Toblerone menjaju oblik, mušterije besne

Čuvene toblerone će promeniti oblik i gramažu, ali im cena ostaje ista. Kompanija se pravda, potrošači nisu baš srećni.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

13:22

Toblerone menjaju oblik, mušterije besne
(Foto: Getty images)

Kompanija Mondelez rešila je da poveća prostor između čuvenih trouglastih delova čokolada toblerona i tako naljutila mušterije u Velikoj Britaniji. Njima se nikako ne sviđa novi oblik i kažu da žele svoje trouglaste toblerone nazad.

Opisali su ovaj potez kao pogrešan, smešan, glup i nepotreban ili kao jednostavno glup.

Iz kompanije kažu da su se odlučili na ovaj potez zbog poskupljenja sirovina, zbog čega su morali ili da smanje gramažu čokoladica od 400 i 170 grama ili da im povećaju cenu.

“Odlučili smo da je bolje da promenimo oblik da bismo zadržali cenu za mušterije”, rekli su iz Mondeleza.

"Razumem logiku u smanjivanju gramaže, ali zašto toliki prostor između trouglova? Mislim da izgleda glupo. Mogli su samo da skrate tablu i zadrže originalni dizajn“, kaže Li Jarker.

Filip Džozef kaže da se mnogi osećaju prevareno, jer kada je kupe, očekuju normalnu čokoladicu, a u stvari dobijaju njenu polovinu.

“Stvarno je veoma glupo da promene oblik odnosno svoj zaštitni znak. Ako su stvarno toliko zabrinuti za mušterije, trebalo je prvo njih da konsultuju”, kaže Ričard Kristijano.

“Ovo je verovatno jedna od najglupljih korporativnih odluka svih vremena”, rekao je Mihael Tat.

“Krajnje smešna odluka, nikada više ih neću kupiti”, kaže Alistar Kalder.

Kompanija je takođe negirala tvrdnje da ova odluka ima veze s odlukom Britanije da napusti EU, ali je priznala da to nije pomoglo. Ni tu mušterije nisu ostale dužne: "Bregzit je ubio toblerone", tvrde. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

22 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Podeli: