano. Sada kada vidiš da češ biti nitko i ništa, e sada je jako komplicirano. Zato što nikada mu nije bila važna njegova Država, nego njegov položaj. Kada sam to rekao tijekom prvih izbora 6 Maja, operater B92 nije objavio moj komentar, tako da, nadam se če ovaj objaviti jer sada je to opčepoznata stvar ....
ČESTITAM NA NOVOG PREDSJEDNIKA ...

Strogg

pre 11 godina

Kao francuska sobarica! Ijuu, zakomplokovalo se! ma nije valjda! Shvatio si da Krkobabić i Ushiro-Geri Palma nisu centar kosmosa! kako god bilo bolno i nepopularno, velika koalicija DS+SNS je jedino racionalno rešenje! Jedini način da se ove krvopije i lezilebovići skinu sa grbače poreskih obveznika! Čedi ovo, Ivici ovo, žirafa ovome....ma daj bre sjašite više !

Divos

pre 11 godina

Zapravo neće biti komplikovanije. Jasno je da je "priželjkivana" koalicija DS,SPS,LDP (sa privescima+manjine) već sve izkalkuisala, podelila fotelje, razgrabila sve što se razgrabiti može, i puno je tu bilo raznih likova čije su apetite nekako "zadovoljili". Ali, ovi likovi ne igraju kladionicu, a da igraju morali bi znati da je u produžecima (a posebno penalima) sve moguće i ponekad pobeđuje onaj koji nije bio u planovima.
A kao što sam rekao, nije komplikovano bar za ove iz SPS. Dilema je da li pogaziti vlastite "principe" (po kojima su i inače ovi likovi poznati) i promeniti poželjnog partnera u vladi, ili ne. Dilema nije laka (ili možda jeste), a ja sam opet ubeđen da će ovi likovi nakon odluke pokušati da uvere narodne mase kako su eto ispali još principijelniji. Samo pitanje je ko će im poverovati.

neko ko zna

pre 11 godina

Tebi ( a tu mislim i na palmu ), Ivice Dacicu, Medeni Kolacicu ( kako volis da ti pevaju na prijemu za posao u Jagodini ). Bas me zanima kako ce gospodar Jagodine sada da se ponasa. Ne znam koja je opcija ostvarivija za formiranje vlade, svakako bice zanimljivo, nasrocito onima koji su davali izjave odmah po zavrsetku prvog kruga..

Ronnie O'Sullivan

pre 11 godina

Dacic sada, iako smatra da je i dalje faktor bez koga se ne moze, uopste nije u tako dobroj poziciji kako to mozda na prvi pogled izgleda. Koje su opcije sada pred njim? Jedna je da se drzi dogovora oko koalicije DS-SPS-LDP-URS i da na taj nacin ostvari svoj udeo u vlasti ali je ta opcija rizik posto niko sa sigurnoscu nemoze da kaze koliko bi ta vlada zaista i trajala (mozda jako kratko a opet moze da bude i pun mandat), da ne govorimo o tome da bi ta vlada njemu mogla da steti iz prostog razloga sto je on vec blago opomenut od strane svojih biraca na jucerasnjim izborima (on je podrzao Tadica a ispostavilo se da njegovi glasaci to nisu poslusali) ako bi sad jos i usao u vladu sa DS-om ti biraci bi mogli od blage opomene da mu uruce i "suspenziju" na narednim izborima. Druga opcija mu je da ide na varijantu slusanja narodne volje i da formira vecinu sa SNS i DSS, u toj varijanti Dacic skoro sigurno zadrzava svoje biracko telo ali onda mora da trpi neke druge posledice (u sustini sve ono sto je doziveo lepo, razne nagrade za kao naj evropejca i ostalo ce biti zamenjeno epitetima tipa retrogradne snage, snage devedesetih,...) a takodje nece moci ni da dobije onoliko vlasti koliko bi dobio u prvoj varijanti. Treca opcija mu je da ide linijom manjeg otpora pa da se napravi neka manjinska vlada kojoj bi SPS dao podrsku, u toj varijanti moze biti vlada DS-LDP-URS plus podrska SPS-a, ili SNS-DSS plus podrska SPS-a (ova druga varijanta mu je sigurno prihvatljivija jer tu onda nece uopste gubiti glasace a istovremeno nece biti previse ni napadan). I na kraju, poslednja opcija koju ima je da pregovara i sa jednima i sa drugima i na kraju da se ne dogovori, sto bi izazvalo nove izbore (najrizicnije resenje za njega ali kao svaki rizik moze da donese i prilican dobitak). Naravno, broj eventualnih kombinacija se tu ne zavrsava jer postoji mogucnost raspada koalicije SPS-PUPS-JS gde se onda moze desavati sve i svasta ali to u sustini i nije realno jer od svog osnivanja ta koalicija sasvim fino funkcionise i prosto ne vidim ko bi se tu sad nesto odvajao.

E sad, reci ce neko pa kako nije u dobroj poziciji kada ima sve te opcije pred sobom (od kojih su neke cak i dobre za njega) ali istina je da je njemu mnogo vise odgovara situacija od ranije. Ponekad je visak opcija i los jer da ima samo jednu opciju, da je recimo Tadic juce postao predsednik, on bi mirne duse mogao da kaze narod je tako izabrao i da ostvari sve svoje ciljeve (ulazak u vlast, zadrzavanje birackog tela, i ne bas previse napada na njega i stranku). Ovako ima vise izbora, ali svaki od njih mu garantuje da nesto mora i da izgubi a ne samo da dobije. Mozda se neko nece sloziti, ali po meni je Dacic od najveceg pobednika pre 14 dana postao najveci gubitnik drugog kruga.

Nezavisni Analiticar

pre 11 godina

Tadić,ako dugoročno gleda,mora da ode u opoziciju. Da je nekim slučajem 2008. pustio da Koštunica, Dačić i Nikolić formiraju vladu,danas bi imao apsolutnu većinu u parlamentu,dobio bi treći predsednički mandat,a Dačić bi bio negde oko cenzusa. Drugi scenario je da uđe sa naprednjacima u vladu i opet Dačića vrati na ivicu cenzusa, jer je mali Sloba bez vlasti nemoćan. Njegova partija je skup ljudi koji su usli u SPS isključivo iz interesa,pa će brzo promeniti stranu. Ovih ideoloskih glasača je sve manje,jer je njihova prosečna stzarost negde oko 70 godina. Dakle pitanje je da li je bolje imati jak SPS i SNS,ili samo jak SNS. Možda je bolje imati samo moćnog Nikolića, nego moćnog Nikolića i moćnog Dačića. Ali to je na Tadiću...

Dexterijus

pre 11 godina

Pro-naionalisticka vlast SNS-SPS-DSS ako "nezakera" oko KiM, vec vodi slicnu politiku kao i dosad, moze da Srbiju izbavi iz krize brze no demokrate. Oni su druga "fela" ljudi. Demokrate su krale i pokushavale svima da udovolje. Ovi ce da kradu ali nikom nece udovoljavati.
I drugo sve sto se dobro desilo ovoj zemlji u zadnjih 12 godina u ekonomiji doslo je iz DSS, G17, SPS...ali ne i iz DS-a!!!

Shonke

pre 11 godina

Sad se svi ovi što nisu glasali za Tadića bave kadrovskim rešenjima u DS-u. Šta se vi štrecate oko toga?
Što se ne bavite listom SNS-a u kojoj su ljudi sa poternice (BK), ljudi u zatvoru (JP putevi, Železnice) i ljudi JUL-a (Vulin)?
Da ne govorimo i o mrljama na biografijama Tome i Vučića.
Pa sad treba DS da se pročisti... Da, treba da se reši balasta nesposobnih licemera (Dulić i slični) i tajkuna koji deluju iz senke, kao i da stranku počnu da vode sposobniji ljudi (npr. Ješić, Djilas...) ali to su njihove stvari.
Treba sami da analiziraju zašto su dozvolili da izgube u Beogradu. Tu je Tadić izgubio izbore. Nikad se nije desilo da kandidat proevropskog demokratskog bloka izgubi u Beogradu.

Drugo, ovi što su glasali za SPS su stvarno najveći genijalci. U poslednje 22 godine za vreme ni jedne vlade u kojoj je učestvovao SPS nije bilo boljitka po građane Srbije.
DS je bio u vlasti od 2001 do 2003 (DOS) i 2008-2012, DSS 2001-2003 (delimično u tom mandatu u okviru DOS) i 2004-2008 a SPS 1990-2000 (malo sami malo sa SRS) i 2008-2012. G17 u raznim oblicima od 2001-2012.

Dakle, čak i za vreme vlade DSS tokom koje je došlo do zastoja u evrointegracijama i najvećih lopovluka u privatizaciji i upravljanju javnim preduzećima posle obaranja režima SM (vidi: insajder, preporuke EU o privatizaciji itd.) došlo je do nekog rasta privrede. Ali zato tokom mandata svake vlade u kojoj je učestvovao SPS bilo je lošije na kraju nego na početku rada te vlasti.

Branko

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao Dačo da ćeš pošto prespavaš promeniti mišljenje. Ako malo prilegneš posle podne biće napredak u tvojoj "evoluciji" a sutra ujutu bićeš "novi" čovek nalik na "starog" Daču. DS i Tadića je trebalo kazniti za lelujanje u nestvarnosti, ali sa sa ovim "ćorcima"....mislim da je potpuni promašaj! Srećan nam predsednik (kao)"svih građana" a ne (kao) političke stranke!

Banat

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan razlog zašto bi Dačić išao sa DS-om. Ni kratkoročni, ni dugoročni.

DS je do daljnjeg završio karijeru i, ukoliko se 10 najviđenijih ljudi iz te stranke ne udalji iz nje (Tadić, Šutanovac, Trivanova, Petrović, Pajtić...), opet kada dođu na vlast, biće ovako kako je bilo od 2008.

U svakoj normalnoj zemlji dolazi do dobrovoljnih stranačkih čistki svakih 4-5 godina. Jednostavno, 1 izborni ciklus je rok trajanja lidera u strankama. Samo u retkim slučajevima neko može da vodi stranku duže od 8 godina. Ovo se posebno odnosi na najuže rukovodstvo koje izgubi na izborima, kao što su izgubili Tadić i društvo.

PPeca@SER

pre 11 godina

Kazu jutros na Radio Beogradu... "Zamisli da je Dacic nocas slucajno zaboravio da napuni bateriju na mobilnom... pa kad ga zovu kaze da mu je pri kraju i da ne moze da prica... ko ce da mu veruje"?!? :)

Vrh brate :P

Uzas

pre 11 godina

Danas drugi vetar duva, prognoza promenljivomalo toma malo ivica..Sigurno ce i marica imati puno posla kao u devedesetim.
TO milicio moja!HAPSI

S

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem da je Nikolic pobedio. Svi oni koji najvise gundjaju, a ne izlaze na izbore nadam se da su srecni. Ne razumem da samo 46% gradjana zanima ko ce voditi drzavu. I evo opet smo seljacki narod, koga ce Nikolic da predstavlja u svetu, mene je sramota!

neriljano

pre 11 godina

KAd pomislim na ovog Dacica, pozelim vladu SNS-DS, naravno, bez Borisovih repova u zutima, i "kljucnih" ljudi u SNS-u. Zamislite skusptinu bez Sutanovca, Trivanove, Ilica Velje, Canka, Mrkonjica, Obradovica, IVICE...

Dovla

pre 11 godina

Mislim da je vreme za veliku koaliciju sns-ds-sps jer jedino nam tako ima spasa a ne da se prepucavaju ! Ds nek uzme resore reg.razvoj, vojska, dijaspora i soc.rad a sns premijer , finansije, poljoprivredu ... Ma dosta je bilo prepucavanja nek se dokazuju medjusobno i napred malim korakom

sale

pre 11 godina

@(Gradjanin Srbije, 21. maj 2012 11:55)

Biti radikal (Seseljev ili Tomin, sve jedno) je stanje svesti... Vi ljudi vec 20 godina lupetate o nekakvom medijskom mraku, a ne skidate se sa televizija...
Kakav medijski mrak, kad tvoja stranka direktno kontrolise desetine medija po srbiji... Medijski mrak je bio u vreme dok je preposteni vucic bio ministar informisanja... Ovo danas, to je medijska anarhija, u kojoj svako moze a objavi sta god hoce, bez ikakvih posledica...

mark

pre 11 godina

54 % gradjana Srbije ne zeli ni Borisa ni Tomu ,o tome bi trebalo da razmisle oni koji vode zemlju,da li su se ikada zapitali zasto ? Narod se opametio,potrebni su nam novi i sposobni politicari koji ce povesti zemlju napred, jednostavno ovakav monopol na nasem politickom trzistu tera birace.

Zoran Jankovic

pre 11 godina

Shvatite ljudi da se tesko zivi i da su rezultati ovih predsednickih a i parlamentarnih izbora upravo glas za promene, glas protiv doskorasnje vlasti a ne podrska Nikolicu i SNS-u. Moramo svi zajedno da ucestvujemo u promenama pocevsi od svojih kuca,porodica, firmi,komsiluka... moramo se buditi svakodnevno sa idejom da budemo bolji ljudi danaas nego juce, da vise radimo, da budemo korisniji. Nikolic nam u tome ne moze pomoci. Od njega mozemo da ocekujemo da stane na put ovoj pljacki i otimacini drustvenih firmi ako je ostala koju, da zakonima uredi ambijent za strane investicije ... A ako ne odgovori i ne ispuni ono o cemu je govorio i obecavao predlazem da ga menjamo vec narednog proleca.

petar petrovic

pre 11 godina

Braco, svaka cast izabraste agresiju, nepostovanje, cinizam, dvolicnost, izmisljotine i laz, neka Vam je bog na pomoci ali neverujem da i on moze da Vama pomogne.Sada sam bar jednu dilemu rascistio Toma ce da ugasi poslednje svetlo u balkanskoj krcmi

Iva

pre 11 godina

Svi bismo da vidimo i to čudo, kolicija DS SNS. Ali pitanje je kako bi to funkcionisalo. Bilo bi preglasavanja u samoj većini, naprednjaci bi se pokoravali Tomi,ko zna kako bi to funkcionisalo... Logično bi bilo da se Tadić i ekipa zapitaju malo šta ih je snašlo i da ih to motiviše da prave ozbiljnu vladu čiji će stožer biti jak premijer, a ne mutavac kao Cvetković. Treba nam jak premijer,samo tako da se spasimo od ovog zla što nas snadje.
Sramota je, predsednik bez znanja jednog jedinog stranog jezika, ne mož da mrdne bez prevodioca nigde.
NYT objavio : Tomislav Nikolic, a nationalist and former cemetery supervisor, was elected president of Serbia- msm da je jasno šta nas je snašlo....

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

(sale, 21. maj 2012 12:31)

Kazes nije medijski mrak? Itekako jeste medijski mrak,samo uzmi u ruke dnevnu stampu u toku izborne kampanje.Kao osoba koja poznaje dosta novinara,mogu sa sigurnoscu da tvrdim da su mediji gori nego u Slobino vreme. Pitanje se postavlja samo od sebe,zasto je Tadic predstavljen kao neporocni vizionar koji nema nijednu manu,dok su Nikolica predstavili kao olicenje svog zla? Zasto se nigde ne govori o kradjama DS-a za ovih 8 godina? Kako to da svi pitaju od kojih para je dosao Djulijani,a niko se ne pita odakle DSu novac za kampanju (Posebno drugi krug)i otkupljivanje 95% reklamnih termina u drugom krugu? Da li znas da je 450 000 eura donirano od strane cak 3 preduzeca koja imaju godisnji promet od 100 000 eura,ko krije prave finansijere DS-a?I kao poslednje pitanje,kako to da NIJEDNA televizija/novine ne PRESNESE vest o mitingu naprednjaka u Beogradu koji je posetilo 100 000 pristalica te stranke,dok su se mitinzi DS-a vrteli po svim novinama i TV kanalima? Ovolika medijska hajka na jednog coveka je nezapamcena u istoriji Republike Srbije.Ja kao nepristrasni borac za pravdu sam resio da osvetlim ovaj mrak zato sto mi se vise povraca od istog.

Nex

pre 11 godina

Ako se posle ovih izbora konsoliduje građanska Srbija i ako dobijemo realnu opciju koja ne mora da kalkuliše sa Dačićima, Palmama i ostalima, onda ćemo mi biti pobednici ovih izbora. U protivnom upadamo u totalni mrak iz koga nema izlaska. To će biti kao zatvorska kazna od 5 godina sa tendencijom produženja.

Jututunsko vrzino kolo

pre 11 godina

Razmislite malo, gospodo iz SPS-a, koalicija sa DS-om je definitivno gubitnicka. Na ovim izborima DS je dobio manje glasova nego na proslim, BT je doziveo opravdani i ocekivani krah. Mozda je najbitnije pogledat PRAVOJ istini u oci i prihvatiti da je veliki deo glasova DS i URS ustvari KUPLJEN. Ako SPS misli da postane relevantna politicka opcija levice, preporucujem joj da ne pravi trule kompromise sa gubitnicima, radi kratkorocne koristi, jer ako DS ne nepravi ozbiljnu reorganizaziju, na sledecim izborima ce biti oduvana sa politicke scene poput SRS-a, a i vi cete se vratiti na poziciju od 2000. zajedno sa njima.

Pančevački "analitičar"

pre 11 godina

Ova poruka - komentar je više za izborni štab Demokrata, nego za OVU VEST.
Naime, drugi krug predsedničkih izbora poklopio se sa drugim krugom za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.Znači imali smo 2(dva) listića Tomu i Borisa i dva kandidata za Novi Sad.
U pančevačkoj izbornoj jedinici 39-I, koja obuhvata mahom gradsku sredninu, koplja su ukrstili jedan Demokrata(osvojio 45%) i jedan EsPeEsovac, koji je dobio (44% glasova).Ukupno blizu 90% i 10% šmrljavih listića.Kad, ISTO BIRAČKO TELO , na listiću druge boje, dade Tomi oko 50, a Borisu 45% glasova.
Da li sada, lokalne Demokrate, treba da "zovu" lokalne Socijalste i da ih pitaju, ZAR NIJE LOGIČNO da Boris dobije 90%, a Toma, pa 5-6%.BAR TU U DELU, MEDISKI POPULARNOG PANČEVA!!!?????????????????????????????????
I tako u većem delu Vojvodine.

Bojan

pre 11 godina

"narod je dao glas SPS-u za koaliciju sa DS i to ne treba menjati !!!"

Pa narod je vrlo jasno rekao sta misli o toj koaliciji i kao sto je ispratio Tadica, ispratice i vas! A jos je Tadic najjaci igrac u toj opciji, pa se presaberite malo.

Milan

pre 11 godina

Jedino sto je sigurno jeste Dacicev kapacitet za izdaju pa u tom smislu niti Tadic sme da se na Ivicu osloni niti Toma da ga zove na saradnju!

crni domino

pre 11 godina

Dokle ce Srbija da zavisi od trecerazrednih politicara i partija i njihovih ucena? Takvim ponasanjem oni unistavaju Srbiju.
Ima li coveka u ovoj Srbiji koji ce nauciti redu i politickoj pristojnosti ovakve politicare?
I zasto nema lustracije da ljudi prljave proslosti odu iz politickog zivota Srbije? Ivica Dacic je jedan od takvih ljudi.

perica

pre 11 godina

Od Dacica sam ovo i ocekivao.Jedino se Palma moze usprotiviti koaliciji sa Sns ali pitanje koliko on moze da utice.Jednom recju obrali smo bostan.Bice rata.,Siptari samo cekaju ovakvu vladu i predsednika.Ja bogami pasos pa bezanija,nece ovde biti zivota.

zoran

pre 11 godina

Čist politički matketing i prilika da se više profitira i participira u preraspodeli funkcija u državi , dogovor sa demokratama je postignut jer ni jedna strana nije bila spremna da na bazi trenutnih stvari izmedju dva kruga predsedničkig izbora sačeka . Normalno je razgovarati o kolalicionoj vladi na kraju izbora . Pamet u glavu jer služite Srbiji i narodu srbije.

slucajni_prolaznik

pre 11 godina

ja nisam izasao na izbore! zasto?
zato sto nisam imao za koga da glasam. imao sam nameru da glasam za Tadica,a li nisam mogao zbog ekipe oko njega...odlucio sam da ostanem kuci.

ГЛАС НАРОДА СРБИЈЕ

pre 11 godina

Мудри људи слушају глас народа Србије, који је на изборима гласао са 80% за проевропске странке. Зато је најбоље решење ВЕЛИКА КОАЛИЦИЈА најјачих проевропских странака СНС, ДС, СПС и друге мање странке, које су спремне БЕЗ УЦЕНА да помогну што бржем ЕВРОПСКОМ путу Србије, без криминала и корупције.

Када главни политичари не слушају ГЛАС НАРОДА на следећим изборима губи 1/2 гласова: Слоба, Вук, Коштуница, Шешељ, Тадић,..

Sanja

pre 11 godina

@DeXX, 21. maj 2012 09:13
Amnezija u Srba, kako to poznato zvuci... Kad se radovala Ana Bekuta, Šaban Šaulić, Hasan Dudić, to je bio cool, jel? A što se tiče korupcije, protiv toga treba da se bori Vlada a ne predsednik... Zna se koja ovlašćenja on ima ...

Posmatrač

pre 11 godina

Sve izdajnici i prodane duše. Zabole vas sve za Srbiju i narod. Jedan je izdao Miloševića, drugi Šešelja. Više nam je muka od goluba preletača. Oni koje je mrzelo da izadju na izbore, očigledno i ne razmišljaju o svojoj deci i budućnosti Srbije. Tražili ste, pa sad gledajte. Opet će pošten svet da ispašta. A omladina put pod noge u beli svet.

Za krađu glasova nema opraštanja

pre 11 godina

Dačić je kao ministar policije znao da je prvi krug izbora pokraden i da će se teško to ponoviti na isti način u drugom. Zbog toga je i žurio da pre drugog kruga obezbedi sebi mesto premijera a svojima najvažnija ministarstva.

Bora

pre 11 godina

Glasao sam za Tomu ne zato sto ga "mirisem" nego zato sto mi se Boris smucio a jos vise svita oko nega.
Kazu bice rata sa Tomom, hahahaha, pa kad pomislim na onu Trivanku, Malovicku, Homena, Dulica, Pajtica, Sutanovca i Petrovica pa prosto pozelim da bude rata samo da ih vise ne gledam.
(jugo, 21. maj 2012 13:10)

Super!!ajde molim te samo ostavi podatke adresu ime prezime broj lk. Da te regrutujemo kad bude tog rata da ides u prve redove.vazi?

poenta cele priče

pre 11 godina

Mislim da i Evropa sada ima dobar razlog da nas uspori.
(sasa jokic, 21. maj 2012 09:55)

Što i jeste cilj svih ovih koji nam prosečnu robu prodaju za mnogo novca. Najveća prepreka putu u Evropu su naši lokalni monopolisti. A to znači mnogo novca stoji iza ideje o usporenju tog puta, kao fora zarad naše nezavisnosti i identiteta, tralala...
OK narode, glasao si, gledaj sada kako će sve da procveta i kako će sudstvo odjednom da postane fer i pošteno, baš onakvo kakav nam je i preCednik!

Marko

pre 11 godina

U ovom trenutku, najbolja vlada bi bila DS-SNS, Jorgovanka ministar finansija, Djilas premijer. Gradonacelnik neka bude ko bude. Ako imaju pameti to ce i uraditi.

Nikola

pre 11 godina

@(Branimir Stulic, 21. maj 2012 08:44)
Ne pazi,sramota je da neko posle slobe hoce opet da bude kao sloba.Jos je veca sramota sto su sloba i co. postali upravo oni koji su trebali nesto da promene.Najveca sramota je da je jedina opcija protiv novog slobe, toma nikolic.A ubedljivo van konkurencije su hostapleri kao ti,koji su protiv slobe izlazili samo da zamene mesta a ne da promene nesto.

Masha

pre 11 godina

Ako deca ne znaju sta tacno znaci izreka "Ne pravi se racun bez krcmara", neka samo procitaju naslov ovog clanka i sve ce im biti jasno.

Mita

pre 11 godina

@Voja
Ne Vojo to nije želja birača...Birači nisu hteli Koštunicu i taj put,jer da jesu dobio bi mnogo više!Birači su želeli ovaj put od 2000,a ne devedesete,ali su kaznili vlast ne zbog evropskog puta,nego zbog partijske države i lopovluka...Zbog toga!Tako da jedino što je sigurno je to da,Koštunica se neće uopšte pitati o budućnosti Srbije...

ACA

pre 11 godina

Neprirodna i u svakom smislu nelogicna koalicija DS-SPS moze samo jos vise da destabilizuje srbiju, ali neka i oni ce biti kaznjeni na sledecim izborima,narod sigurno ne zeli ovakvu opciju

Stari lisac

pre 11 godina

MOZDA VAMA ZVUCI GLUPO ALI JA SAM POCEO DA VADIM METALNE KANTE IZ PODRUMA..bice biznisa..heheheh...A da porucim i onima koji imaju stare automobile da ih osveze jer ce im trebati...ovi sa direktnim ubrizgavanjem tesko da mogu da podnesu mesavinu benzina i vode...

HowlingWolf

pre 11 godina

ja mislim da je G nikolic qe da srbiju vodi puno bolje nego tadic kada se zna da je tadic bio veci nacionalista nego kostunica jer on bio demokrat samo na papiru i mislio da ce evropa trpiti jos dalje i zbog toga mislim da problem kosova ce se brzo resiti i srbija ce da udje u evropu gde mu je mjesto i zivicemo ko komsije bez obzira gde je granica
(ADI, 21. maj 2012 10:21)

Slazem se - izaberite demokratsku vlast na Kosovu i da pomerimo granicu gde je i bila, i onda svi lepo zajedno u Evropu.

gumeni bombon

pre 11 godina

e sad je prilika da srbija i grcka naprave balkansku uniju koju smo hteli prije balkanskih ratova!!! i da se super druzimo ovde na balkanu!!! ako nas puste naravno jer nisu to uradili u vreme balkanskih ratova sto bi sad!

Lepe vesti se brzo šire

pre 11 godina

Nationalist Wins Serbian Presidency, Clouding Ties to the West

— Tomislav Nikolic, a nationalist and former cemetery supervisor, was elected president of Serbia on Sunday......

New York Times

http://www.nytimes.com/2012/05/21/world/europe/serbian-presidential-elections.html?_r=1&ref=world

Srećno nam predsednikovavavsnjejeeeee ojha!!

psi

pre 11 godina

Ej DS ljudi,
-Prvo niste izasli na izbore pa su radikali (pardon naprednjaci) dobili i Toma je novi predsjednik. To je cinjenica.
-Dacic je u pravu potpuno, situacija je defakto komplikovanija.
-E posto je situacija komplikovana em veoma bijedna, vrijeme je da prestanete da pljujete iz sve snage po nekom koga zelite s vama u koaliciji ili brate u opoziciju pa mijenjajte Srbiju iz korijena.
-To sto je vise od pola Srbije za DSS-SNS-SPS je ono sto treba da vas brine! Kakve su vam to komsije, prijatelji, rodjaci?! Zavrnite rukave pa ih mijenjajte. S takvom apatijom da cak ni na izbore niste u stanju da izidjete cisto sumnjam da cete ista pomjeriti s crne tacke. Kako god- dok god se svijest i poimanje demokratije u glavama vasih bliznjih ne promijeni ,DS na vlasti je samo nista drugo do laziranje izborne volje vasih sugradjana. A to ne zelite, jel tako? ;)

drndo maroje

pre 11 godina

SIma, 21. maj 2012 12:09

bas tako, simo, kao da ovde teče med i mleko, svi zaposleni i rade za lepu platu, samo nam još nedostaje da teoretišemo ko će od parazita koji resor da pelješi.

nas čekaju bolni rezovi koje DS nije smela da pravi, a kad neka vlada (možda i ova) krene da ih radi, niko se neće ni setiti da je DS to trebalo da uradi još pre 2008. godine.

Bosnjak

pre 11 godina

Dacic je jos u prvom krugu izbora rekao da zna ko ce biti Premijer, om naravno. Komsije, cestitam vam Nikolica za Predsjednika, Vucica za zamjenika Premijera i Dacica za Premijera. Zivi bili pa vidjeli. DS posle poraza Nikolica nema sta da radi u vladi Srbije.

Beloved

pre 11 godina

1990 - 23 godine. Sada 45 i pitam se da li ću ikada dočekati da se u ovoj zemlji zauvek raskrsti sa facama tipa Toma, Koštunica, Ilić, Vučić, Dačić, Karić ? Najbolje godine života su mi otišle u nepovrat a kad samo pomislim da će ovi da jašu 4 godine dođe mi da povraćam ! Crveno-crna koalicija ponovo jaše. Prvo što će nam se desiti je uvođenje viza. Cenim najkasnije do jeseni. Srbijo LAKU NOĆ !

miroslav

pre 11 godina

ova država srlja u veću propast od one u koju nas je uvalio Milošević.
juče sam bio u Arilju gde jasno i glasno pozivaju na isterivanje Fiata iz Kragujevca sa još većim pretnjama da sve treba zapaliti,pobiti....

Miroslav

pre 11 godina

Kad ce se ovaj narod opametiti pa u proslost poslati sps sns ds ldp i sve one stranke koje su vec 20 i vise godina u parlamentu i na vlasti
Pa kad mogu francuzi da oteraju sarkozija,nemci da uskrate poverenje merkelovoj i da na svakim izborima dovedu nove ljude,pa zasto i mi ne mozemo da se opametimo i svaki put glasamo za neke nove
Pa 25 godina gledamo iste likove kako se igraju sa ovom drzavom,i stalno nas plase ako dodje neko drugi propascemo,strasno!!!

ADI

pre 11 godina

ja mislim da je G nikolic qe da srbiju vodi puno bolje nego tadic kada se zna da je tadic bio veci nacionalista nego kostunica jer on bio demokrat samo na papiru i mislio da ce evropa trpiti jos dalje i zbog toga mislim da problem kosova ce se brzo resiti i srbija ce da udje u evropu gde mu je mjesto i zivicemo ko komsije bez obzira gde je granica

Slobodan Djakovic

pre 11 godina

Vestina politikanstva za one koji se politikom bave ogleda se u nastojanju da ostanu u sedlu po svaku cenu. Vestina naroda da nosi tezinu sopstvenog izbora ogleda se u svesti kolektivne odgovornosti - i odsustvu iste. Mi kao narod imamo puno "istorijskog iskustva" ali zaborav nam je ipak jaca strana.

batko

pre 11 godina

Pa za sve je bio kriv Sloba, pa je za sve kriva svetska ekonomska kriza, pa je uvek neko drugi kriv. Kako pokriti budžetski deficit? Otvaranjem gomile agencija, davanjem subvencija(!?) novim investitorima i uništavanjem domaćih dobrostojećih preduzeća. Mnoga pitanja ostaju otvorena, kao na primer: ko stoji iza izvoza maline? Pa nije narod postavio Cvetkovića za premijera. Za četiri godine dužni smo 6 milijardi evra više, plate su nam veće deset odsto, a evro je veći 40%. Po svim pokazateljima iz Evrope (kojoj toliko željno hrlimo) mi smo na samom dnu o bilo čemu da je reč: o pravosuđu, školstvu, zdravstvu...Sve reforme urađene su u cilju zadovoljavanja ličnih potreba i interesa, a ne interesa društva. Od mene toliko.

svirko

pre 11 godina

haha, nato pravi raketni stit rusima ispred nosa, izrokali su pola afrike i azije, balkan. pa da li mislite da ce nato dozvoliti rusku bazu u srbiji? ili crnu rupu u EU?

btw, pazite se rusofili ima i srba za nato, sto bi se reklo, cuvajte ledja i cekajte rusku pomoc (:

Maks

pre 11 godina

@ (ACA, 21. maj 2012 11:27)

Koalicija DS-SPS uopšte nije neprirodna jer su po programu i političkom pravcu te sve stranke vrlo slične. Koliko puta bi Tadić trebalo da ponovi da je DS u socijalističkoj internacionali? DS spada u "socijaldemokrate", a SPS u "demokratske socijaliste", tako da su obe stranke socijalističke, samo što su socijaldemokrate (DS) nešto otvorenije prema kapitalizmu.
Zbog toga je DS-u SPS mnogo bliži i od DSS-a (koji se po programu i političkom pravcu znatno razlikuje od DS, a to što su nazivi stranaka slični nije baš nešto bitno) i od SNS-a i od većine drugih stranaka.
To nije samo neko moje mišljenje, nego lako može da se dođe do tog zaključka ako se uporede programi stranka, a i DS je mnogo puta ponovio da su oni u socijalističkoj internacionali.

Dj.R.

pre 11 godina

Svako snosi odgovornost za sopstvene poteze, tako i Boris Tadic. Niko (pogotovo SPS) mu nije kriv sto je slusao "eksperte" iz svog okruzenja, sto je nepotrebno podneo ostavku, vodio negativnu kampanju, "stvorio" nedisciplinovano biracko telo...tipican primer coveka koji je predugo na vlasti, koji je izgubio vezu sa stvarnoscu. Naizgled jasna situacija oko formiranja buduce vlade upravo je postala vrlo zanimljiva! Pobeda Tomislava Nikolica vratila je naprednjake u zivot, sada postoji mogucnost da i oni budu u vlasti. Ivica Dacic je imao izuzetno dobar rezultat na izborima, postigao nacelnu saglasnost oko nastavka saradnje sa DS-om (ipak treba napomenuti da su demokrate, u zelji da osnaze svoj polozaj i poziciju u daljim pregovorima, prolongirale konacnu potvrdu saradnje za zavrsetak drugog kruga predsednickih izbora - ne znam koliko je to pametno) i potvrdio da ostaje pri prvobitnom dogovoru. Socijalisti su i dalje u dobroj poziciji! Ipak, ukoliko ti pregovori DS-a i koalicije oko SPS-a udju u probleme, naprednjaci ce to sigurno spremno docekati. Ulozi su veliki, u politici je sve dozvoljeno...nista nije nemoguce! U ovom trenutku jedino ne vidim smisao koalicije DS-SNS (kako oni kazu - vode suprotnu politiku, imaju priblizno isti rejting, niko ne bi imao dominantnu poziciju - svaki nesporazum mogao bi dovesti do potencijalnog "cepanja" vlade na dva dela, do potpune nestabilnosti u zemlji). Jedno je sigurno - ko ostane u opoziciji (SNS ili DS) ima realne sanse da odnese ubedljivu pobedu na izborima 2016. godine (mozda i mnogo ranije). Uvek se isplati planirati na duze staze, ali kod nas to nije uobicajeno - ni u politici, ni u privredi, sportu...zato smo tu gde jesmo. U svakom slucaju, bilo bi dobro da se vlada formira sto pre - da se radi (toliko je otvorenih pitanja - nezaposlenost, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, PRAVA reforma pravosudja i obrazovnog sistema, Kosovo, EU...)!

Republika Srpska

pre 11 godina

pametan čovek,u ovoj vladi do sada je i onako jedini dao jasan i iskren stav o Kosovu,,,,SPS i SNS i DSS,kako se sinoć Nikolić lijepo nasmeja na pomen Dačića a i krajnje je vrijeme da se vodi pluralistička i prizemna politika,niti na nebu niti pod zemljom

Vojislav

pre 11 godina

Sta reci o ovom liku... da je ikada slusao narod,ne bi se grlio sa onima koji su ga pljuvali i ulazio u vladu sa DS... moral i obraz u stranu,ionako niko od njih ne zna sta je to...

slobodan tanasijevic

pre 11 godina

Socijalizam funkcioniše po načelima nauke i razuma. Pri tome se radi o nauci samo iz oblasti materijalne sfere,a sam razum uvek i u ogromnoj meri robuje strastima.Tako ovaj društveni sistem ne može da usreći ljude.Postoje drugi savršeniji društveni sistemi koje bi trebalo primeniti.

Filip

pre 11 godina

Ovo je sasvim logicna posledica prevare koja je servirana narodu 5. oktobra 2000. Glavni "neprijatelj" svih je zapravo bio samo SPO, jer se jedini dosledno zalagao za otvaranje dosijea, istrage i lustraciju. Skinuli su samo Slobu, ali su svi drugi igraci ostali, prikljucili im se novi i svi se ojacali pod laznim utiskom demokratije. Protiv vec "nacetog" SPO je pokrenuta medijska hajka a nikada nista nije dokazano, pa ni prica o famoznim stanovima u Beogradu, jer su oni koji su te stanove uzeli uglavnom clanovi drugih stranaka koje su sa SPO cinili vlast u BG. Narod je naseo na stravicnu propagandu i poverenje poklonio onima koji su ga prevarili. Nama kao narodu ostaje da se napokon probudimo i spasimo ono sto nam je preostalo, a onda nas cekaju decenije oporavka u jednoj, nadam se, zdravijoj i srecnijoj atmosferi.

slatko smejanje

pre 11 godina

Sve ce biti komplikovanije, za Dacica naravno. Ako se kojim slucajem ponove parlamentarni izbori zbog jucerasnjeg obrta, u sta ne sumnjamo, Dacic bi mogao da bide i cetvrtoplasirani, jer bi u ovako izmenjenim okolnostima vecu podrsku mogao dobiti Kostunica. Budimo realni, u prethodnih 20 godina najbolje je bilo u vreme demokratije pokojnog premijera Djindjica i i Kostunice.
Nemojmo samo da nam se SPS vrati na tron, to bas pa i ne bi valjalo i bilo bi gora od onoga sto sada govore mnogi, a ti mnogi govore da ce nas Toma vratiti u 90-e.
I neka je Toma pobedio, neka postoji bar neka promena, a ne ovoliko ulozeno u kampanju i opet sve isto.

Robespjer

pre 11 godina

To što će vama političarima biti komplikovanije ili "komplikovanije" nije problem građana Srbije!Ko ne radi u interesu građana i trpi lopove u svom političkom kokusu treba da leti sa vlasti!Sanjam dan kada će građani svojim glasom kažnjavati aroganciju vlasti a pravosuđe zatvarati korumpirane lopove!I ovaj novi predsednik treba da leti kao i prethodni ako bude vladao da bi vladao i uživao u povlasticama!Tadiću preporučujem da iz svog okruženja odstrani likove poput kompromitovanog Dulića koji bi trebao mnogo toga objašnjavati ako želi da predstavlja politički faktor a Nikoliću da ne bude arogantan kao prethodnik i ne dozvoli karijeristima i lopužama iz svog okruženja(a ima ih,puno) da životare na "narodnoj grbači" pljačkajući što nije opljačkano!Metla je u našim rukama,narode!Kada budu lako smenjivi i njihov odnos će se promeniti!Mala smo zemlja da bi smo stvorili novu garnituru političara ali možemo ove promeniti svojim glasom ili na jedan drugi način,ako budemo morali!A ti Dačiću ne pametuj puno!Ako nećeš Vladu sa naprednjacima,odbij kombinaciju,i pravi je sa DS-om ako je moguće!Mene ne interesuje ko će u Vladu!Ko god da bude:Ekonomija,socijalni program,borba protiv korupcije i kriminala!To me interesuje!

SIMBA NOV I SAD

pre 11 godina

Izuzetno pametno rezmisljanje Predsednice Kad nisu hteli razgovor pre drugog kruga, sada ti odlucujes.
Mislim da sa DS-om nemamo buducnost. Treba dobro razmisliti i povuci pravi potez. Narod je u nedelju rekao da nece vladu sa DS-om. Jos ovog puta treba razmisliti jer za cetiri godine nece ni biti potrebe za koalicijom sa nekim.

S R E C N O

mlekadzija

pre 11 godina

Nema razloga da bude komplikovanije. Ako se bude drzao date reci nema mesta nedoumici koje ce stranke formirati novu vladu. Ali...vlast je vlast pa se ni Ivica zato nece mnogo promisljati oko toga.

prvo skoci pa kazi hop

pre 11 godina

jooooooj sto volim za dacica sto je pobedio toma,ali ne samo zbog njega vec zbog srbije.
nisam simpatizer nijedne politicke partije ni politicara niti glasam od 2000.

ali ovaj dacic ucenjivac posle prvog kruga veseli se covek uz trubace i derese neznam ko ce biti predsednik al znam ko ce biti premijer,pravi patriota nema sta ucenjivac srpskog naroda.

al na srecu toma predsednik i da je srece(u sta sumnjam) pa da sns formira vladu sa ds pa da ucenjivaci i oni sto pomalo kraduckaju odu svlasti,mislim na sps,urs, pa i velju ilica,
bogoljub nek se vrati posteno nek mu se sudi i ako je kriv znase ali isti princip i za dinkica dacica mrkonjica i ostale.

a ako nije kriv pustite coveka,bogoljuba neka gradi a ne neki dacicevi kinezi za sumnjiv iznos

toliko od obicnog coveka kojinikog ne podrzava jer politicari su politicari,al bar mogu da komentarisem i molim b 92 da objavi ovo da vidimo ljudi sta kazu za ove ucenjivace i sto kraduckaju ALI PO MNOGO malo

nemanja

pre 11 godina

Ja sam tek napunio 18 godina i nisam ni izasao na ove izbore iako sam mogao. Iskreno mrzelo me je da odem da glasam posebno kad sam video da je do 5h izaslo samo 33% glasaca. Da sam otisao glasao bih za Tadica ne zato sto on nesto vredi i valja nego zato sto mislim da je Nikolic jos neobrazovaniji od njega. Koliko sam video taj covek ni engleski ne govori.
A sad jel moze neko da mi kaze sta ce se desiti ako Nikolic postavi za mandatara nekog iz njegove stranke a on ne uspe da sastavi vladu?? Jel se ponovo ide na izbore? I da li ce on mozda to namerno uraditi u nadi da iskoristi situaciju i pokusa da dobije vise mesta u vladi nego sto sad ima?

mapajopolipinapa

pre 11 godina

(jugo, 21. maj 2012 13:10)
Jugo, ni u snu o zlu ne misli, ali ni u snu. Kao dete sam prosla kroz ratne 90-e i znam sta je to i sta je strah, mada kao dete nisam imala strah od smrti, ali sam se plasila za roditelje.
I ja sam podrsku dala Tomi, mada je do sada podrsku dobijao Boris, ali toliko minusa, pa mislim da je i sam Tadic i svita oko njega bila svesna da nam govori o sigurnoj buducnosti njih tj. Trivanke, Sutanovca, Djedlica, Tadica, da ne govorimo o Pajticu i ostatku ekipe. 2007. i 2008. sam verovala u DS, pa ko zna mozda ih opet odabere nekada i to nekada kada zaboravim sve ovo sada, ili nekada kada uspem u ostvarenju najvece zelje koja se odnosi na roditeljstvo, a uz to mora i posao.
Pozdrav Jugo

Daca

pre 11 godina

@View; BRAVO!

Ja se jos setih i pokojnog psihijatra Raskovica, koji nam dade pravu DIJAGNOZU!

PORAZAVAJUCE!

Hvala na ukazanom prostoru!

Nenad

pre 11 godina

(Zoran Jankovic, 21. maj 2012 12:34) Nisi u pravu.Na parlamentarnim izborima je pobedila vladajuca koalicija.DS 67 poslanika,koalicija oko SPS-a 44,Dinkicev URS 16,sto znaci da su dobili 127 mandata bez nacionalnih manjina koje su podrzale prethodnu vladu,sa njima broj mandata skace iznad 130 sto je komotna vecina u skupstini.

sale

pre 11 godina

@(Gradjanin Srbije, 21. maj 2012 16:20)

Ajde ti, kao provereni borac za slobodu medija, reci da li je zastupljenost radikala (i seseljevih i tominih) na drzavnim medijima danas uporediva sa zastupljenoscu opozicije na drzavnim medijima u vreme dok je aca vucic bio ministar informisanja...

Da ili ne?

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

@(sale, 21. maj 2012 18:30)
Ako su oni bili takvi,zasto zuti trebaju da budu jos gori?Da li je ovo takmicenje ko ce da postigne vecu medijsku tamu? SNS se pojavljivao reda radi na TVu i to najcesce u negativom kontekstu.

Borisav Jankovic

pre 11 godina

Sve mi se cini da se sma "safe sex" koalicija: DS + SPS, a SNS dobije po neko mesto drzavnog sekretara. Svi cisti : DS nije u kaoliciji sa SNP, SPS osteje "pouzdan partner", ali uvazavajuci "narodnu volju" oni pre
ustaju SNP "kontrolu" vlasti bez otvorenog ucesca.
pozdrav iz NY

Branimir Stulic

pre 11 godina

Nemogu da poverujem da ce preko noci da se u Srbiji vrate na vlast isti oni ljudi koji su bili na vlasti tokom ratnih devedesetih godina. ZBOGOM SVETE! SRBIJE NECE BITI U TEBI..Ponovo me je Sramota sto sam rodjen u Srbiji.

DeXX

pre 11 godina

Gledam sinoc obracanje Nikolica na tv-u. Oko njega pijani harmonikasi, neobrijani, znojavi, mobilni telefoni prste na sve strane, pijani Kemis koji trckara za svakom strankom koja mu ponudi neku crkavicu, neki tipovi sa kajlama oko vrata itd. Dobrodosle 90`` te, zbogom evropo i civilizacijo. Ne mogu da verujem da je narod glasao za coveka koji obecava borbu protiv korupcije sa kupljenom diplomom.

Dovla

pre 11 godina

Mislim da je vreme za veliku koaliciju sns-ds-sps jer jedino nam tako ima spasa a ne da se prepucavaju ! Ds nek uzme resore reg.razvoj, vojska, dijaspora i soc.rad a sns premijer , finansije, poljoprivredu ... Ma dosta je bilo prepucavanja nek se dokazuju medjusobno i napred malim korakom

Lanna

pre 11 godina

Sada DS treba da kazni apoliticne i neodgovorne gradjane Srbije i izabere da ostane u opoziciji pa neka SPS i narodnjaci prave vladu koja ce donijeti 90-te nadam se samo gradjanima Srbije ne i okolnim zemljama. Vidim i "analiticari" tipa Janjica su zivnuli.

yo

pre 11 godina

Realno ako ljudi hoce promene najbolja bi bila koalicija SNS-DSS-SPS. Ljudima je muka korumpiranog DS-a i bahate vladavine! U EU,al ne po svaku cenu,ne smemo vise biti magare u blatu!

isandic

pre 11 godina

Niko mi nije kriv što sam društveno neodgovoran, lenj, razmažen... pa nisam izašao na glasanje! Ovo nije šamar Tadiću, već svima nama koji mislimo da će neko drugi da nam rešava probleme. Stidim se sebe i oprosti mi Srbijo.

Dexterijus

pre 11 godina

Pro-naionalisticka vlast SNS-SPS-DSS ako "nezakera" oko KiM, vec vodi slicnu politiku kao i dosad, moze da Srbiju izbavi iz krize brze no demokrate. Oni su druga "fela" ljudi. Demokrate su krale i pokushavale svima da udovolje. Ovi ce da kradu ali nikom nece udovoljavati.
I drugo sve sto se dobro desilo ovoj zemlji u zadnjih 12 godina u ekonomiji doslo je iz DSS, G17, SPS...ali ne i iz DS-a!!!

Rasa

pre 11 godina

I sta kazes zna se ko ce biti premijer... Nikolicu raspustaj parlament pod hitno i raspisuj nove izbore da se jedno zauvek otarasimo Dacica, Dinkica i Cede a DS na postenim izborima nece preci vise od dvadeset mandata.

Zgrozen i zgadjen

pre 11 godina

Neka im i Toma predsednik, neka i Kostunica premijer, neka i Dacic u vladi.

Dici ce se inteligentan narod ponovo na 6. oktobar, ali ovoga puta na pravi. Nijedan od ovih gore navedenih se posle toga nece vise NIKAD baviti politikom.
Dajmo im godinu, dve, a kad ovu zemlju dovedu do ivice unistenja, onda ce se vratiti stvari na pravo mesto, a ove vise nikada u zivotu necemo videti posle.

A Tadicu, valjda si sad shvatio nesto...

perica

pre 11 godina

Od Dacica sam ovo i ocekivao.Jedino se Palma moze usprotiviti koaliciji sa Sns ali pitanje koliko on moze da utice.Jednom recju obrali smo bostan.Bice rata.,Siptari samo cekaju ovakvu vladu i predsednika.Ja bogami pasos pa bezanija,nece ovde biti zivota.

ADI

pre 11 godina

ja mislim da je G nikolic qe da srbiju vodi puno bolje nego tadic kada se zna da je tadic bio veci nacionalista nego kostunica jer on bio demokrat samo na papiru i mislio da ce evropa trpiti jos dalje i zbog toga mislim da problem kosova ce se brzo resiti i srbija ce da udje u evropu gde mu je mjesto i zivicemo ko komsije bez obzira gde je granica

kameni

pre 11 godina

Neka napravi SNS vladu sa SPS pa nek nas vrate u 90.! I onda će narod (valjda) shvatiti ko su i sta su! DS će onda za 5 godina sam formirati vladu!

petar petrovic

pre 11 godina

Braco, svaka cast izabraste agresiju, nepostovanje, cinizam, dvolicnost, izmisljotine i laz, neka Vam je bog na pomoci ali neverujem da i on moze da Vama pomogne.Sada sam bar jednu dilemu rascistio Toma ce da ugasi poslednje svetlo u balkanskoj krcmi

Nesrećnik sam od malena, od sve muke pesme pevam...

pre 11 godina

Koji je ovo ***** od čoveka, nemam reči. Takav čovek će da nam kroji sudbinu OPET, iznova i iznova, samo sada sa Radikalima (u pitanju je samo promena imena stranke).

LJudi, imao sam 18 godina kada su mi ovi isti(u tada proširenom sastavu) slali u besmisleni rat na Kosovo (znaju oni zašto je bio besmislen). Postao sam težak invalid, koji se i dan danas bori sa stotinu zdravstvenih problema. Ako ovi skroje vlast, biće to poovratak na ono najgore, ali to smo izgleda i hteli.

Borise Tadiću, ti si kriv za ovo. Nikada ti neću oprostiti.

S

pre 11 godina

Ja ne mogu da verujem da je Nikolic pobedio. Svi oni koji najvise gundjaju, a ne izlaze na izbore nadam se da su srecni. Ne razumem da samo 46% gradjana zanima ko ce voditi drzavu. I evo opet smo seljacki narod, koga ce Nikolic da predstavlja u svetu, mene je sramota!

View

pre 11 godina

Setih se 'zaboravljene' afere Index (i zvučnih imena njenih aktera, kao što je Trivan). Setih se direktora-srednjoškolca Javnog servisa 'evropske' Srbije. Setih se da nam je tokom drugog Tadićevog mandata, Biljana Plavšić postala sugrađanka. Setih se kako je jedna kafanska tuča postala državna tajna (!?) a račun te tuče ispostavljen svima nama. Setih se Zorice Tomić i njene pariske stanarine od "tričavih" 7.000 evra.

Setih se grljenja Tadića i Dačića i izjave da "svaka stranka ima svoju bol". Setih se V. Jeremića i njegove bespoštedne 'borbe' za davno izgubljeno Kosovo i još bespoštednijeg trošenja ko zna koliko miliona nečega u tu svrhu. Setih se odlaska Tadića i Jeremića na proslavu godišnjice Gadafijeve vladavine i nekog privatnog aviona plaćenog budžetskim novcem, ne bi li V. Jeremić stigao na vreme iz Londona u Tripoli (a kriza drma li drma, pa su penzije i plate morale biti zamrznute).

Setih se da smo u Savetu Evrope podržali kamenovanje žena u Iranu, vojnu huntu u Burmi ... i, generalno, da smo pod vođstvom Tadića i njegovih "demokrata" ponosno digli ruku kad god je trebalo podržati nekog belosvetskog masovnog ubicu sopstvenog naroda. Setih se Lukašenka na Kopaoniku u društvu vladajuće "elite". Setih se spomenika azerbejdžankom diktatoru Alijevu na Tašu.

Setih se mrtvih gardista sa Topčidera, Leskovca ... i ćutanja "demokrata" na tu temu. Setih se 'mudre demokratske' strategije beganja sa svih međunarodnih skupova na kojima je prisutan neki Albanac. Setih se gradnje škole u susednoj državi novcem građana Srbije, dok osnovci u Srbiji još koriste čučavce.

Setih se nekih zakona donetih po tzv. 'hitnom postupku', kao što je recimo Zakon o informisanju. Ili, Zakon o izvršenju i obezbeđenju ...

Setih se "reforme" pravosuđa i zastare postupka protiv M. Miloševića. S druge, pak, strane ono što nije zastarelo su 'dugovi' građana državnom posredničkom preduzeću Infostan, te su građani 2009. godine plaćali 'dugove' (+ kamate) iz marta 1999. godine (meseca kada je počelo bombardovanje).

Setih se Mladićeve (BiH) i Miloševićeve (CG) penzije iz budžeta Republike Srbije. Itd., itd., ...

Pa mi nije jasno - Zašto se plašite T. Nikolića?

sasa jokic

pre 11 godina

Cekajte, ako je Tadic mogao sa Kostunicom, pa sa Dacicem, pa sto ne bi mogao sa Tomom?
Toma je rekao nastavljam evropski put, znaci tu nema mesta za Kostunicu.
Uostalom sada vise nije bitno, ovaj narod je sludjen, DS nije stranka koju je nekada vodio Zoran, SPS je nasminkan, kao i SNS, mislim da ce ta sminka polako poceti da se skida, i sve vise cemo se vracati nazad.
Mislim da i Evropa sada ima dobar razlog da nas uspori.

miroslav

pre 11 godina

ova država srlja u veću propast od one u koju nas je uvalio Milošević.
juče sam bio u Arilju gde jasno i glasno pozivaju na isterivanje Fiata iz Kragujevca sa još većim pretnjama da sve treba zapaliti,pobiti....

Ljubivoje I

pre 11 godina

Tek ću se definitivno razočarati u DS ako se sada posle poraza upinje da sastavi vladu. Treba ih pustiti da se ponovo konstituišu kao devedesetih. Neka nastave svoj započeti posao. Sve je isto samo njega nema.Predlažem da im se ponudi Vesna Pešić da ih nauči lepom ponašanju.

justina

pre 11 godina

Pustite demokrate SPS i SNS da naprave vladu, neka opet narod dobije crveno-crnu koaliciju, tako je hteo, malo je bilo. A vi u opoziciju i dobro razmislite zasto je ishod ovakav. Na zalost, najbolji medju vama je kaznjen. A s njim i cela Srbija.

ГЛАС НАРОДА СРБИЈЕ

pre 11 godina

Мудри људи слушају глас народа Србије, који је на изборима гласао са 80% за проевропске странке. Зато је најбоље решење ВЕЛИКА КОАЛИЦИЈА најјачих проевропских странака СНС, ДС, СПС и друге мање странке, које су спремне БЕЗ УЦЕНА да помогну што бржем ЕВРОПСКОМ путу Србије, без криминала и корупције.

Када главни политичари не слушају ГЛАС НАРОДА на следећим изборима губи 1/2 гласова: Слоба, Вук, Коштуница, Шешељ, Тадић,..

Lepe vesti se brzo šire

pre 11 godina

Nationalist Wins Serbian Presidency, Clouding Ties to the West

— Tomislav Nikolic, a nationalist and former cemetery supervisor, was elected president of Serbia on Sunday......

New York Times

http://www.nytimes.com/2012/05/21/world/europe/serbian-presidential-elections.html?_r=1&ref=world

Srećno nam predsednikovavavsnjejeeeee ojha!!

jugo

pre 11 godina

Glasao sam za Tomu ne zato sto ga "mirisem" nego zato sto mi se Boris smucio a jos vise svita oko nega.
Kazu bice rata sa Tomom, hahahaha, pa kad pomislim na onu Trivanku, Malovicku, Homena, Dulica, Pajtica, Sutanovca i Petrovica pa prosto pozelim da bude rata samo da ih vise ne gledam.

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

Ljudi,vi koji pricate da ce biti rata. Moram da vas podsetim da DS drzi vecinu medija u Srbiji i da kod nas vlada jedan ogroman medijski mrak. Vecina informacionih sredstava Tadica je predstavila kao neporocnog vizionara,dok je Toma predstavljen kao olicenje Adolfa Hitlera koji ce da zarati sa celim svetom. Poenta ove propagande u novinama je bilo da se zastrasi biracko telo i da samim ti odustanu od davanja svog glasa Nikolicu. DS je u toku ovih izbora vodio jednu od najprljavijih i najodvratnijih kampanji u istoriji. Meni se licno smucilo da gledam anti-reklame o Nikolicu,gladni Toma,EVROPSKA buducnost Srbije,onda onaj tako izmanipulisani klip da nema pregovora sa EU itd. Izjava Sutanovca da naprednjaci hoce da naprave od Srbije svinjac posto je to njihovo prirodno okruzenje je sramotna,alo bre zemljace ko si ti da govoris da je stranka za koju je glasao NAJVECI broj gradjana Srbije za svinjac? Glasao sam za Tomu,ali ne zato sto sam pristalica SNS-a,vec zato sto su mi se Tadic i zuti zgadili,i verujte mi vise sam srecan sto necu morati Borisa da gledam ovih 5 godina,nego sto ce mi Toma biti predsednik. Rata nece biti,samim ti posto je sve to gore bila jedna prvljava propaganda DS-a.

Iskreno se nadam da ce redakcija B92 objaviti moj komentar,posto cilj ovog komentara je da propagira slobodu medija najvise. Zahvalan unapred.

5. Oktobar

pre 11 godina

Cisto da pojasnim situaciju: kvazi-radikali i SPS imaju većinu u parlamentu i predsednika republike. O kakvim "promenama" vi to govorite?

gumeni bombon

pre 11 godina

e sad je prilika da srbija i grcka naprave balkansku uniju koju smo hteli prije balkanskih ratova!!! i da se super druzimo ovde na balkanu!!! ako nas puste naravno jer nisu to uradili u vreme balkanskih ratova sto bi sad!

Iva

pre 11 godina

Svi bismo da vidimo i to čudo, kolicija DS SNS. Ali pitanje je kako bi to funkcionisalo. Bilo bi preglasavanja u samoj većini, naprednjaci bi se pokoravali Tomi,ko zna kako bi to funkcionisalo... Logično bi bilo da se Tadić i ekipa zapitaju malo šta ih je snašlo i da ih to motiviše da prave ozbiljnu vladu čiji će stožer biti jak premijer, a ne mutavac kao Cvetković. Treba nam jak premijer,samo tako da se spasimo od ovog zla što nas snadje.
Sramota je, predsednik bez znanja jednog jedinog stranog jezika, ne mož da mrdne bez prevodioca nigde.
NYT objavio : Tomislav Nikolic, a nationalist and former cemetery supervisor, was elected president of Serbia- msm da je jasno šta nas je snašlo....

BI

pre 11 godina

Voleo bih da se napravi velika koalicija DS-SNS pa da ovaj Dačić pita šta se desilo. To bi bilo i najpravednije jer su te dve stranke dobile najveću podršku u biračkom telu. Kako može biti pravedno da SPS bude u vlasti a ne bude DS ili SNS?

Stari lisac

pre 11 godina

MOZDA VAMA ZVUCI GLUPO ALI JA SAM POCEO DA VADIM METALNE KANTE IZ PODRUMA..bice biznisa..heheheh...A da porucim i onima koji imaju stare automobile da ih osveze jer ce im trebati...ovi sa direktnim ubrizgavanjem tesko da mogu da podnesu mesavinu benzina i vode...

Veljko

pre 11 godina

Za Tomu, a i nas nezaposlene je najbolje da, ako vec nece ovi vlastodrsci dosadasnji da ga puste da normalno vlada sa SNS-om kako je narod izglaso na Djurdjevdan, da ih lepo pusti da se krckaju jedno godinu-dve na vlasti dok nas ne dovedu do Grckog scenarija i onda da ih na vanrednim izborima lepo pocisti za narednih 20 godina.

darko

pre 11 godina

za sve ove godine stekao sam visoko misljenje o Dacicu, sad je red da vidim da li je to moje misljenje opravdano. Nista nije komplikovano, SNS-u fali jedna straka i to je SPS, moze i moja baba da bude mandatar, ako dogovor sa DS-om stoji onda nema veze kome ce prvo da da mandat, posto SNS nema sa kim da pravi vladu

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Stvar je jenostavna. NS+SPS+DSS, sa Dačićem kao premijerom. A kada se bude odlučivalo o Evropskim stvarima, DS kao, provereni Euronisti, glasaju za iz opozicije.

Marko

pre 11 godina

U ovom trenutku, najbolja vlada bi bila DS-SNS, Jorgovanka ministar finansija, Djilas premijer. Gradonacelnik neka bude ko bude. Ako imaju pameti to ce i uraditi.

Goran

pre 11 godina

ja volim sto ce sve biti komplikovanije, i nadam se da ce se tvoja jeftina racunica pokvariti.
ti si zlo ove Srbije, uvek si bio i bices.
nadam se da cu i tebi uskoro videti ledja.

pruki

pre 11 godina

Samo dve stvari Tadić je zaslužio da izgubi ali mi nismo zaslužili da nam predsednik bude Toma Nikolić. Drugo nadam se da će kad skinemo ove "nove" konačno svanuti 6. oktobar ali stvarno.

govoritj Moskva

pre 11 godina

DOBRO POZALOVATJ v ROSIJU.Zaboravite EU i bacite se na izgradnju Ruske vojne baze u NISU.Ne zaboravite da vam je novoizabrani predsednik u pratnji Kostunice u MOSKVI 25 maja na kongresu njihove partije gde ce dobiti nova uputstva.

Vlada

pre 11 godina

DS treba da odustane od forimiranja vlasti i da istu prepusti SNS-SPS + eventualno DSS koaliciji. Realnost je da je narod glasao bas za to i da to treba i da dobije. DS treba da ode u opoziciju, izbaci likove poput Dulica, Trivanove i ostalih i vrati se na kolosek od pre 10 godina. Sto se tice mene, ja cu rado za taj period odleprsati odavde :)

Bojan

pre 11 godina

Tadic mora da shvati kakvo mu je okruzenje i da ce za DS biti pogubno na duze staze da ide sa SNS-om. Oni konacno moraju da naprave neke rezultate u dnevnom zivotu ljudi, a sa SPS-om ostaju cementirani tu gde su.
Naprednjaci da pruze podrsku Tadicu, da se napravi cistka u DS-u i da se zajedno formiraju vladu.
Ali ne na personalnim resenjima, vec na konceptu reformi za koju ce biti neophodna cvrsta volja i velika podrska.
Da DS da jakog premijera(npr Djilas) a da vladu KONTROLISE parlament, kako do sada nikada i nije!

cccc

pre 11 godina

Dacicu u svoj ovoj prici ti si ispao najsmesniji.Garantujem da Palma i Krkobabic vise ne zele da prave vladu sa DS.Zato sada Dacic modifikuje svoje izjave.Ipak je SNS osvojio najvise glasova na izborima i normalno je da mandatar bude njihov clan.I logicno bi bilo da socijalisti u tome ucestvuju.

Shonke

pre 11 godina

Sad se svi ovi što nisu glasali za Tadića bave kadrovskim rešenjima u DS-u. Šta se vi štrecate oko toga?
Što se ne bavite listom SNS-a u kojoj su ljudi sa poternice (BK), ljudi u zatvoru (JP putevi, Železnice) i ljudi JUL-a (Vulin)?
Da ne govorimo i o mrljama na biografijama Tome i Vučića.
Pa sad treba DS da se pročisti... Da, treba da se reši balasta nesposobnih licemera (Dulić i slični) i tajkuna koji deluju iz senke, kao i da stranku počnu da vode sposobniji ljudi (npr. Ješić, Djilas...) ali to su njihove stvari.
Treba sami da analiziraju zašto su dozvolili da izgube u Beogradu. Tu je Tadić izgubio izbore. Nikad se nije desilo da kandidat proevropskog demokratskog bloka izgubi u Beogradu.

Drugo, ovi što su glasali za SPS su stvarno najveći genijalci. U poslednje 22 godine za vreme ni jedne vlade u kojoj je učestvovao SPS nije bilo boljitka po građane Srbije.
DS je bio u vlasti od 2001 do 2003 (DOS) i 2008-2012, DSS 2001-2003 (delimično u tom mandatu u okviru DOS) i 2004-2008 a SPS 1990-2000 (malo sami malo sa SRS) i 2008-2012. G17 u raznim oblicima od 2001-2012.

Dakle, čak i za vreme vlade DSS tokom koje je došlo do zastoja u evrointegracijama i najvećih lopovluka u privatizaciji i upravljanju javnim preduzećima posle obaranja režima SM (vidi: insajder, preporuke EU o privatizaciji itd.) došlo je do nekog rasta privrede. Ali zato tokom mandata svake vlade u kojoj je učestvovao SPS bilo je lošije na kraju nego na početku rada te vlasti.

Bora

pre 11 godina

Glasao sam za Tomu ne zato sto ga "mirisem" nego zato sto mi se Boris smucio a jos vise svita oko nega.
Kazu bice rata sa Tomom, hahahaha, pa kad pomislim na onu Trivanku, Malovicku, Homena, Dulica, Pajtica, Sutanovca i Petrovica pa prosto pozelim da bude rata samo da ih vise ne gledam.
(jugo, 21. maj 2012 13:10)

Super!!ajde molim te samo ostavi podatke adresu ime prezime broj lk. Da te regrutujemo kad bude tog rata da ides u prve redove.vazi?

Zolja

pre 11 godina

Dođe vreme kada pametni zaćute, budale progovore, a fukara se obogati.
Ivo Andrić
Evo, opet nam stiže to vreme, da se bogati nov afukara, a ni od ove stare se nismo oslobodili.
Pomozi nam Bože u danima koji dolaze, daj nam strpljenja i snage.

Filip

pre 11 godina

Ovo je sasvim logicna posledica prevare koja je servirana narodu 5. oktobra 2000. Glavni "neprijatelj" svih je zapravo bio samo SPO, jer se jedini dosledno zalagao za otvaranje dosijea, istrage i lustraciju. Skinuli su samo Slobu, ali su svi drugi igraci ostali, prikljucili im se novi i svi se ojacali pod laznim utiskom demokratije. Protiv vec "nacetog" SPO je pokrenuta medijska hajka a nikada nista nije dokazano, pa ni prica o famoznim stanovima u Beogradu, jer su oni koji su te stanove uzeli uglavnom clanovi drugih stranaka koje su sa SPO cinili vlast u BG. Narod je naseo na stravicnu propagandu i poverenje poklonio onima koji su ga prevarili. Nama kao narodu ostaje da se napokon probudimo i spasimo ono sto nam je preostalo, a onda nas cekaju decenije oporavka u jednoj, nadam se, zdravijoj i srecnijoj atmosferi.

Za krađu glasova nema opraštanja

pre 11 godina

Dačić je kao ministar policije znao da je prvi krug izbora pokraden i da će se teško to ponoviti na isti način u drugom. Zbog toga je i žurio da pre drugog kruga obezbedi sebi mesto premijera a svojima najvažnija ministarstva.

Beloved

pre 11 godina

1990 - 23 godine. Sada 45 i pitam se da li ću ikada dočekati da se u ovoj zemlji zauvek raskrsti sa facama tipa Toma, Koštunica, Ilić, Vučić, Dačić, Karić ? Najbolje godine života su mi otišle u nepovrat a kad samo pomislim da će ovi da jašu 4 godine dođe mi da povraćam ! Crveno-crna koalicija ponovo jaše. Prvo što će nam se desiti je uvođenje viza. Cenim najkasnije do jeseni. Srbijo LAKU NOĆ !

Darko

pre 11 godina

Vidim da ste shvatili i ti i Bajatović i to veoma brzo. Nego šta bi hoćeš li ti biti premijer? Što se mene tiče DS može da se iskupi samo ako napravi vladu sa SNS i uhapsi tebe i Palmu. E da, pozdrav za Borisa Tadića i samo da ti kažem izgubio si izbore od Tomislava Nikolić čoveče...

Saša

pre 11 godina

Pričaju ljudi da se radi o kompromisu. Da se ne čačka kradja izbora u prvom krugu, da ne pukne bruka, a za uzvrat Toma na mestu predsednika. Uzgred, u Srbiji niko ne može da dođe na vlast, a da se predhodno nije obavezao da radi za interese SAD i EU! Tu su uvek strane ambasade za sve vrste konsultacija u hodu.

miki

pre 11 godina

Interesantno kako Dacic i SPS nisu bili ,,zlo iz decedesetih'' dok su bili u koaliciji sa Tadicem, a sad cim je frka, cim postoji sansa da se neprirodna saradnja SPS i DS prekine, odmah se vracamo u proslost i vise SPS nije prihvatljiva... Licemeri.

nemanja

pre 11 godina

Ja sam tek napunio 18 godina i nisam ni izasao na ove izbore iako sam mogao. Iskreno mrzelo me je da odem da glasam posebno kad sam video da je do 5h izaslo samo 33% glasaca. Da sam otisao glasao bih za Tadica ne zato sto on nesto vredi i valja nego zato sto mislim da je Nikolic jos neobrazovaniji od njega. Koliko sam video taj covek ni engleski ne govori.
A sad jel moze neko da mi kaze sta ce se desiti ako Nikolic postavi za mandatara nekog iz njegove stranke a on ne uspe da sastavi vladu?? Jel se ponovo ide na izbore? I da li ce on mozda to namerno uraditi u nadi da iskoristi situaciju i pokusa da dobije vise mesta u vladi nego sto sad ima?

sale

pre 11 godina

@(Gradjanin Srbije, 21. maj 2012 11:55)

Biti radikal (Seseljev ili Tomin, sve jedno) je stanje svesti... Vi ljudi vec 20 godina lupetate o nekakvom medijskom mraku, a ne skidate se sa televizija...
Kakav medijski mrak, kad tvoja stranka direktno kontrolise desetine medija po srbiji... Medijski mrak je bio u vreme dok je preposteni vucic bio ministar informisanja... Ovo danas, to je medijska anarhija, u kojoj svako moze a objavi sta god hoce, bez ikakvih posledica...

Stevka

pre 11 godina

koji je ovo licemer. njemu je bitno da vlada. sve jedno sa kim. njega ne zanima pravac niti kakva ce politika da se vodi. vazno da je on u fotelji. komunjara

Jututunsko vrzino kolo

pre 11 godina

Razmislite malo, gospodo iz SPS-a, koalicija sa DS-om je definitivno gubitnicka. Na ovim izborima DS je dobio manje glasova nego na proslim, BT je doziveo opravdani i ocekivani krah. Mozda je najbitnije pogledat PRAVOJ istini u oci i prihvatiti da je veliki deo glasova DS i URS ustvari KUPLJEN. Ako SPS misli da postane relevantna politicka opcija levice, preporucujem joj da ne pravi trule kompromise sa gubitnicima, radi kratkorocne koristi, jer ako DS ne nepravi ozbiljnu reorganizaziju, na sledecim izborima ce biti oduvana sa politicke scene poput SRS-a, a i vi cete se vratiti na poziciju od 2000. zajedno sa njima.

mike

pre 11 godina

Da sam na Tominom mestu, ne bih isao na varijantu da SNS, po svaku cenu, pravi vladu. Iako sam glasao za Nikolica i SNS, smatram da im je to, prema rezultatima izbora i rasporedu snaga, mnogo bolja varijanta. Ovako morace da ulaze u koaliciju sa prevrtljivim Dacicem, koji ih je vec par puta prevario. Mislim da bi to bio jako los potez. Daleko im lepa kuca. Neka ga ostave demokratama, njima bolje ide sa njim :-)
Bice kohabitacije, pa sta? To je mozda i super varijanta, jer ce u tom slucaju kontrola izvrsne vlasti biti stalna. Kada su predsednik i kompletna vlada iz jedne te iste stranke, to neminovno vodi u korupciju drustva, cijeg smo se prisustva nagledali svih ovih godina. Kod Tadica se vise nije znalo u kojoj funkciji kada nastupa, da li kao predsednik drzave ili stranke, mada je svoju stranku mnogo vise favorizovao. Kohabitacija je bila balast kada su u vladi bili DS i DSS, ali samo iz jednog jedinog razloga, zato sto je Tadiceva DS bila u vlasti i sto je on vec tada pokazivao da zeli apsolutnu vlast u Srbiji.

Aleksa

pre 11 godina

@ (sasa jokic, 21. maj 2012 09:55)

Sto se tice usporavanja ka EU, tu smo usporeni jos 2003 kada je DS polako poceo da skrece sa Djindjicevog puta a totalno smo ustopovani 2008 kada je DS usao u koaliciju sa SPS-om. Tako da ovo ne moze nista gore da nas uspori ka EU.

Mita

pre 11 godina

@Voja
Ne Vojo to nije želja birača...Birači nisu hteli Koštunicu i taj put,jer da jesu dobio bi mnogo više!Birači su želeli ovaj put od 2000,a ne devedesete,ali su kaznili vlast ne zbog evropskog puta,nego zbog partijske države i lopovluka...Zbog toga!Tako da jedino što je sigurno je to da,Koštunica se neće uopšte pitati o budućnosti Srbije...

svirko

pre 11 godina

haha, nato pravi raketni stit rusima ispred nosa, izrokali su pola afrike i azije, balkan. pa da li mislite da ce nato dozvoliti rusku bazu u srbiji? ili crnu rupu u EU?

btw, pazite se rusofili ima i srba za nato, sto bi se reklo, cuvajte ledja i cekajte rusku pomoc (:

milan

pre 11 godina

Zanimljivo je kako su se svi odmah setili koja su ustavna ovlascenja predsednika.
Sta to znaci, Tadic je nemilice krsio ista ta ovlascenja, ali posto ga "volimo" bilo mu je oprosteno sve?!
Principijelnost, legalitet, legitimitet...gde je to u ovoj zemlji? Ako je neko "nas" sve mu je dozvoljeno, ako nije, udri odmah.
Nadam se da po pitanju usavnih ovlascenja Nikolic nece biti ni priblizno tako ocajan kao bivsi predsednik, Tadic.

Žurkolomac

pre 11 godina

U ovoj zemlji izgleda mnogima nije jasno da tita vec dugo nema. Ne moze tadic da bude na vlasti 100 godina, a Srbija uz to propada sve više. Nije ni ovaj novi ništa bolji, ali zato postoje demokratski izbori da se nešto proba promeniti i pomeriti. Mada licno mislim da je potpuno svejedno ko je u Srbiji na vlasti, dok sami ljudi ne promene svoju svest i ponašanje...

Ko te ne zna, skupo bi te platio

pre 11 godina

Dacicu juce si rekao da dogovor ostaje, danas ti je vec komplikovano, sutra ces reci kako ponovo treba da se razmotre neki stavovi, a u sredu ces sastaviti vladu sa SNS i Kostunicom?

Srki

pre 11 godina

Bilo bi mi ostvaranje životnog sna da koaliciju naprave DS i SNS, pa neka budući "premijer" crkne od muke. Ovo bi za Srbiju bilo najbolje rešenje, ali kada su političari ovde radili u interesu naroda? Nikada.

ivica kv

pre 11 godina

Tako vam i treba DS-ovci,probudili sre vampira i oziveli sad gledajte kako vam vraca...toliko o istorijskom pomirenju DS-a i SPS-a...kad je svima pao mrak na oci oni su se ljubakali i sve nas koji smo 12 godina prolivali i krv da smenimo SPS i Milosevica,oni su nas na kraju pljunuli,toliko o DS-u.

Alcale

pre 11 godina

"To znači da mandatara postavlja predsednik i pitanje je kome će dati mandat. Svakako sve će biti komplikovanije"
Čekaj BRE pa zar to nije inače PRAVILO koje MORA da poštuje predsednik ili je to još jedno pravilo koje vi i DS ne morate da poštujete?!
UVEK I SVUDA je pravilo da se mandat PRVO daje najvećoj parlementarnoj stranci! Samo u srbiji se miševi okupe a već saziva ignoriše najveću stranku i otuda zapravo i potiče stanje zemlje.
Građani su žrtve političkih kompromisa platio je Boris platićeš i ti za ignorisanje volje građana!

sve je jasno

pre 11 godina

Ivica ce se prikloniti onome koji mu najvise ponudi. Setite se kako je SPS iskulirao Vucica u Beogradu na prethodnim izborima iako su se bili sve dogovorili. Nema razloga da verujemo da isti scenario nece biti i sada. Nova vlada SNS-SPS-DSS u najavi.

slucajni_prolaznik

pre 11 godina

ja nisam izasao na izbore! zasto?
zato sto nisam imao za koga da glasam. imao sam nameru da glasam za Tadica,a li nisam mogao zbog ekipe oko njega...odlucio sam da ostanem kuci.

Nex

pre 11 godina

Ako se posle ovih izbora konsoliduje građanska Srbija i ako dobijemo realnu opciju koja ne mora da kalkuliše sa Dačićima, Palmama i ostalima, onda ćemo mi biti pobednici ovih izbora. U protivnom upadamo u totalni mrak iz koga nema izlaska. To će biti kao zatvorska kazna od 5 godina sa tendencijom produženja.

Maks

pre 11 godina

@ (ACA, 21. maj 2012 11:27)

Koalicija DS-SPS uopšte nije neprirodna jer su po programu i političkom pravcu te sve stranke vrlo slične. Koliko puta bi Tadić trebalo da ponovi da je DS u socijalističkoj internacionali? DS spada u "socijaldemokrate", a SPS u "demokratske socijaliste", tako da su obe stranke socijalističke, samo što su socijaldemokrate (DS) nešto otvorenije prema kapitalizmu.
Zbog toga je DS-u SPS mnogo bliži i od DSS-a (koji se po programu i političkom pravcu znatno razlikuje od DS, a to što su nazivi stranaka slični nije baš nešto bitno) i od SNS-a i od većine drugih stranaka.
To nije samo neko moje mišljenje, nego lako može da se dođe do tog zaključka ako se uporede programi stranka, a i DS je mnogo puta ponovio da su oni u socijalističkoj internacionali.

Bojan

pre 11 godina

"narod je dao glas SPS-u za koaliciju sa DS i to ne treba menjati !!!"

Pa narod je vrlo jasno rekao sta misli o toj koaliciji i kao sto je ispratio Tadica, ispratice i vas! A jos je Tadic najjaci igrac u toj opciji, pa se presaberite malo.

Nenad

pre 11 godina

(Zoran Jankovic, 21. maj 2012 12:34) Nisi u pravu.Na parlamentarnim izborima je pobedila vladajuca koalicija.DS 67 poslanika,koalicija oko SPS-a 44,Dinkicev URS 16,sto znaci da su dobili 127 mandata bez nacionalnih manjina koje su podrzale prethodnu vladu,sa njima broj mandata skace iznad 130 sto je komotna vecina u skupstini.

Posmatrač

pre 11 godina

Sve izdajnici i prodane duše. Zabole vas sve za Srbiju i narod. Jedan je izdao Miloševića, drugi Šešelja. Više nam je muka od goluba preletača. Oni koje je mrzelo da izadju na izbore, očigledno i ne razmišljaju o svojoj deci i budućnosti Srbije. Tražili ste, pa sad gledajte. Opet će pošten svet da ispašta. A omladina put pod noge u beli svet.

bojan

pre 11 godina

mene nije sramota sto sam rodjen u Srbiji kao neke ovde.Izbori su bili i prosli ko vam je kriv sto niste izasli na glasanje.Sada pljujete sve redom i uvek vam je neko kriv sto je ovaj predsednik a onaj premijer.

precanin

pre 11 godina

E Tadicu, Tadicu, da mogu sa zadovoljstvom bi ti zavukao saku za uvo da se naucis pameti ! Pravio si pomirenje sa SPS-je a da svoje clanstvo nisi pitao ! Zasto ? Sada, kada je Dacic opran, okrenuce Ti ledja samo tako ! Zar Ti to nisi znao ? Njemu si poverovao , pljunuo si zrtvu koju je Djindjic dao, nije Ti ta poruka bila jasna ?

Ne zelim da vredjam

pre 11 godina

Jeste smesno i zalosno sa ovim Dacicem.
Ali evo da pomognem DS-u:
Mora da se oslobodite nekih likova iz vase stranke.Dobro razmislite o Homenu, Trivan,Milivojevicu, Malovic, Pajticu, Sutanovcu,Petrovicu...za pocetak.
Spustite se na zemlju i pogledajte ozbiljno kako se zivi i sta ste uradili. Manite se pomodarskih fazona iz kruga dvojke.Odreknite se maksime "Evropa ili smrt". Po potrebi isterajte neke mangupe iz svojih redova. Ako iole nesto od ovoga poslusate vidimo se za 4 godine.I na kraju - imajte u vidu da smo mi gradjani jos uvek zivi i da bar disemo,ako ne jedemo mnogo.

Republika Srpska

pre 11 godina

pametan čovek,u ovoj vladi do sada je i onako jedini dao jasan i iskren stav o Kosovu,,,,SPS i SNS i DSS,kako se sinoć Nikolić lijepo nasmeja na pomen Dačića a i krajnje je vrijeme da se vodi pluralistička i prizemna politika,niti na nebu niti pod zemljom

Hasan

pre 11 godina

Pa ovo je cista manipulacija Dacica s Tadicem, jer je njemu lakse sa Nikolicem povratiti pozicije svoje partije. Za to im ai podrsku medjunarodne zajednice.

slobodan tanasijevic

pre 11 godina

Socijalizam funkcioniše po načelima nauke i razuma. Pri tome se radi o nauci samo iz oblasti materijalne sfere,a sam razum uvek i u ogromnoj meri robuje strastima.Tako ovaj društveni sistem ne može da usreći ljude.Postoje drugi savršeniji društveni sistemi koje bi trebalo primeniti.

realnost

pre 11 godina

E pa dragi moji gradjani i gradjanke Srbije tako je to kada sve ste je trebalo da bude odradjeno 6. oktobra nije odradjeno.Bili su im drazi novci i tajni dosijei a sada gledamo splet.....Kada nekog ne procesuiras kada je to vreme onda precutno podrzavas to sto je on uradio i onda te narod kazni!!!!!
Dacicu NE ZANOSI SE da ces ti drugacije proci za 4 godine ako napravis koaliciju sa SNS jer ces narodu tako samo otvoriti oci koliko si ustvari isti onaj potparol sps-a za vreme Milosevica!!!!!Meni je zaista dovoljno da vidim ko ti sedi u glavnom odboru a i SNS-u takodje i da sve shvatim!!!!Ali ocigledno narod premalo zeli da vidi neke stvari!!!!!
D-dine bivsi Predsednice....radili ste i sada skupljate plodove svoga rada!!!!!!Svi su vam bili drazi od prirodnih koalicionih partnera i izvornog DS-a tako da sada razmisljajte malo koga trebate da zovete u vladu!!!!!KONACNO da i vas opauci narod....ali onako dobro.....valjda ste shvatili da je narod spreman i na kraci period krize ali da se neke stvari rese!!!!!Mozda resenje nije Nikolic ali na svu srecu samo su u pitanju predsednicki izbori tako da DOBRO razmislite sta vam je narod porucio!!!!!!
Valjda ce se sada neko opametiti!!!!!!!!!!videcemo ko!!!!!!

HowlingWolf

pre 11 godina

ja mislim da je G nikolic qe da srbiju vodi puno bolje nego tadic kada se zna da je tadic bio veci nacionalista nego kostunica jer on bio demokrat samo na papiru i mislio da ce evropa trpiti jos dalje i zbog toga mislim da problem kosova ce se brzo resiti i srbija ce da udje u evropu gde mu je mjesto i zivicemo ko komsije bez obzira gde je granica
(ADI, 21. maj 2012 10:21)

Slazem se - izaberite demokratsku vlast na Kosovu i da pomerimo granicu gde je i bila, i onda svi lepo zajedno u Evropu.

ACA

pre 11 godina

Neprirodna i u svakom smislu nelogicna koalicija DS-SPS moze samo jos vise da destabilizuje srbiju, ali neka i oni ce biti kaznjeni na sledecim izborima,narod sigurno ne zeli ovakvu opciju

mapajopolipinapa

pre 11 godina

(jugo, 21. maj 2012 13:10)
Jugo, ni u snu o zlu ne misli, ali ni u snu. Kao dete sam prosla kroz ratne 90-e i znam sta je to i sta je strah, mada kao dete nisam imala strah od smrti, ali sam se plasila za roditelje.
I ja sam podrsku dala Tomi, mada je do sada podrsku dobijao Boris, ali toliko minusa, pa mislim da je i sam Tadic i svita oko njega bila svesna da nam govori o sigurnoj buducnosti njih tj. Trivanke, Sutanovca, Djedlica, Tadica, da ne govorimo o Pajticu i ostatku ekipe. 2007. i 2008. sam verovala u DS, pa ko zna mozda ih opet odabere nekada i to nekada kada zaboravim sve ovo sada, ili nekada kada uspem u ostvarenju najvece zelje koja se odnosi na roditeljstvo, a uz to mora i posao.
Pozdrav Jugo

6. Oktobar

pre 11 godina

Cisto da pojasnim situaciju: kvazi-radikali i SPS imaju većinu u parlamentu i predsednika republike. O kakvim "promenama" vi to govorite?
(5. Oktobar, 21. maj 2012 09:18)

O pravim, a ne kozmetickim promenama! Jasno mi je bilo da pored Kostunice nece svanuti 6. oktobar, ali nisam mogao ni da sanjam da se to nece desiti ni za vreme apsolutne vladavine DS-a!
Jasno vam je da narod ne zeli ovakve kombinacije, jer nikada ne dobije vladu za koju je glasao, a na kraju je uvek neko drugi odgovoran!
Hocu da znam za koga glasan i hocu da znam ko je JEDINI odgovoran za sve postupke! Trebali ste menjati izborni zakon, ali ocigledno ste imali drugacije kalkulacije - ocigledno ste se zaigrali!

poenta cele priče

pre 11 godina

Mislim da i Evropa sada ima dobar razlog da nas uspori.
(sasa jokic, 21. maj 2012 09:55)

Što i jeste cilj svih ovih koji nam prosečnu robu prodaju za mnogo novca. Najveća prepreka putu u Evropu su naši lokalni monopolisti. A to znači mnogo novca stoji iza ideje o usporenju tog puta, kao fora zarad naše nezavisnosti i identiteta, tralala...
OK narode, glasao si, gledaj sada kako će sve da procveta i kako će sudstvo odjednom da postane fer i pošteno, baš onakvo kakav nam je i preCednik!

psi

pre 11 godina

Ej DS ljudi,
-Prvo niste izasli na izbore pa su radikali (pardon naprednjaci) dobili i Toma je novi predsjednik. To je cinjenica.
-Dacic je u pravu potpuno, situacija je defakto komplikovanija.
-E posto je situacija komplikovana em veoma bijedna, vrijeme je da prestanete da pljujete iz sve snage po nekom koga zelite s vama u koaliciji ili brate u opoziciju pa mijenjajte Srbiju iz korijena.
-To sto je vise od pola Srbije za DSS-SNS-SPS je ono sto treba da vas brine! Kakve su vam to komsije, prijatelji, rodjaci?! Zavrnite rukave pa ih mijenjajte. S takvom apatijom da cak ni na izbore niste u stanju da izidjete cisto sumnjam da cete ista pomjeriti s crne tacke. Kako god- dok god se svijest i poimanje demokratije u glavama vasih bliznjih ne promijeni ,DS na vlasti je samo nista drugo do laziranje izborne volje vasih sugradjana. A to ne zelite, jel tako? ;)

slatko smejanje

pre 11 godina

Sve ce biti komplikovanije, za Dacica naravno. Ako se kojim slucajem ponove parlamentarni izbori zbog jucerasnjeg obrta, u sta ne sumnjamo, Dacic bi mogao da bide i cetvrtoplasirani, jer bi u ovako izmenjenim okolnostima vecu podrsku mogao dobiti Kostunica. Budimo realni, u prethodnih 20 godina najbolje je bilo u vreme demokratije pokojnog premijera Djindjica i i Kostunice.
Nemojmo samo da nam se SPS vrati na tron, to bas pa i ne bi valjalo i bilo bi gora od onoga sto sada govore mnogi, a ti mnogi govore da ce nas Toma vratiti u 90-e.
I neka je Toma pobedio, neka postoji bar neka promena, a ne ovoliko ulozeno u kampanju i opet sve isto.

SIMBA NOV I SAD

pre 11 godina

Izuzetno pametno rezmisljanje Predsednice Kad nisu hteli razgovor pre drugog kruga, sada ti odlucujes.
Mislim da sa DS-om nemamo buducnost. Treba dobro razmisliti i povuci pravi potez. Narod je u nedelju rekao da nece vladu sa DS-om. Jos ovog puta treba razmisliti jer za cetiri godine nece ni biti potrebe za koalicijom sa nekim.

S R E C N O

Strogg

pre 11 godina

Kao francuska sobarica! Ijuu, zakomplokovalo se! ma nije valjda! Shvatio si da Krkobabić i Ushiro-Geri Palma nisu centar kosmosa! kako god bilo bolno i nepopularno, velika koalicija DS+SNS je jedino racionalno rešenje! Jedini način da se ove krvopije i lezilebovići skinu sa grbače poreskih obveznika! Čedi ovo, Ivici ovo, žirafa ovome....ma daj bre sjašite više !

Bosnjak

pre 11 godina

Dacic je jos u prvom krugu izbora rekao da zna ko ce biti Premijer, om naravno. Komsije, cestitam vam Nikolica za Predsjednika, Vucica za zamjenika Premijera i Dacica za Premijera. Zivi bili pa vidjeli. DS posle poraza Nikolica nema sta da radi u vladi Srbije.

Uzas

pre 11 godina

Danas drugi vetar duva, prognoza promenljivomalo toma malo ivica..Sigurno ce i marica imati puno posla kao u devedesetim.
TO milicio moja!HAPSI

Uros

pre 11 godina

Ako cemo iskreno, svaki posten i pametan covek sa postenom i sposobnom ekipom od 10ak ljudi oko sebe oduvao bi i Tomu i Borisa i Ivicu i ostalu ekipu ispod cenzusa... Glasao sam za Tadica, jer mislim da je ipak bolje resenje od Nikolica, ali mi je jasno da je on sa svim instrumentima koje je imao mogao da uradi mnogo vise u pogledu razvoja drzave i zivotnog standarda. Da je DS stvarno iskreno radio za drzavu i narod to bi se videlo i ne bi pobeda nikad dosla u pitanje, ali za to je bilo potrebno da se razni partijski puleni odreknu raskalasanog zivota i zavrnu rukave... Milan Kucan se nekad kao clan Predsednistva SFRJ vozio Ladom na posao, ali, postavlja se pitanje, da li je bolje da ceo zivot budes funkcioner u Ladi, ili da za jedan mandat apnes koliko ti treba za 2 zivota, pa posle neka te smene... Verujem da nije laka dilema kada si u toj poziciji... Neki su izabrali ovo drugo i nema sta da mi bude zao zbog njih, zao mi je samo naroda sto nikako ne mogu da se probiju oni koji bi posteno da vode zemlju za neke normalne plate i privilegije, kao sto to rade u vecini normalnih zemalja u svetu, ali ni narod nije za bolje kad ne shvata... Pogledajte malo celnike drzava, videcete da sto je bednija drzava to je vladajuca svita bogatija... Ne bih se kladio da je Angela Merkel bogatija od Dacica, Djilasa ili Velje Ilica, pa sto oni da se ponasaju drugacije, kad su vec nasli nacin koji donosi uspeh i bogatstvo...

neriljano

pre 11 godina

KAd pomislim na ovog Dacica, pozelim vladu SNS-DS, naravno, bez Borisovih repova u zutima, i "kljucnih" ljudi u SNS-u. Zamislite skusptinu bez Sutanovca, Trivanove, Ilica Velje, Canka, Mrkonjica, Obradovica, IVICE...

Banat

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan razlog zašto bi Dačić išao sa DS-om. Ni kratkoročni, ni dugoročni.

DS je do daljnjeg završio karijeru i, ukoliko se 10 najviđenijih ljudi iz te stranke ne udalji iz nje (Tadić, Šutanovac, Trivanova, Petrović, Pajtić...), opet kada dođu na vlast, biće ovako kako je bilo od 2008.

U svakoj normalnoj zemlji dolazi do dobrovoljnih stranačkih čistki svakih 4-5 godina. Jednostavno, 1 izborni ciklus je rok trajanja lidera u strankama. Samo u retkim slučajevima neko može da vodi stranku duže od 8 godina. Ovo se posebno odnosi na najuže rukovodstvo koje izgubi na izborima, kao što su izgubili Tadić i društvo.

Bojan Lekic

pre 11 godina

Pa naravno da ce biti komplikovanije kad sada Tadic vise nije predsednik i ne postavlja mandatara. Dacicu, ako hoces da bude premijer, moras da ides kod Tome, da te postavi za mandatara. JBG.

Srx

pre 11 godina

Daj Boze da bude lakse i da vec sutra forimirate vladu i izaberete premijera. Daj Boze i da vam bude teze samo da kradete, otimate i pravite prciju od necega sto nije vase, jedino to da vam bude teze

Dobronamerni

pre 11 godina

Gospodine Dačiću,
ništa neće biti komplikovanije ako Vam je, kako ste tvdili tokom izbornog procesa, INTERES GRADJANA na prvom mestu.
Ako Vam je to ZAISTA ISKLJUČIVO vodilja, onda, ŠTA GOD URADITE NE MOŽETE POGREŠITI.

MaxBunker

pre 11 godina

Smarate više sa tim 6. oktobrom. Šesti oktobar se desio onog dana kada su DS i SPS potpisale tzv. istorijsko pomirenje. I to je to.

Pančevački "analitičar"

pre 11 godina

Ova poruka - komentar je više za izborni štab Demokrata, nego za OVU VEST.
Naime, drugi krug predsedničkih izbora poklopio se sa drugim krugom za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.Znači imali smo 2(dva) listića Tomu i Borisa i dva kandidata za Novi Sad.
U pančevačkoj izbornoj jedinici 39-I, koja obuhvata mahom gradsku sredninu, koplja su ukrstili jedan Demokrata(osvojio 45%) i jedan EsPeEsovac, koji je dobio (44% glasova).Ukupno blizu 90% i 10% šmrljavih listića.Kad, ISTO BIRAČKO TELO , na listiću druge boje, dade Tomi oko 50, a Borisu 45% glasova.
Da li sada, lokalne Demokrate, treba da "zovu" lokalne Socijalste i da ih pitaju, ZAR NIJE LOGIČNO da Boris dobije 90%, a Toma, pa 5-6%.BAR TU U DELU, MEDISKI POPULARNOG PANČEVA!!!?????????????????????????????????
I tako u većem delu Vojvodine.

jeja

pre 11 godina

O čemu pričate,pa Tadić je omogućio Dačicu da se osnaži i da mu govori šta god mu se ćefne. Tadić je DInkića prozivao u ovoj kampanji lično i direktno, a na Dačiceve izjave je uvek kao mala maca odćutao, bez obzira što ga je ovaj direktno vredjao.Djilas i Antic su non stop zajedno od mosta do polaganja cveća. DS je sve učinio da Dinkića i Jovanovića koji su prirodni parnteri DS unište, a da osnaže SPS. Mudra politika, sada ćemo se svi o jadu zabaviti.

Zoran Jankovic

pre 11 godina

Shvatite ljudi da se tesko zivi i da su rezultati ovih predsednickih a i parlamentarnih izbora upravo glas za promene, glas protiv doskorasnje vlasti a ne podrska Nikolicu i SNS-u. Moramo svi zajedno da ucestvujemo u promenama pocevsi od svojih kuca,porodica, firmi,komsiluka... moramo se buditi svakodnevno sa idejom da budemo bolji ljudi danaas nego juce, da vise radimo, da budemo korisniji. Nikolic nam u tome ne moze pomoci. Od njega mozemo da ocekujemo da stane na put ovoj pljacki i otimacini drustvenih firmi ako je ostala koju, da zakonima uredi ambijent za strane investicije ... A ako ne odgovori i ne ispuni ono o cemu je govorio i obecavao predlazem da ga menjamo vec narednog proleca.

Milan

pre 11 godina

Sada bi najbolje bilo da vladu naprave Nikolič, Koštunica, Dačič pa neka vladaju 4 godine, da vidimo i tih 2000 evra od akcija i stotine hiljada novih radnih mesta koje je obećao Vučič.Da svima bude bolje!

NEMANJA

pre 11 godina

Boris Tadić je očigledno platio cenu vraćanja i veličanja uloge SPS-a. Šta je uradio? SPS-u je omogućio da vrati deo svojih glasača iz 90-tih, a ti glasači su glasali listom za Tomu.Dao je i previše prostora Dačiću,ministarstvo policije, pojavljuje se svaki dan na TV-u i odoše birači. Sad će ponovo napaviti grešku, ponovo će Dačiću dati i policiju i sve što poželi,samo da DS bude u Vladi, ovaj opet neće silaziti sa TV-a,hapšenja,korupcija,ugled raste, a Boris će za 4 godine dobiti manje i od Koštunice.Potcenio je Nikolića a precenio Dačića. E to je razlog neuspeha Borisa Tadića.

Djomla

pre 11 godina

Cek malo da pitam relevantno pitanje:

Da li komplikovanije zato sto Dacic sada treba da pogazi svoju datu rec ili jer voli vlast vise nego 'leba da jede?

Sale

pre 11 godina

Ko moze sa Palmom i SPS-om,taj moze i sa SNS-om,onako kako je narod na izborima rekao i odlucio.
Gradjani ne trpe aroganciju i bezobrazluk

crni domino

pre 11 godina

Dokle ce Srbija da zavisi od trecerazrednih politicara i partija i njihovih ucena? Takvim ponasanjem oni unistavaju Srbiju.
Ima li coveka u ovoj Srbiji koji ce nauciti redu i politickoj pristojnosti ovakve politicare?
I zasto nema lustracije da ljudi prljave proslosti odu iz politickog zivota Srbije? Ivica Dacic je jedan od takvih ljudi.

SIma

pre 11 godina

U medjuvremenu Dinar je pao na istorijski minimum, opet je sve poskupelo i probili smo prag zaduzivanja. Cekaju nas goruci problemi u ekonomiji, dok se mi zavitlavamo izborima i sastavljanjem vlade. Jos jedna izgubljena godina.

Boban

pre 11 godina

Pa naravno jer očekuješ sebe za premijera. Ne bi me čudilo da ko na prošlim izborima promeniš koalicionog partnera. Ih bre pa fotelja ti je čudo.

Divos

pre 11 godina

Zapravo neće biti komplikovanije. Jasno je da je "priželjkivana" koalicija DS,SPS,LDP (sa privescima+manjine) već sve izkalkuisala, podelila fotelje, razgrabila sve što se razgrabiti može, i puno je tu bilo raznih likova čije su apetite nekako "zadovoljili". Ali, ovi likovi ne igraju kladionicu, a da igraju morali bi znati da je u produžecima (a posebno penalima) sve moguće i ponekad pobeđuje onaj koji nije bio u planovima.
A kao što sam rekao, nije komplikovano bar za ove iz SPS. Dilema je da li pogaziti vlastite "principe" (po kojima su i inače ovi likovi poznati) i promeniti poželjnog partnera u vladi, ili ne. Dilema nije laka (ili možda jeste), a ja sam opet ubeđen da će ovi likovi nakon odluke pokušati da uvere narodne mase kako su eto ispali još principijelniji. Samo pitanje je ko će im poverovati.

djole bre

pre 11 godina

"Nova situacija postavlja novu poziciju" Jedna rečenica koja pokazuje svu ljigavost političara, kada je u pitanju vlast, svaki dogovor je moguć. Zato 52% birača nije izašlo u drugom krugu.

Moca

pre 11 godina

Naravno da će biti komlikovanije jer više ne postoju "uigran tim" koji već je unapred definisan i ista ekipa koja je uživala u blagodetima vlasti uz maks čerupanje naroda i Srbije. Kako će biti sa Tomom videćemo ali mislim da ćemo lakše izaći na kraj sa njim ako bude "skrenuo" sa staze.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Dačić: Sve će biti komplikovanije

Dok si ti bio ministar, ništa nije bilo komplicirano. Sada kada vidiš da češ biti nitko i ništa, e sada je jako komplicirano. Zato što nikada mu nije bila važna njegova Država, nego njegov položaj. Kada sam to rekao tijekom prvih izbora 6 Maja, operater B92 nije objavio moj komentar, tako da, nadam se če ovaj objaviti jer sada je to opčepoznata stvar ....
ČESTITAM NA NOVOG PREDSJEDNIKA ...

Filip

pre 11 godina

@ (Zgrozen i zgadjen, 21. maj 2012 10:33)

A ti ocekujes da napravimo demonstracije zbog cega?Da ne ocekujes da izadjemo na ulice da bi vratili Tadica?Na tu pricu se palo jednom,lila je krv u centru da bi nas lopovi pljackali...Ili da dovedemo nekog drugog,recimo Cedu,ili Dinkica.Kad bude bilo normalne opozicije i sposobnijih ljudi mozda jednog dana u oktobru i bude neka revolucija.

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

(sale, 21. maj 2012 12:31)

Kazes nije medijski mrak? Itekako jeste medijski mrak,samo uzmi u ruke dnevnu stampu u toku izborne kampanje.Kao osoba koja poznaje dosta novinara,mogu sa sigurnoscu da tvrdim da su mediji gori nego u Slobino vreme. Pitanje se postavlja samo od sebe,zasto je Tadic predstavljen kao neporocni vizionar koji nema nijednu manu,dok su Nikolica predstavili kao olicenje svog zla? Zasto se nigde ne govori o kradjama DS-a za ovih 8 godina? Kako to da svi pitaju od kojih para je dosao Djulijani,a niko se ne pita odakle DSu novac za kampanju (Posebno drugi krug)i otkupljivanje 95% reklamnih termina u drugom krugu? Da li znas da je 450 000 eura donirano od strane cak 3 preduzeca koja imaju godisnji promet od 100 000 eura,ko krije prave finansijere DS-a?I kao poslednje pitanje,kako to da NIJEDNA televizija/novine ne PRESNESE vest o mitingu naprednjaka u Beogradu koji je posetilo 100 000 pristalica te stranke,dok su se mitinzi DS-a vrteli po svim novinama i TV kanalima? Ovolika medijska hajka na jednog coveka je nezapamcena u istoriji Republike Srbije.Ja kao nepristrasni borac za pravdu sam resio da osvetlim ovaj mrak zato sto mi se vise povraca od istog.

Daca

pre 11 godina

@View; BRAVO!

Ja se jos setih i pokojnog psihijatra Raskovica, koji nam dade pravu DIJAGNOZU!

PORAZAVAJUCE!

Hvala na ukazanom prostoru!

sale

pre 11 godina

@(Gradjanin Srbije, 21. maj 2012 16:20)

Ajde ti, kao provereni borac za slobodu medija, reci da li je zastupljenost radikala (i seseljevih i tominih) na drzavnim medijima danas uporediva sa zastupljenoscu opozicije na drzavnim medijima u vreme dok je aca vucic bio ministar informisanja...

Da ili ne?

Branko

pre 11 godina

Nisam ni sumnjao Dačo da ćeš pošto prespavaš promeniti mišljenje. Ako malo prilegneš posle podne biće napredak u tvojoj "evoluciji" a sutra ujutu bićeš "novi" čovek nalik na "starog" Daču. DS i Tadića je trebalo kazniti za lelujanje u nestvarnosti, ali sa sa ovim "ćorcima"....mislim da je potpuni promašaj! Srećan nam predsednik (kao)"svih građana" a ne (kao) političke stranke!

Saša

pre 11 godina

Onaj ko nas je vratio u devedesete je DS, oživljavanjem mrtvaca SPS-a!Zajedno su završili legalizaciju sve pokradene imovune i potpunu tajkunizaciju Srbije.Najveća inflacija u Evropi, najmanje plate u Evropi, najskuplji benzin u Evropi, najveće odpuštanje zaposlenih u Evropi i ako nisu pipnuli državni aparat, najveća rasprodaja državnih resursa u Evropi, najveće zaduživanje države u tako kratkom periodu u Evropi, najpartokratskija država u Evropi itd. Kakve su to levica i socijaldemokratske stranke, koje vode i finansiraju tajkuni.

Nezavisni Analiticar

pre 11 godina

Tadić,ako dugoročno gleda,mora da ode u opoziciju. Da je nekim slučajem 2008. pustio da Koštunica, Dačić i Nikolić formiraju vladu,danas bi imao apsolutnu većinu u parlamentu,dobio bi treći predsednički mandat,a Dačić bi bio negde oko cenzusa. Drugi scenario je da uđe sa naprednjacima u vladu i opet Dačića vrati na ivicu cenzusa, jer je mali Sloba bez vlasti nemoćan. Njegova partija je skup ljudi koji su usli u SPS isključivo iz interesa,pa će brzo promeniti stranu. Ovih ideoloskih glasača je sve manje,jer je njihova prosečna stzarost negde oko 70 godina. Dakle pitanje je da li je bolje imati jak SPS i SNS,ili samo jak SNS. Možda je bolje imati samo moćnog Nikolića, nego moćnog Nikolića i moćnog Dačića. Ali to je na Tadiću...

repriza ili ne procenite sami

pre 11 godina

E moji DS-ovci. Sta sada? Niste hteli u opoziciju 2008 godine, po svaku cenu ste hteli da vladate sa SPS-om, sa Mrkom, Ivicom, Skundrom, Bajatom i ostalom ekipom iz proslosti. Pomirenje ha? Jos ste ih zavoleli u medjuvremenu jer su vas naucili da radite po njihovoj tehnologiji. Sve ste zavrsavali iza zatvorenih vrata, nikog niste nista pitali... A samo da je medju vama bilo 3 pametna coveka a ne basketasi iz kraja znali bi da 2008 godine dolazi kriza i da ce se koalicija SRS-SPS urusiti ko kula od karata. Znali ste i da ce Kosovo proglasiti nezavisnost... Samo da ste ih pustili sada bi imali apsolutnu vecinu. Ali avaj, bolje da drzim sve upravne odbore, tendere, JP i jos ponesto nego da mislim 2-3 godine unapred. Nema vise dalekovidih ljudi u vasim redovima od 2003 godine. Ima samo onih sa napumpanim usnama i Chopard, Omega ili Cartier ili Rolex satovima i penthausima u centru grada. Zato sada ne ponavljate gresku... Pustite SPS i SNS da vladaju da nas dokusure... Ili se bojite da pod budnim okom EU ne izvuku nekog Sandera iz vasih-nasih redova. Mozda vise njih. Tesko vas vreme ceka. Neka, zasluzili ste! A o Kale-kula majstoru ne vredi trositi reci. Sloba je za njega bio malo dete. Videcete!

Marko

pre 11 godina

Dacic nema ni malo obraza, ima podrsku 8%-10% gradjana (ne racunajuci PUPS i JS), a zeli da bude premijer?

Kakvi ljudi takva vlast...

Borisav Jankovic

pre 11 godina

Sve mi se cini da se sma "safe sex" koalicija: DS + SPS, a SNS dobije po neko mesto drzavnog sekretara. Svi cisti : DS nije u kaoliciji sa SNP, SPS osteje "pouzdan partner", ali uvazavajuci "narodnu volju" oni pre
ustaju SNP "kontrolu" vlasti bez otvorenog ucesca.
pozdrav iz NY

Gradjanin Srbije

pre 11 godina

@(sale, 21. maj 2012 18:30)
Ako su oni bili takvi,zasto zuti trebaju da budu jos gori?Da li je ovo takmicenje ko ce da postigne vecu medijsku tamu? SNS se pojavljivao reda radi na TVu i to najcesce u negativom kontekstu.

meskalin

pre 11 godina

E dacicu, dacicu sad ti je pala sjekira u med !.

Sad kad malo odigras kriket izmedju SNS i DS ima da osiguras i djecu svoje djece, njihovu djecu tamo do 2100-te.

Pedja NS

pre 11 godina

@Branimir Stulic

Iako previse cenim taj niknejm... Ljude koji su vladali devedesetih rehabilitovao je Boris Tadic tako sto im je dao vodece funkcije u zemlji da ne bi isao u vladu sa Kostunicom.

Formiranje SNSa, to jest prestruktuiranje SRSa je takodje posledica shminkerske "politike" koju je bivsi predsednik vodio.

vlax

pre 11 godina

ja sam pre mnogo godina svojim glasom dao ds-u pravo da legitimno izvrši lustraciju... nekoliko godina posle toga oni su sa sps-om potpisali istorijsko pomirenje. to gadjenje koje svi osećaju danas zbog tome, ja sam osećao tada i zbog toga ja juče nisam imao za koga da glasam. možda će vas proći kada se i sa tomom istorijski pomire.
nisu krivi prazni listići nego prazne reči...

mlekadzija

pre 11 godina

Nema razloga da bude komplikovanije. Ako se bude drzao date reci nema mesta nedoumici koje ce stranke formirati novu vladu. Ali...vlast je vlast pa se ni Ivica zato nece mnogo promisljati oko toga.

Vojislav

pre 11 godina

Sta reci o ovom liku... da je ikada slusao narod,ne bi se grlio sa onima koji su ga pljuvali i ulazio u vladu sa DS... moral i obraz u stranu,ionako niko od njih ne zna sta je to...

mark

pre 11 godina

54 % gradjana Srbije ne zeli ni Borisa ni Tomu ,o tome bi trebalo da razmisle oni koji vode zemlju,da li su se ikada zapitali zasto ? Narod se opametio,potrebni su nam novi i sposobni politicari koji ce povesti zemlju napred, jednostavno ovakav monopol na nasem politickom trzistu tera birace.

mmisa

pre 11 godina

Ovo lici na najavu da SPS i Dacic menjaju stranu. Sacekajmo jos neki dan ali me ne iznenadjuje previse. Kao i u svemu pa i u politici u Srbiji je sve moguce kao odraz svesti vecine srpskog naroda. Pa ovi politicari nisu pali sa Marsa. Njih je izabrao ovaj narod a ako ih nije bas birao onda je dopustio da oni vladaju drzavom. Vodje ovog naroda i drzave su stvoreni u ovoj drzavi i proizasli iz ovog naroda. Prema tome kakvi smo u svakodnevnom zivotu takvi smo i u politici i bice nam onako kako smo zasluzili.

Sremac

pre 11 godina

Jedan broj glasača DS je žestoko zamerao svojoj stranci kada je napravila vladu sa SPS. Tokom cele prethodne četiri godine su prosto vapili za prekidom takve koalicije. A sada kada je prekid te koalicije moguć, ali kada bi to značilo i gubitak vlasti, ljutnji nema kraja.
Što bi rekli "ne laje kera sela radi".

zoran

pre 11 godina

Čist politički matketing i prilika da se više profitira i participira u preraspodeli funkcija u državi , dogovor sa demokratama je postignut jer ni jedna strana nije bila spremna da na bazi trenutnih stvari izmedju dva kruga predsedničkig izbora sačeka . Normalno je razgovarati o kolalicionoj vladi na kraju izbora . Pamet u glavu jer služite Srbiji i narodu srbije.

Masha

pre 11 godina

Ako deca ne znaju sta tacno znaci izreka "Ne pravi se racun bez krcmara", neka samo procitaju naslov ovog clanka i sve ce im biti jasno.

marko

pre 11 godina

moj utisak je da ko god formira vladu bice ispljuvan kasnije jer je srbija ionako u teskoj ekonomskoj situaciji a narod lose zivi i mislim da nijedna vlada za 4 godine nece moci mnogo da uradi

Sanja

pre 11 godina

@DeXX, 21. maj 2012 09:13
Amnezija u Srba, kako to poznato zvuci... Kad se radovala Ana Bekuta, Šaban Šaulić, Hasan Dudić, to je bio cool, jel? A što se tiče korupcije, protiv toga treba da se bori Vlada a ne predsednik... Zna se koja ovlašćenja on ima ...

Ronnie O'Sullivan

pre 11 godina

Dacic sada, iako smatra da je i dalje faktor bez koga se ne moze, uopste nije u tako dobroj poziciji kako to mozda na prvi pogled izgleda. Koje su opcije sada pred njim? Jedna je da se drzi dogovora oko koalicije DS-SPS-LDP-URS i da na taj nacin ostvari svoj udeo u vlasti ali je ta opcija rizik posto niko sa sigurnoscu nemoze da kaze koliko bi ta vlada zaista i trajala (mozda jako kratko a opet moze da bude i pun mandat), da ne govorimo o tome da bi ta vlada njemu mogla da steti iz prostog razloga sto je on vec blago opomenut od strane svojih biraca na jucerasnjim izborima (on je podrzao Tadica a ispostavilo se da njegovi glasaci to nisu poslusali) ako bi sad jos i usao u vladu sa DS-om ti biraci bi mogli od blage opomene da mu uruce i "suspenziju" na narednim izborima. Druga opcija mu je da ide na varijantu slusanja narodne volje i da formira vecinu sa SNS i DSS, u toj varijanti Dacic skoro sigurno zadrzava svoje biracko telo ali onda mora da trpi neke druge posledice (u sustini sve ono sto je doziveo lepo, razne nagrade za kao naj evropejca i ostalo ce biti zamenjeno epitetima tipa retrogradne snage, snage devedesetih,...) a takodje nece moci ni da dobije onoliko vlasti koliko bi dobio u prvoj varijanti. Treca opcija mu je da ide linijom manjeg otpora pa da se napravi neka manjinska vlada kojoj bi SPS dao podrsku, u toj varijanti moze biti vlada DS-LDP-URS plus podrska SPS-a, ili SNS-DSS plus podrska SPS-a (ova druga varijanta mu je sigurno prihvatljivija jer tu onda nece uopste gubiti glasace a istovremeno nece biti previse ni napadan). I na kraju, poslednja opcija koju ima je da pregovara i sa jednima i sa drugima i na kraju da se ne dogovori, sto bi izazvalo nove izbore (najrizicnije resenje za njega ali kao svaki rizik moze da donese i prilican dobitak). Naravno, broj eventualnih kombinacija se tu ne zavrsava jer postoji mogucnost raspada koalicije SPS-PUPS-JS gde se onda moze desavati sve i svasta ali to u sustini i nije realno jer od svog osnivanja ta koalicija sasvim fino funkcionise i prosto ne vidim ko bi se tu sad nesto odvajao.

E sad, reci ce neko pa kako nije u dobroj poziciji kada ima sve te opcije pred sobom (od kojih su neke cak i dobre za njega) ali istina je da je njemu mnogo vise odgovara situacija od ranije. Ponekad je visak opcija i los jer da ima samo jednu opciju, da je recimo Tadic juce postao predsednik, on bi mirne duse mogao da kaze narod je tako izabrao i da ostvari sve svoje ciljeve (ulazak u vlast, zadrzavanje birackog tela, i ne bas previse napada na njega i stranku). Ovako ima vise izbora, ali svaki od njih mu garantuje da nesto mora i da izgubi a ne samo da dobije. Mozda se neko nece sloziti, ali po meni je Dacic od najveceg pobednika pre 14 dana postao najveci gubitnik drugog kruga.

PPeca@SER

pre 11 godina

Kazu jutros na Radio Beogradu... "Zamisli da je Dacic nocas slucajno zaboravio da napuni bateriju na mobilnom... pa kad ga zovu kaze da mu je pri kraju i da ne moze da prica... ko ce da mu veruje"?!? :)

Vrh brate :P

drndo maroje

pre 11 godina

SIma, 21. maj 2012 12:09

bas tako, simo, kao da ovde teče med i mleko, svi zaposleni i rade za lepu platu, samo nam još nedostaje da teoretišemo ko će od parazita koji resor da pelješi.

nas čekaju bolni rezovi koje DS nije smela da pravi, a kad neka vlada (možda i ova) krene da ih radi, niko se neće ni setiti da je DS to trebalo da uradi još pre 2008. godine.

Nikola

pre 11 godina

@(Branimir Stulic, 21. maj 2012 08:44)
Ne pazi,sramota je da neko posle slobe hoce opet da bude kao sloba.Jos je veca sramota sto su sloba i co. postali upravo oni koji su trebali nesto da promene.Najveca sramota je da je jedina opcija protiv novog slobe, toma nikolic.A ubedljivo van konkurencije su hostapleri kao ti,koji su protiv slobe izlazili samo da zamene mesta a ne da promene nesto.

Milan

pre 11 godina

Jedino sto je sigurno jeste Dacicev kapacitet za izdaju pa u tom smislu niti Tadic sme da se na Ivicu osloni niti Toma da ga zove na saradnju!

Robespjer

pre 11 godina

To što će vama političarima biti komplikovanije ili "komplikovanije" nije problem građana Srbije!Ko ne radi u interesu građana i trpi lopove u svom političkom kokusu treba da leti sa vlasti!Sanjam dan kada će građani svojim glasom kažnjavati aroganciju vlasti a pravosuđe zatvarati korumpirane lopove!I ovaj novi predsednik treba da leti kao i prethodni ako bude vladao da bi vladao i uživao u povlasticama!Tadiću preporučujem da iz svog okruženja odstrani likove poput kompromitovanog Dulića koji bi trebao mnogo toga objašnjavati ako želi da predstavlja politički faktor a Nikoliću da ne bude arogantan kao prethodnik i ne dozvoli karijeristima i lopužama iz svog okruženja(a ima ih,puno) da životare na "narodnoj grbači" pljačkajući što nije opljačkano!Metla je u našim rukama,narode!Kada budu lako smenjivi i njihov odnos će se promeniti!Mala smo zemlja da bi smo stvorili novu garnituru političara ali možemo ove promeniti svojim glasom ili na jedan drugi način,ako budemo morali!A ti Dačiću ne pametuj puno!Ako nećeš Vladu sa naprednjacima,odbij kombinaciju,i pravi je sa DS-om ako je moguće!Mene ne interesuje ko će u Vladu!Ko god da bude:Ekonomija,socijalni program,borba protiv korupcije i kriminala!To me interesuje!

Dj.R.

pre 11 godina

Svako snosi odgovornost za sopstvene poteze, tako i Boris Tadic. Niko (pogotovo SPS) mu nije kriv sto je slusao "eksperte" iz svog okruzenja, sto je nepotrebno podneo ostavku, vodio negativnu kampanju, "stvorio" nedisciplinovano biracko telo...tipican primer coveka koji je predugo na vlasti, koji je izgubio vezu sa stvarnoscu. Naizgled jasna situacija oko formiranja buduce vlade upravo je postala vrlo zanimljiva! Pobeda Tomislava Nikolica vratila je naprednjake u zivot, sada postoji mogucnost da i oni budu u vlasti. Ivica Dacic je imao izuzetno dobar rezultat na izborima, postigao nacelnu saglasnost oko nastavka saradnje sa DS-om (ipak treba napomenuti da su demokrate, u zelji da osnaze svoj polozaj i poziciju u daljim pregovorima, prolongirale konacnu potvrdu saradnje za zavrsetak drugog kruga predsednickih izbora - ne znam koliko je to pametno) i potvrdio da ostaje pri prvobitnom dogovoru. Socijalisti su i dalje u dobroj poziciji! Ipak, ukoliko ti pregovori DS-a i koalicije oko SPS-a udju u probleme, naprednjaci ce to sigurno spremno docekati. Ulozi su veliki, u politici je sve dozvoljeno...nista nije nemoguce! U ovom trenutku jedino ne vidim smisao koalicije DS-SNS (kako oni kazu - vode suprotnu politiku, imaju priblizno isti rejting, niko ne bi imao dominantnu poziciju - svaki nesporazum mogao bi dovesti do potencijalnog "cepanja" vlade na dva dela, do potpune nestabilnosti u zemlji). Jedno je sigurno - ko ostane u opoziciji (SNS ili DS) ima realne sanse da odnese ubedljivu pobedu na izborima 2016. godine (mozda i mnogo ranije). Uvek se isplati planirati na duze staze, ali kod nas to nije uobicajeno - ni u politici, ni u privredi, sportu...zato smo tu gde jesmo. U svakom slucaju, bilo bi dobro da se vlada formira sto pre - da se radi (toliko je otvorenih pitanja - nezaposlenost, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, PRAVA reforma pravosudja i obrazovnog sistema, Kosovo, EU...)!

prvo skoci pa kazi hop

pre 11 godina

jooooooj sto volim za dacica sto je pobedio toma,ali ne samo zbog njega vec zbog srbije.
nisam simpatizer nijedne politicke partije ni politicara niti glasam od 2000.

ali ovaj dacic ucenjivac posle prvog kruga veseli se covek uz trubace i derese neznam ko ce biti predsednik al znam ko ce biti premijer,pravi patriota nema sta ucenjivac srpskog naroda.

al na srecu toma predsednik i da je srece(u sta sumnjam) pa da sns formira vladu sa ds pa da ucenjivaci i oni sto pomalo kraduckaju odu svlasti,mislim na sps,urs, pa i velju ilica,
bogoljub nek se vrati posteno nek mu se sudi i ako je kriv znase ali isti princip i za dinkica dacica mrkonjica i ostale.

a ako nije kriv pustite coveka,bogoljuba neka gradi a ne neki dacicevi kinezi za sumnjiv iznos

toliko od obicnog coveka kojinikog ne podrzava jer politicari su politicari,al bar mogu da komentarisem i molim b 92 da objavi ovo da vidimo ljudi sta kazu za ove ucenjivace i sto kraduckaju ALI PO MNOGO malo

neko ko zna

pre 11 godina

Tebi ( a tu mislim i na palmu ), Ivice Dacicu, Medeni Kolacicu ( kako volis da ti pevaju na prijemu za posao u Jagodini ). Bas me zanima kako ce gospodar Jagodine sada da se ponasa. Ne znam koja je opcija ostvarivija za formiranje vlade, svakako bice zanimljivo, nasrocito onima koji su davali izjave odmah po zavrsetku prvog kruga..

Neinformisan

pre 11 godina

Eti ti sad - bumbar pre dve nedelje izjavio da znamo ko je premijer,ali se ne zna ko je predsednik.Sad znamo i ko je predsednik,a on kaze da je sad sve komplikovanije.
Srbija je stvarno zemlja cuda.Ne bi me iznenadilo da se na proslavi njegovog inagurisanja u premijera volsebno pojave Mocart i Sopen da zasviraju malo Palmi na uvce. ..a,Dacic ce vec smisliti neki text uz datu melodiju,da napravi stimung.
'Ko bi rek'o cuda da se dese..' :))

Slobodan Djakovic

pre 11 godina

Vestina politikanstva za one koji se politikom bave ogleda se u nastojanju da ostanu u sedlu po svaku cenu. Vestina naroda da nosi tezinu sopstvenog izbora ogleda se u svesti kolektivne odgovornosti - i odsustvu iste. Mi kao narod imamo puno "istorijskog iskustva" ali zaborav nam je ipak jaca strana.

Miroslav

pre 11 godina

Kad ce se ovaj narod opametiti pa u proslost poslati sps sns ds ldp i sve one stranke koje su vec 20 i vise godina u parlamentu i na vlasti
Pa kad mogu francuzi da oteraju sarkozija,nemci da uskrate poverenje merkelovoj i da na svakim izborima dovedu nove ljude,pa zasto i mi ne mozemo da se opametimo i svaki put glasamo za neke nove
Pa 25 godina gledamo iste likove kako se igraju sa ovom drzavom,i stalno nas plase ako dodje neko drugi propascemo,strasno!!!

batko

pre 11 godina

Pa za sve je bio kriv Sloba, pa je za sve kriva svetska ekonomska kriza, pa je uvek neko drugi kriv. Kako pokriti budžetski deficit? Otvaranjem gomile agencija, davanjem subvencija(!?) novim investitorima i uništavanjem domaćih dobrostojećih preduzeća. Mnoga pitanja ostaju otvorena, kao na primer: ko stoji iza izvoza maline? Pa nije narod postavio Cvetkovića za premijera. Za četiri godine dužni smo 6 milijardi evra više, plate su nam veće deset odsto, a evro je veći 40%. Po svim pokazateljima iz Evrope (kojoj toliko željno hrlimo) mi smo na samom dnu o bilo čemu da je reč: o pravosuđu, školstvu, zdravstvu...Sve reforme urađene su u cilju zadovoljavanja ličnih potreba i interesa, a ne interesa društva. Od mene toliko.