Merkel oštro: Kompanije joj polažu račune

Nemačka kompanija Blu šip moraće da spremi odgovor kancelarki Angeli Merkel zašto su do sada zaposlili samo 100 migranata, a više od milion ih je ušlo u zemlju

Svet

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

08:25

Merkel oštro: Kompanije joj polažu račune
Foto: Tanjug/AP

Merkelova, koja je istrajna u sprovođenju svoje politike otvorenih vrata, pozvala je na odgovornost direktore nekih od najvećih nemačkih kompanija da objasne manjak aktiviranja i razmene ideja o radnom angažovanju migranata, prenosi Rojters.

Većina nemačkih kompanije to objašnjava nepoznavanjem nemačkog jezika i izostankom bilo kakvih kvalifikacija migranata kao i nerešenim dozvolama za stalni boravak u zemlji.

Prema istraživanju koje je sproveo Rojters na uzorku od 30 nemačkih kompanija, ukupan broj zaposlenih migranata u tim kompanijama je samo 63.

Većina ispitanih kompanija se izjasnila da je "nepristojno da pri zapošljavanju pitaju kandidate za poreklo" te nisu ni bili upoznati da li angažuju migrante ili državljane i koliko su ih tačno zaposlili.

Od 63 zaposlena migranta, 50 njih radi u nemačkom DHL-u na dostavi i sortiranju pošiljki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: