Ultimatum Moskvi: Gas ispod 200 USD ili ništa

Direktori ruskog Gasproma i ukrajinskog Naftogasa Aleksej Miler i Andrej Kobolev razgovarali su o tranzitu ruskog gasa kroz Ukrajinu, saopštio je Gasprom.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.12.2015.

15:35

Default images
Foto: Thinkstock

"Na sastanku je razmatrano pitanje neometanog tranzita ruskog gasa preko Ukrajine u Evropu kao i uslovi nabavke gasa za Naftogas iz Ukrajine od Gasproma u prvom tromesečju 2016", navodi se u saopštenju.

Ruska agencija TAS navela je da Kijev očekuje da cena ruskog gasa za Ukrajinu bude ispod 200 dolara po 1.000 kubnih metara.

Ukrajinski zvaničnici su rekli da Rusija treba da ponudi gas po ceni nižoj od 200 dolara inače će Ukrajina taj energent kupiti iz Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: