Kingsi prekinuli seriju Siksersa

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2003.

10:07

Default images

Košarkaši Sakramenta pobedili su noćas Filadelfiju u svojoj Arko Areni sa 107:99, čime su zabeležili i 42. pobedu u sezoni uz 19 poraza.

Najefikasniji igrač kod Kingsa bio je Kris Veber sa 29 poena i 10 skokova. Pedja Stojaković je zabeležio 16 poena i 7 skokova, dok je Vlade Divac imao dabl-dabl učinak od 17 poena,13 uhvaćenih lopti i 7 asistencija.

Kingsi su tako prekinuli seriju Siksersa od 9 uzastopnih pobeda, koji nisu znali za poraz još od All star vikenda. Medjutim nakon serije utakmica sa timovima koji već sada razmišljaju o NBA lutriji, u prvom sudaru sa jednim “teškašom” NBA lige Siksersi su poraženi. Ipak, skupo su prodali svoju kožu, jer je na 2.51 pre kraja bilo 95:94 za Kingse ( pogodak Stojakovića).

Tek tada serijom 13-4 tim iz Kalifornije je prelomio meč. Tokom drugog poluvremena Veber je ubacio 23 od svojih 29 poena, dok je u poslednjoj četvrtini Bobi Džekson postigao polovinu od svojih 18 poena. Najbolji kod Siksersa bio je Alen Ajverson sa 35 poena, ali to nije bilo dovoljno uz 15 koševa I 13 asistencija Snoua da se savladaju glavni favoriti za prsten:

"Ne osećam se uopšte dobro zbog ovog poraza. Nije mi stalo do “moralnih pobeda”. Dugo igram košarku da bih razmišljao o moralnim pobedama, one me ne zanimaju, posebno kada znam da smo imali priliku za pobedu” rekao je Ajverson.

Porazom ekipe iz Filadelfije tim sa najdužom serijom je Nju Orlians. Hornetsi su prošle noći savladali u Stejpls Centru Kliperse sa 111:108, ali je igračima Klipersa malo nedostajalo da novom treneru Denisu Džonsonu poklone pobedu. Šut za produžetak promašio je Andre Miler.

Kliperse čeka još teških trenutaka jer se spremaju za turneju po istočnoj obali i čak 7 utakmica u 12 dana.Marko Jarić je zabeležio 4 poena, ali nema sumnje da je ovaj meč protekao više u navikavanju igrača na novo lice na klupi tima, umesto Alvina Džentrija koji je smenjen nekoliko sati pre meča. Mediji u SAD ovaj potez uprave kluba i vlasnika kluba Donalda Sterlinga smatraju još jednom greškom koju nazivaju “klasikom Klipersa”.

Boston je kao gost savladao Memfis sa minimalnih 111:110. Odlučujuće poene postigao je Pol Pirs koji je preskočio dva meča svog tima zbog bolova u ledjima. Medjutim, ni to mu nije smetalo da u koš Memfisa ubaci 31 poena i uz to uhvati 13 lopti. Neočekivanu pomoć imao je u liku rukija Džej Ar Bremera koji je postigao rekord karijere sa 23 poena. U poslednjem. 4 meču koji je odigran u ponedeljak, Orlando je pobedio Čikago u “Junajted Centru” uz 26 poena Mek Grejdija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: