"Radnici VW ne smeju platiti cenu"

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel podržao je radnike Folksvagena i zatražio od te kompanije da otkloni skandal s varanjem na merenjima izduvnih gasova.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

15:57

Default images
Foto: Tanjug

Gabrijel, koji je takođe nemački ministar privrede, učestovao je na sastanku u Volfsburgu predstavnika radnika Folksvagena, dok ta kompanija pokušava da utvrdi ko je odgovoran za ugradnju softvera u automobile koji su omogućili varanje na testovima.

"Mislim da je važno poslati poruku da, na kraju, zaposleni ne smeju platiti cenu... kriminalnog ponašanja rukovodilaca", rekao je Gabrijel u sedištu Folksvagena u Volfsburgu.

On je istakao da Folksvagen mora raščistiti skandal ofanzivnim pristupom. "Što defanzivnije pristupi tome, to će biti teže", rekao je Gabrijel.

Posle izbijanja skandala u SAD, dugogodišnji direktor Folksvagena Martin Vinterkorn je smenjen, dok su suspendovane četiri osobe, od kojih su troje rukovodioci nadležni za razvijanje motora. Folksvagen je takođe angažovao američku pravnu firmu Džons Dej da sprovede istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: