Tata dobio novu ponudu, koliko bi ugasili mesta?

Nedavno formirana grupacija Ekskalibur Stil dostavila je pismo o namerama za kupovinu imovine indijske železare Tata Stil u Velikoj Britanij.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

17:00

Tata dobio novu ponudu, koliko bi ugasili mesta?
Foto: Thinkstock

Ova grupacija je najavila da će se sastati sa bankarima kako bi obezbedila finansiranje tog posla.

Ovo je druga ponuda koja je stigla za kupovinu poslovanja kompanije Tata VB, nakon što je to ove nedelje učinila metalska firma Liberti haus biznismena Sandživa Gupte, rođenog u Indiji, prenosi agencija Rojters.

Indijska Tata grupa objavila je u martu da planira prodaju kompletnog poslovanja u Velikoj Britaniji, koje je pogodio jeftin uvoz kineskog čelika, ogromni troškovi i slaba tražnja na tržištima.

Iz Grupe Ekskalibur, na čijem čelu je izvršni direktor Tate VB sa sedištem u Velsu, Stjuart Vilki, rekli su za Rojters da će razgovarati s jednom britanskom i tri međunarodne banke kojima će predstaviti svoj predlog za spas tog gubitaškog preduzeća kom preti zatvaranje.

"U idealnom slučaju, do kraja sledeće nedelje ćemo imati obezbeđene potrebne linije finansiranja", naveo je Vilki za britansku agenciju.

U nastojanju da izbegne gubitak 10.000 radnih mesta, konzervativna vlada u Londonu ponudila je stotine miliona funti podrške potencijalnim kupcima i najavila da bi mogla da uzme udeo u kompaniji od 25 odsto.

U Ekskaliburu, ipak, očekuju da će ugasiti oko 1.000 radnih mesta od ukupnog broja zaposlenih u Tati VB, ali i da će britanska vlada održati reč u pogledu finansijske podrške mogućim novim vlasnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: