"Nisam zainteresovan za premijera"

Lider SPS Ivica Dačić izjavio da nije lično zainteresovan za premijersko mesto.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

20:04

Default images

On kaže da ipak očekuje da se poštuje činjenica i izborni rezultat po kome je koalicija SPS-PUPS-JS druga po snazi u budućoj vladajućoj koaliciji. "Mislim da postoji parlamentarna većina, ali nismo pristalica da najveca politička stranka ucenjuje", rekao je Dačić, precizirajući da je "nemoguće i nerelano da stranka koja ima 22 odsto ima apsolutnu premoć u vladajucoj koaliciji".

Na panelu, na kojem je u Pres centru Tanjuga učesvovala i potpredsednica DS Jelena Trivan, Dačić je podsetio da će parlametnarna većina biti ista bez obzira na rezultat predsednickih izbora.

"Što se nas tiče, nikakav uslov za našu koaliciju (sa DS) nije pobeda na predsedničkim izborima", rekao je Dačić.

Po njegovim rečima, prioriteti nove vlasti biće očuvanje nacionalnih i državnih interesa, nastavak evrointegracija, ekonomski razvoj, socijalna jednakost i borba protiv organizovanog kriminala i korupupcije.

Dačić je istakao da je bitno što pre završiti izborni proces i konstituisati vlast.

Komentarišući odziv birača, on je rekao da je mali odziv pokazao neosnovanost priča o dvopartijskom sistemu i da su "to bajke" i priče koje je "pojela maca za laku noć", a da je politički život mnogo drugačiji.

Dačić smatra i da će pitanje slobodnog mandata biti veliki izvor korupcije u nasem političkom sistemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: