Dačić: Dogovor sa DS za 15 minuta

Ivica Dačić očekuje razgovore sa Borisom Tadićem o vladi i podršci u drugom krugu već danas ili sutra i misli da drugi razgovori neće ni biti potrebni.

Info

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2012.

16:33

Default images

Lider SPS je rekao da će se razgovarati o tome da li postoji načelna saglasnost da DS i koalicija okupljena oko SPS nastave političku saradnju i u narednom periodu.

"Ako se Boris Tadić i stranke u koaliciji oko DS sa time saglase, mi razgovore možemo da završimo u roku od 15 minuta", rekao je Dačić.

Dačić, je u zemunskom naselju Vojni put, gde je prisustovao proslavi trećeg dana romske slave Đurđevdan kod porodice Ramadanović, kazao da će se konkretni razgovori o sastavu i programu nove vlade voditi nakon drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja.

"O sastavu buduće vlade treba da vode računa stranke koje imaju veći broj glasova", kazao je Dačić i istakao da SPS neće insistirati na personalnim rešenjima, već na tome da se poštuje njegov izborni rezultat.

On je ponovio da je za SPS neprihvatljivo da u vladi bude stranka koja smatra da je Republika Srpska genocidna tvorevina, kao i da, u
slučaju koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS), bude i DSS koja se zalaže za prekid odnosa sa Evropskom unijom.

Upitan o mogućnosti vlade DS i SNS, Dačić je kazao da bi to za njega bilo odlično jer bi na sledećim izborime te dve stranke osvojile mnogo manje glasova.

Komentarišući pisanje prištinskog lista "Koha ditore" da će kosovske vlasti kod predstavnika EU insistirati na tome da Ivica Dačić ne bude premijer Srbije, on je kazao da mu bolja reklama od toga ne treba.

Dačića je u Zemunu dočekao romski orkestar uz pesmu "Otpisani" i stotinak građana koji su mu skandirali i čestitali mu na izbornom uspehu. Kuća porodice Ramadanović bila je okićena zastavama SPS, a za goste je pripremljena gozba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: