TI7 - RUR predstavlja: Invictus Gaming

Saznajte zašto jedan od tri tima sa šansom za osvajanje ponovne titule The International, ujedno ima i najmanje šansi da to ostvari na TI7.

Izvor: SyS KlanRUR

Sreda, 19.07.2017.

17:05

TI7 - RUR predstavlja: Invictus Gaming

Odmah ćemo napomenuti – iG je već šampion The International-a! Bez sumnje, Invictus Gaming je kroz istoriju TI uvek bio posmatran kao najopasniji kineski tim, čak i kada to nije bilo realnost na zelenim livadama Dota 2. Na prva četiri TI, iG je uvek bio u top 8, osvojivši drugi po redu TI pobedom nad tada još uvek mitskim Na’Vi-jem. Onda je iG zvezda prestala da sija tako blještavo, na TI5 su se obrukali, na TI6 nisu ni nastupili, a ove godine ćemo ih gledati kao direktno pozvane učesnike.

Originalno je organizacija nastala kupovinom tadašnjeg najjačeg tima kineske scene Catastrophic Cruel Memory od strane vizionarski raspoloženog sina jednog od najbogatijih ljudi Kine, ali ovaj period iG nije onaj koji oslikava organizaciju kasnije. Ova kuća je često pokušavala svojom superiornom kupovnom moći da kupi i dovede najskuplje i najbolje igrače sa scene, čak u jednom trenutku prilagođavajući igru tima samo statusu pojedinačno kvalitetnih igrača, neposredno utičući na čitavu kinesku meta igru.

“Faith protect 4”

Kako je iG uticao na kinesku metu? Tadašnji kineski farmerski pristup igri, i činjenica da je iG okupio apsolutno najpohlepnije, ali i farmerski ultra sposobne igrače u tim, je diktirala da svi ostali moraju da se prilagode toj igri, jer će ih u suprotnom iG jednostavno ignorisati i nadfarmati na mapi, pobeđujući ekonomijom u kasnijim fazama igre. Legenda kineske Dote Faith je tada bio jedini pravi support ovog tima, dok su četiri kerija trčala mapom i farmovala sve što je dostupno.

Kada je tokom TI5 i TI6 faze usledio težak period za iG, pokazali su da su i dalje sposobni da dovedu neke od najboljih igrača u svoje redove, tako da nikada nisu zaista ispali iz vidokruga drugih ekipa, kao što se trenutno dešava npr. Na’Viju. Ovog proleća su pokazali da su konačno pronašli dobitnu kombinaciju igrača, terorisali kinesku Dota 2 scenu u mnogobrojnim kvalifikacijama u tom trenutku, a zatim i osvojili DAC2017 surovim pobedama nad OG u finalu turnira. iG putuje u Sijetl ove godine sa opravdanim razlogom. Crno-beli iz Kine su zasijali starim sjajem tokom skoro tri meseca početkom ove godine, i iako im je forma opala a meta se promenila, svi su videli zastrašujuće igre koje je trenutna postava sposobna da pruži.

Vizija

Krajem 2015. godine, iG je pokrenuo drugi sastav, iG.Vitality, koji takođe putuje u Sijetl i dobiće svoje predstavljanje na RUR portalu, a koji je uspesima nekoliko puta premašio i glavnu postavu ove organizacije. iG je još uvek u istom vlasništvu, a da vođstvo organizacije zna šta radi, govori i podatak da su u poslednje dve godine sarađivali sa 15 igrača koji će se ove godine pojaviti na TI, između ostalih jednim od najvećih iznenađenja scene, OG.ana. Trener im je niko drugi nego rOtK, na “kućnu adresu” im svraćaju velikani poput Chuana i Ferrarija, a ako ih trenutni problemi sa vizom jednog od najtalentovanijih igrača, BoBoKa-e ne ometu, imaju zaista dobru šansu da pruže dobre partije na TI7.

iG.BurNIng
Novijim fanovima Dota 2 je teško i objasniti koliko je BurNIng strašan keri igrač. Zahvaljujući nekoliko partija koje je pružio početkom ove godine, to je nešto lakše, jer je onako “usput” postavio nekoliko novih rekorda u nastupima poslednjih par meseci. Više puta oslovljen kao “B-God”, “B-Emperor” i “Best carry” ova imena svakako zaslužuje jer je nezaustavljiva mašina za pravljenje para na mapi, ali kada se pojavi u okršaju, tuče se savršeno. Istina jeste da igra heroje sa kojima obično ima mnogo veći networth od protivnika u trenutku tih okršaja u kojima se pojavljuje ali i pored toga, i pozicioniranje i izvedba su mu obično savršeni.

Mogli bismo okačiti verovatno pedeset replay snimaka gde BurNIng dominira ali recimo to u kraćem formatu – na TI5 je praktično sam pobedio Secret, u Kijevu je ove godine postavio novi rekord protiv moćnog OG sa Anti-Mage, efektivno DUPLIRAJUĆI GPM protivničkih kerija. Od četiri učešća na TI, dva puta je bio u top 4, i neverovatno je gladan pobeda i posle karijere koja je još u WC3 fazi Dote trajala duže od tri godine.

Kao pravi profesionalac, ostajao je sa svojim timovima i kada je najteže. Menjao je ekipe za koje nastupa, ali ni blizu često kao neki drugi igrači, pa je nastupao duže periode za Team DK, Vici Gaming i iG.

Sada kada iG opet igra dobro, BurNIng blista i sigurno želi da iskoristi još jedan juriš na titulu.

Ujedno je jedan od najstarijih profesionalnih igrača na planeti sa 29 godina, i ne postoji skoro nijedan kineski legendarni igrač koji nije bio BurNIngov saigrač. Ako protiv iG ne banujete Anti Mage-a, Morphlinga i Alchemista, igrate se sa vatrom – sledi vam BurNIng.

iG.Op
Svi znaju da je VP.No[o]ne bez dlake na jeziku, i nekada direktno nekulturan. Za iG.Op nije imao ni grama poštovanja kada ih je VP izbacio sa Kiev Majora. VP jeste dominantno pobedio, i to nošen sjajnim partijama svog midlejna, i činjenica jeste da No[o]ne ima prostora da ide okolo i govori kako je mnogo bolji od protivničkih igrača, kao što je rekao za iG.Op ali daleko je od toga da je Op loš igrač. Neiskusan je možda mnogo bolji opis!

Op za početak ima skoro 9000 MMR u Kini i definitivno je jedan od najperspektivnijih midlejn igrača, ali profesionalno igra tek od polovine prošle godine. Čitava karijera mu se svodi na nastupe za iG organizaciju, a već je uspeo da zaradi oko 150 000$ samo od nastupa na turnirima. Prihvata se igranja svih midlejn heroja, iako protivnici obično ne banuju protiv njega. Veoma opasni BurNIng i BoBoKa su tu da pokupe protivničke banove, pa on dobija da igra šta god poželi. Odmerio je snage sa mnogo dobrih midlejnova ali ga verovatno niko nije “rašrafio” kao No[o]ne – prilika za osvetu je upravi TI7, ako je uopšte sposoban da parira midlejnu takvog kvaliteta.

iG.Xxs
Za fantastično talentovanog oflejna iG-a niko ne može da kaže da ga je razbio u Dota 2. Zajedno sa BoBoKom je sigurno glavni razlog naglog uzdizanja iG početkom godine, jer je ovaj izuzetno nepredvidivi, a kreativni oflejn, sa samo 17 godina, jedan od najvećih talenata Kine. On nam pokazuje šta možemo da očekujemo od novog talasa kineskih igrača, koji su tek na početku karijere, jer je izuzetno agresivan i izuzetno nepredvidiv, dok istovremeno ne ugrožava tim rizičnim igrama. Podseća na Funnik-a i Generala, pomešane sa Mind Controlom i Universeom. I to je sve bez preterivanja.

Iako je mlađi, u pro Doti je malo duže od Op, ali skoro isključivo uz Invictus Gaming. Bez preteranog hvaljenja, zaista se ne zna šta je opasnije – dati ovom igraču ogroman teamfight skill poput Reverse Polarity ili Epicentre, ili potencijalnog oflejn carry heroja poput Legion Commandera. U svakom slučaju, ako Xxs bude igrao dobro na TI7, iG ima solidnu šansu da nešto uradi na turniru.

iG.BoBoKa
Ah, BoBoKa, kralj majmuna. Ako Jerax ima brata u Kini, to je definitivno ovaj momak. Kao što smo rekli, uz Xxs-a je glavni razlog svežine iG igre, i tokom proleća je zaista osvežio svetsku Dota metu, prvenstveno svojim Monkey King igrama. Mi smo tada imali i sopstvene sumnje da li Monkey King može da se igra u pro Doti a BoBoKa ne samo da nam je razbio sumnje, nego je i doneo novi talas nerfova heroju. Pored MK, strašan je i na Earth Spiritu, a koliko dobro “vidi” igru, pogledajte ovde: Iako je od tada ovaj mladi igrač donekle “pročitan” i ekipe se lakše bore sa negovim lucidnim igrama, i dalje je opasan, i sigurno potreban iG-u u dobrom izdanju na TI7. Mlad je i najveće uspehe je ostvario sa trenutnim timom. Nažalost, iz nekog razloga još uvek nije dobio vizu, sudbina iG na TI7 je direktno povezana sa ishodom ove situacije, i iako će rOtK dobro da ga zameni na TI7 ako je ne dobije, to sigurno neće biti nivo iG koji smo videli u vreme DAC2017. Ima šansu za još jedan intervju u sledećih nekoliko dana.

iG.Q
Upravo ono što je potrebno mladom i svežem timu poput trenutnog iG sastava. Uz BurNInga glavni oslonac ekipe barem što se tiče taktike, Q je neko koga je lako zaboraviti na mapi, ali i u Dota 2 svetu. Koliko je to pogrešno, govori činjenica da ovaj kapiten jednom nastupio na The Internationalu – i uzeo drugo mesto. Upravo on je vodio CDEC kroz ludilo i iznenađenje koje su priredili na TI5, a posle toga je od CDEC-a digao ruke tek kad zaista nije išlo dobro, i to veoma dugo, skoro dve godine. U iG je pronašao sveže talente i uobličio ih u Dota 2 viziju koju poseduje, tako da iG igra agresivnije od dosta drugih kineskih ekipa. Veteran je i odigraće sve što je potrebno, ali obično preuzima poziciju 5+ za sebe, da bi BoBoKa napravio tri Ring of Aquila na Rikimaruu – dok se pobeđuje, nije bitno ko šta ima u inventaru.

Šta možemo da očekujemo od iG na TI7?

iG definitivno nije u formi u kojoj je bio u vreme DAC. Izgubili su mnogo mečeva od tada, i to od ekipa iz svih regiona. Bukvalno mogu da pobede svakoga, ali i da izgube od svakoga. Nestabilne igre su povezane i sa stilom koji ih je krasio početkom godine – svi prave haos, dok B-God ne pobedi partiju. Sada kada je meta rotirala u još agresivniji stil, sa još više tuče, BurNIng nema prostora kao ranije. BoBoKa je pročitan, a Xxs je dokazao da nema opuštanja protiv iG i njegovog oflejna. Ako se sve zvezde sklope, i BoBoKa dobije vizu, iG može da cilja na top 8, ali nažalost, to je verovatno još jedna nedostižna titula za BurNInga.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: