Dižu ruke od Tvitera, akcije na nivou 2013.

Vrednost akcije Tvitera na Njujorškoj berzi pala je 5,8 procenata, na 26 dolara (23,04 evra).

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.08.2015.

13:34

Default images
Foto: Beta/AP

To je nivo koji su akcije imale u novembru 2013. godine kada je kompanija izašla na berzu.

Slabe razvojne prespektive i problemi koji se odnose na unutrašnje rukovođenje firmom dva su glavna razloga nepoverenja američkih investitora, prenosi danas francuski dnevnik "Mond".

Suština problema Tvitera je zapravo slab rast broja korisnika.

Ta društvena veb mreža je krajem juna imala 304 miliona korisnika (ne računajući korisnike SMS usluge), što je jedva dva miliona više nego krajem marta.

Tviter je, kako navode neki analitičari, i dalje previše komplikovan za korišćenje za veliki broj ljudi. Pad Tvitera na berzi, takođe, podstiče spekulacije o njegovoj mogućoj prodaji.

Berzanska kapitalizacija te društvene mreže je sada manja od 19 milijardi dolara (16,8 milijardi evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: