"Modelsica" među poslanicima

U novom sazivu parlamenta verovatno će se naći i nekadašnja "Modelsica", članica dens grupe '90-tih, Nevena Adžemović ali i Milanka Karić, piše Kurir.

Info

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2012.

08:58

Default images

Adžemovićeva je članica NoveSrbije i zauzima 75. mesto na listi koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke. Iako naprednjacima sleduje 73 mesta u parlamentu, izvesno je da u Skupštinu neće ući svi sa spiska, tako da je nekadašnjoj modelsici mandat zagarantovan, piše Kurir.

Na istoj listi nalaze se i Milanka Karić, koja je zauzela 9. mesto na listi SNS, a njen dever Dragomir Karić je na 37. mestu, tako da oboje ulaze u Skupštinu.
Milanka Kariæ
Poslanik u Skupštini Srbije biće i Marijan Rističević, zemljoradnik i političar, najpoznatiji po učešću u rijaliti-šouu "Farma“, koji je na listi koalicije SNS-NS-PSS-PS broj 22.

Takođe, u skupštinu će ući i ćerka Vladana Batića Olgica, koja je na 50. mestu na listi Demokratske stranke, koja je za Kurir rekla da, iako je politički početnik, nema tremu od ulaska u Skupštinu.

Na listi DS-a je i maneken Ivan Bauer. Demokrate su raspodelom dobile 67 poslaničkih mesta, ali kako mnogo njih s vrha liste neće ući u Skupštinu,mogzće je da mandat u skupptini dobije i on.
Ivan Bauer
Na listi Demokratske stranke Srbije, kojoj sleduje 21 poslaničko mesto, su i nekadašnja ambasadorka u Rimu Sanda Rašković Ivić koja je na 6. mestu na spisku, kao i reditelj Siniša Kovačević, koji je pod brojem 11. Izvor Kurira u DSS-u kaže , međutim, da je mandat Rašković Ivićeve siguran, ali da za Kovačevića još nije sigurno.

Skupštinske klupe "grejaće" i Ranka Savić, predsednica ASNS, i Miljenko Dereta, kao kandidati Preokreta.

S druge strane, budući saziv parlamenta biće prvi koji posle 20 godina neće imati radikale. Nekad najjača stranka, danas je ubedljivo najveći gubitnik izbora, s podrškom od 4,5 odsto.

Tako, nastavlja dalje Kurir, kletve, gađanje cipelom, kvalifikacije poput izdajnika i smeća, kao i tuče, kojima su pribegavali poslanici SRS-a ostaju van skupštinske sale kao i njihovi akteri- Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Gordana Pop Lazić, Nataša Jovanović, Jadranko Vukovića i Srboljub Živanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: