Kosovo: Gužve na biračkim mestima

Na biračkim mestima na severu Kosova, u kojima se glasa za republički parlament i predsednika Srbije, zabeležene su velike gužve.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2012.

13:48

Default images

Građani se žale na propuste u biračkim spiskovima.

Razlog za te gužve, osim velikog odziva, su i, kako navode glasači, propusti u biračkim spiskovima. Na pojedinim mestima, članovi biračkih odbora traže glasače po spiskovima i po deset minuta, zbog čega se stvaraju veliki redovi.

U Zvečanu i Zubin Potoku održavaju se i lokalni izbori, sa čijim organizovanjem se ne slažu ni Beograd ni Priština. Izbori za lokalni parlament u te dve opštine se održavaju na posebnim biračkim mestima i u posebnim objektima, ali su tamo gužve manje.

"Imam 78 godina i ne znam koji su mi ovo izbori u životu, ali ovo što sam danas doživela je poražavajuće", rekla je agenciji Beta Radunka Milovanović, koje nema ni na jednom spisku u Tehničkoj školi u Kosovskom Mitrovici, gde glasa još od 1999. godine, kada je izbegla i južnog dela tog grada.

Prema rečima predsednice Opštinske izborne komisije u Zvečanu Mirjane Vasić, glasanje za odbornike u toj skupštini opštine
protiče bez problema.

"Nisu uočene nepravilnosti na biračkim mestima a odziv birača je veći nego ranijih godina", rekla je Vasić.

I u opštinama Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok glasanje protiče bez problema.

U blizini biračkih mesta primetno je povećano prisustvo kosovskih policajaca a tu su i predstavnici OEBS-a koji organizuju parlamentarne i predsedničke izbore, dok su pripadnici Kfora i Euleksa prisutni u mešovitim sredinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: