Top 5 najboljih Mid lejnera u NA LCS

Mid lejn je uvek predstavljao poziciju za najtalentovanije igrače u LoL-u. Borba 1na1, stalna pretnja džanglera, genkovi sa svih strana i dajvovanje su samo mali deo tereta sa kojim se nose mid lejneri. Mid lejn je u ovoj sezoni od krucijalne važnosti, te bi trebalo napomenuti i ko su najbolji igrači na ovoj poziciji.

Izvor: Stefan Andrejiæ klan rur

Četvrtak, 16.03.2017.

12:36

Top 5 najboljih Mid lejnera u NA LCS
foto: Riot Games

Do ovog redosleda smo došli proučavanjem nekoliko vodećih sajtova za vođenje statiske u LoL-u, te ovo nije lični odabir autora, već jedna objektivna analiza mid lejna NA LCS-a.

1. Bjergsen (Team Solo Mid)

Prvo mesto zauzima čuveni Mid lejner ekipe TSM-a, Soren “Bjergsen” Bjerg. Bjergsen važi za jednog od najkompletnijih igrača u NA LCS-u, te je s razlogom na prvoj poziciji. Njegov “champion pool” ove sezone sadrži čak trinaest raziličitih heroja, dok sa svojim KDA-om zauzima treću poziciju što se tiče celokupne statistike igrača. Njegov KDA (5.28) iznosi 4.1/1.9/6 , što znači da Bjerg, pored sposobnosti da nakon ranih kilova keruje svoj tim, ume i te kako da navuče fokus protivničkih igrača na sebe. Iako je u većini slučajeva fokus na njemu, Bjergsen ume sjajno da se odbrani, što ga čini za igrača kojeg je veoma teško genkovati.Pored sjajne defanzive, Bjerg je veoma agresivan igrač. On ume sjajno da se nosi i u lejn fazi, kao i u kasnijem delu meča. Takođe, važi za Mid lejnera koji se lako prilagođava meti, zbog raznovrsnosti heroja koje igra. Igrao defanzivno ili ofanzivno, Bjerga nije briga, jer će u svakom slučaju on biti jedan od glavnih razloga zbog čega je njegov tim došao do pobede.

2. Jensen (Cloud 9)

Po statistikama Nikolaj “Jensen” Jensen je za nijansu “gori” od Bjerga, iako je, složićemo se, ovo mrtva trka između njih dvojice. Jensen, poput gore napomenutog, takođe može igrati dosta heoja na svojoj poziciji. Ono što ga čini posebnim je njegovo sjajno pozicioniranje u timskim borbama, ali takođe i pokretanje istih. On ume sjajno da kazni protvinika, veoma strpljivo čekajući da napravi neku grešku. Važi za agresivnog, ali veoma strpljivog igrača. Mada, Jensen ume da pogreši, i obično te greške se javljaju u lejn fazi, gde on vidno potceni protivnika, zbog čega pogine u borbi 1na1. Takođe, Jensenova “mana” je u tome što je poznat kao toksičan igrač, pa se više puta dešavalo da isprovocira svog protivnika (Faker i Hai su odličan primer za to). Mada on važi za jednog od najboljih Mid lejnera NA LCS-a 2017. dok njegov KDA (4.88; 4.7/2.1/5.5) svedoči o tome koliko je Jensen zapravo dobar.

3. Ryu (Phoenix1)

Kada pričamo o agresivnosti, Rju “Ryu” Sang-vuk je jedan od najagresivnijh Mid lejner trenutno u NA LCS-u. On veoma dobro ume da stvori pritisak na protivnika, ali i da sjajno uleti pod kulicu zajedno sa svojim džanglerom, što mu omogćava sjajnu lejn fazu. Takođe, u većini slučajeva je on taj koji sjajno preokrene timske borbe u korist svog tima. Njegova mehanika je neosporna, dok je najbolji na herojima kao što su Ahri, Oriana i Cassiopea. Mada, ukoliko neko ume da potceni protivnika, onda je to Ryu. Ryu ume svojom nepažnjom da napravi grešku koja bi ga koštala života (poput one kada je umro 2 puta za 30 sekundi protiv Echo Fox-a), ali i života svojih saigrača. Ryu važi za najboljeg igrača Phoenix1, i po svojoj statistici, možemo reći da je zaslužno u top 5 mid lejnera.

4. Froggen (Echo Fox)

Veteran Henrik “Froggen” Hensen važi za jednog od boljih mid lejnera, ali ono što ga najbolje oslikava su njegovi “pocket pick” heroji. Froggen je redak primer stare škole mid lejnera, koja u većini slučajeva ne mari za metu, već bira heroje koji više prijaju kompoziciji tima. Forggen je poznat po svojim igrama na herojima kao što su Anivia, Twisted Fate i Viktor. Takođe, Froggen je jedan od najboljih igrača u lejn fazi, što govori činjenica da u većini slučajeva uspeva da ima perfektan skor u farmanju CS-a. Problem sa Froggenom je zapravo ono što ga i čini posebnim, a to su njegovi “pocket pick” heroji. On je na Aniviji dobio samo jedan meč od prethodnih osam, dok na Twisted Fateu ima izjednačen skor iz četiri meča. Mnogi analitičari kritikuj Forggena upravo zbog njegovog odbijanja mete, zbog čega je u ovoj listi on zauzeo tek četvrtu poziciju.

5. Hai (FlyQuest)

Od Haia “Hai” Du Lama , kao i od njegove ekipe, nije se mnogo očekivalo ove sezone. Kao predvodnik ekipe FlyQuesta, pored toga i što je preporodio Galena “Moon” Holgejta, Hai je svojom sjajnom igrom uspeo da svoju ekipu dovede do četvrte pozicjie na tabeli. Poznat je po veoma agresivnom stilu, ali i kao jedan od najboljih Zed igrača u Americi. Takođe, i sam ne krije da mu više prijaju Assassin heroji, nego mejdžovi, ali do sad se Haieva slabost nije toliko primećivala. Hai je, neosporivo, nekada bio jedan od boljih, ako ne i najbolji Mid lejner u Americi. Poznat po svojim nadigravanjima protivnika, Hai je uspevao da izađe iz situacije 2na1 kao pobednik. Naravno, na početku sezone Hai je birljirao, ali problem je drugi deo sezone, gde ne igra kako ume. Zbog drugog dela sezone, statistika govori protiv njega, i zato Hai zauzima tek peto mesto, umesto da bude, barem u top tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: