Loše vesti ali čekaće još, treba vremena

Maloprodajne cene u evrozoni u maju su pale, treći put u poslednja četiri meseca, saopštila je statistička služba Evropske unije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

11:36

Loše vesti ali čekaće još, treba vremena
Foto: Thinkstock

Eurostat je naveo da je inflacija na godišnjem nivou u maju bila minus 0,1 odsto, što je malo više od aprilskih minus 0,2 odsto.

Negativna majska inflacija je bila očekivana i verovatno neće promeniti očekivanja da će se Evropska centralna banka na sastanku u četvrtak uzdržati od novih mera podsticaja.

Prethodne mere, poput smanjenja kamatnih stopa na nulu i proširenja programa otkupa obveznica, tek treba da pokažu svoje efekte. One su uvedene s ciljem da se inflacija podigne na nešto ispod dva odsto.

Eurostat je saopštio da je nezaposlenost u evrozoni u aprilu bila na 10,2 odsto, koliko i prethodnog meseca, mada je u aprilu proše godine bila na 11 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: