Galaxy Battles odložen zbog tajfuna

Kineski turnir Galaxy Battles u organizaciji kineskog Nacionalnog Esports udruženja koji je trebao da se odvija paralelno sa Summit 7, je u problemu sa početkom turnira zbog loših vremenskih uslova.

Izvor: SyS KlanRUR

Sreda, 14.06.2017.

13:37

Galaxy Battles odložen zbog tajfuna

Kineski turnir Galaxy Battles u organizaciji kineskog Nacionalnog Esports udruženja koji je trebao da se odvija paralelno sa Summit 7, je u problemu sa početkom turnira zbog loših vremenskih uslova. Nama to možda zvuči čudno ali zbog trenutnog tajfuna koji udara jugoistočnu obalu Kine gde je grad Šenžen u kom je turnir organizovan, ova prirodna pojava je odložila jedan esports događaj. Očigledno je da organizatori ovog turnira nisu sve uzeli u obzir, iako su mnoge druge stvari odradili na više nego zadovoljavajućem nivou. Igrači su već nekoliko dana u Kini u sjajnim uslovima, ali igara neće biti dok se vreme ne popravi (a sa obzirom na prognozu regiona, neće ih biti ni najavljenog 15.06).

Ovaj na sceni novi godađaj više nego sposban da kvalitetom parira Summit 7 turniru, jer je kroz kvalifikacije i pozivnice privukao solidan broj dobrih ekipa, a verovatno pomaže i nagradni fond od 150 000$, od kojih je 70 000$ namenjeno pobedniku turnira.

Pozivnice su dobili Newbee, iG, TNC Pro Team i Planet Odd, dok su kroz kvalifikacije na turnir došli Mouz, Infamous, Happy Feet i VG umesto LGD koji nastupaju na Summit 7.

Zanimljivo je da je format turnira izuzetno veliki za samo četiri planirana dana igranja, a ekipe će morati da pokažu i kondiciju u držanju pažnje jer se iz round robin grupne faze sa susretima sa dva meča u svakoj seriji, ide u piramidu sa duplom eliminacijom, sa Bo3 mečevima i Bo5 finalnom završnicom.

Ako bi neka ekipa osvojila Galaxy Battles posle donjeg seed koji bi ih poslao direktno u loser’s bracket, potencijalno bi ta ekipa mogla odigrati čak 23 meča unutar 4 dana turnira, igrajući maksimalan broj mečeva u svakoj rundi. Malo verovatno, i još manje verovatno sa obzirom na brutalni tempo turnira.

Poslednje informacije sugerišu da su organizatori turnira i sami shvatili koliko je ovaj format glomazan pa je moguće da ćemo na turniru ipak videti round robin fazu sa samo jednim odigranim mečem.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: