SNS odlaže miting u Novom Sadu

Srpska napredna stranka odložiće za četvrtak, 5. aprila, centralni predizborni miting za Vojvodinu zbog trodnevne žalosti u Novom Sadu.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2012.

13:15

Default images

Miloš Vučević, predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad je, na konferenciji za novinare, pojasnio da je miting trebalo da bude održan u sredu, 4. aprila, na Trgu slobode, ali je odložen zbog trodnevne žalosti proglašene zbog pogibije šestoro mladih nastradalih u požaru u diskoteci "Kontrast".

"Ne radi se ni o kakvom korišćenju tragedije u predizborne svrhe, za šta nas optužuju gradske vlasti", rekao je Vučević, koji je u ime stranke i svoje ime izrazio saučešće porodicama postradalih.

Predsednik novosadskih naprednjaka je postavio pitanje ko je odgovoran za to što su se u Novom Sadu za 12 godina dogodila četiri požara sa tragičnim posledicama.

"Imamo pravo da pitamo do kada će se ponavljati Radnički univerzitet, Hotel 'Putnik', kafe 'Laundž', diskoteka 'Kontrast' i kada će neko za to odgovarati. Do kada će se o sistemu zaštite od požara pričati samo kada se nesreća dogodi", zapitao je Vučević.

On je najavio da će SNS tokom izborne kampanje predstaviti svoj elaborat o bezbednosti i zaštiti od požara.

Srpska napredna stranka je juče izdala saopštenje povodom tragedije u "Kontrastu", u kom je kritikovala gradsku vlast da nije učinila ništa na planu zaštite od požara u novosadskim lokalima.

U odgovoru na saopštenje, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je rekao da je "zgrožen činjenicom da naprednjaci jednu takvu tragediju koriste u predizborne svrhe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: