DS: Reformisaćemo Srbiju do 2020.

Imamo plan da do 2020. Srbija bude promenjena u kvalitativnom smislu, da bude razvojna dinamična zemlja, kaže predsednički kandidat DS Boris Tadić.

Info

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2012.

18:08

Default images

Srbija, kako je istakao, tada više neće biti opterećena problemima 90-tih godina.

On je dodao da je ozbiljan posao pred nama jer, kako je naveo, Srbija nije do kraja reformisana, nije promenjena u pozitivnom smislu kao što to mora da bude u narednim godinama.

Tadić je kazao da odmah po formiranju vlade treba nastaviti sređivanje makroekonomske politike, ukidanje svih barijera u politici zapošljavanja, posebno kod srednjih i malih preduzeća, kao i rad na dovođenju investitora.

On je ukazao da je nastavak investiranja u infrastrukturu za poljoprivredu veoma bitan, jer poljoprivreda ima ogroman potencijal.
Foto: Tanjug
Najvažnije je ipak, prema njegovim rečima, borba za radna mesta, ne samo u Srbiji već u čitavoj Evropi, pa je zato bitno da se ulažu svi napori ka tom cilju.

Tadić je istakao da je potrebno činiti sve kako bi se mladi ljudi zadržali u zemlji, jer oni svojim idejama doprinose očuvanju radnih mesta.

Pitanje borbe protiv siromaštva ocenio je kao razvojno pitanje jer, kako je kazao, oni koji ne usmere pažnju na rešavanje tog pitanja neće moći da se razvijaju, a siromaštvo će biti balast na tom putu.
Foto: Tanjug
Pobeda liste "Izbor za bolji život", po njegovim rečima, pretpostavka je za dobijanje datuma početka o članstvu u EU, ali je takođe potrebno ukloniti i sve prepreke na putu ispunjenja tog cilja.

"Čekaju nas još mnoga kompleksna i teška dela", poručio je Tadić u razgovoru sa građanima Vlasotinca i Surdulice, kojima je prisustvovao i poslanički kandidat DS, poznati genetičar Miodrag Stojković.

Demokratska stranka, istakao je Tadić, nije samo nacionalna institucija, već i mirovni činilac i u tom smislu evropske integracije su najveći domet, jer su doprinele pomirenju sa susedima, odnosno izgradnji boljeg ambijenta za sve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: