Dačić poziva na mirnu revoluciju

Predsednički kandidat Ivica Dačić pozivao je građane na “mirnu revoluciju protiv ugnjetavanja radničke klase i seljaka”.

Info

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 29.04.2012.

14:39

Default images

Dačić je na skupu u kruševačkoj hali sportova rekao da je sada "sve podređeno profitu i interesima i da se ne vodi računa o radničkoj klasi".

“Policija ne sme da bije narod, već da hapsi one koji su ih naterali da štrajkuju”, dodao je predsednik SPS-a koji se, kako je naveo, zalaže za društvo jednakih šansi u kojima će vlast biti vraćena narodu.

"Posle 5. oktobra ustanovljena je nova politika koja je donela uništavanje fabrika i isterivanje radnika sa posla i zato pozivam građane da promene takvu politiku 6. maja kako se ne bi dogodilo da žrtve ponovo glasaju za svoje dželate", poručio je Dačić.

Govoreći o političkim protivnicima i njihovom pozivu "da ne rasipaju glasove na male stranke", Dačić je kazao da će i (Boris) Tadić i (Tomislav) Nikolić posle izbora morati da razgovaraju sa njim, napominjući da su lideri DS i

SNS "uložili ogromna sredstva za kampanju u kojoj se čuju samo velika licemerna obećanja".

On je ponovio da njegovi politički protivnici ne žele da odgovaraju na teška pitanja, među kojima je da li će se praviti drugačiji sistem, menjati zakon o radu, ući u Evropsku uniju i šta će biti sa Vojvodinom.

Prema njegovim rečima, u predizbornoj kampanji ima velikih obećanja i licemerja, jer su njegovi protivkandidati, kako je rekao, potrošlili milione evra koje su "uzeli od bogatih da bi dobili glasove od siromašnih".

Dačić je rekao i da njegovi protivnici pokušavaju da predstave koaliciju oko SPS-a kao minornu, pozivajući građane da ne rasipaju glasove i glasaju za male stranke.

"Džaba je da glasate za Tadića i Nikolića, jer nakon izbora obojica moraju da dođu kod mene", rekao je on.

Dačić je kazao da njegovi protivkandidati beže od problema da ne bi odgovarali na teška pitanja poput Kosova, Republike Srpske, ulaska u Evropsku uniju.

"Ne žele ni da odgovore hoćemo li praviti drugačiji ekonomski i politički sistem, gde su prava radnika, hoćemo li menjati Zakon o radu. Oni se naroda sete samo u vreme izbora", rekao je Dačić.

Dačić je poručio da ne zavisi od moćnika iz Srbije, Brisela, Vašingtona ili Moskve i da odgovora jedino svom narodu i svojoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: